Săptămâna asta a fost cu un pic de curent pe la urechi, un curent timid, aș spune, nici cât să faci o nevralgie, despre accidentul în care a fost implicat ministrul Bode.

Inițial, am auzit de un Bode aflat într-o mașină care mergea pe contrasens. Mi-am zis: Ai naibii pesediști! Nu se potolesc deloc! Apoi am aflat că e ministrul transporturilor în funcție. Apoi i-am cuplat masca cu funcția și tot nu îmi dădea că l-aș ști.

Am lăsat-o moartă, nu m-am complicat să îl caut pe Google ca să aflu despre el… nimic(uri). Însă m-am gândit: Băi, nene, dacă pesedist nu e, la volan nu era el, ce făcea de nu a văzut că șoferul conducea pe contrasens? Dormea?!

Exact! Omul dormea! A zis-o cu gura lui, după niște zile, când a fost obligat să o deschidă (ce-i drept, prin mască nu s-a văzut că e deschisă, dar mai bine, că așa a fost ferit să îi intre și vreo muscă în ea, doar se știe, musca trage la c…t).

În fine! L-am crezut, mai ales că a menționat cum muncește pentru patrie și pentru noi ăștia de vrem autostrăzi să ne fâțâim la munte, la mare, la țară, la dracu’n praznic, fără să ne gândim ce sacrificii implică mofturile astea de popor superficial care nu pune osul la treabă.

Adevărul este că nu avea cum să doarmă dacă era odihnit! Numai cineva care are sindrom burnout poate să adoarmă în miezul zilei, în condiții improprii, în mașină, pe un drum pe care în stare de veghe îl simți în toate oasele.

Și mai e ceva: dacă predecesorii lui și-ar fi făcut treaba la timpul lor, gen Boagiu, colega de partid sau Orban, șeful lui, nu ar fi fost nevoit să muncească și în weekend, ba, mai rău, să fie implicat în ditamai tărăboiul.

Mă gândesc astfel pentru viitor: pentru noi, ăștia de rând, hai că merg niște autostrăzi mai acătări pe care să ne ciocnim între noi până ne săturam, dar pentru demnitari e musai să se treacă la un nivel mult avansat – teleportarea. Poate așa suntem scutiți total de interacțiunea cu ei în trafic și poate nu mai stăm încolonați umili nici prin oraș când trec sfidător în trombă la daraverile lor, așa-zise de stat.

Totuși, revin la întrebarea care mă frământă: Sigur Bode nu e de la pesede? Că aceleași pseudoargumente auzeam și când era pesedeu la putere: muncea pentru noi, pentru binele nostru și asta îl scuza pentru tot comportamentul fără scrupule, adică de jupân pe tarla.

Mă rog, nu îmi mai pun întrebări fără răspuns. Bine că a scăpat omul întreg, altfel sacrificiul lui ar fi fost inutil! Iar noi, se știe, nu dăm doi bani pe eroi, morți sau în viață. Niște nerecunoscători!

Photo by Gabriel Bassino on Unsplash


Lui Chan

Lui Chan a lipsit de la lecția credulității. Nu crede în vorbe (aruncate aiurea), dar te poate face din vorbe. Nu crede în critici (aiurea), dar își poate face periodic autocritica. Nu crede în oameni, dar îi poate face să capete încredere în ei înșiși. Nu crede în lacrimi de crocodil, dar poate să întindă o batistă fără să-i fie înhățată mâna. Nu crede în nicio religie, dar poate să inventeze una. Nu crede în multe, dar poate să comenteze mult și bine despre ele pe aiurea.eu.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail