… că tot nu vom învăța niciodată nimic.

Avem PSD-ul la guvernare, cu toate că l-am mai avut și nu ne-a fost chiar bine. Sigur, nu noi i-am votat acum și nici atunci.

Zilele-astea, sute sau chiar mii de oameni așteaptă să revină online serverele unei firme de găzduire web, după ce s-a mai întâmplat să le dispară site-urile de-a lungul anilor din motive similare. La alte firme, dar s-a întâmplat și să le pice la aceeași firmă care are probleme acum.

Sigur, cei păgubiți nu au nicio vină, doar firma a promis că se fac backup-uri periodic. De ce să se mai agite să facă și clienții?

Poate pentru că și celelalte firme care au pierdut site-uri întregi, definitiv și forever, au promis același lucru?

Poate pentru că backup-urile automate asigurate  de fimele de hosting pentru pachetele mici se fac, în general, pe același server sau în același datacenter, care se poate întâmpla să pice tot, nu doar câteva servere?

Neah. Noi ne-am asigurat că lucrăm cu furnizori serioși,  n-are cum să se întâmple nimic grav.

Și nu e vorba numai de alții. Nu fac pe lupul moralist. Am pierdut vreo două partiții întregi de pe niște hard disk-uri acum câțiva ani, cu fișiere destul de importante. În total vreo 500 GB. Am backup acum la chestiile pe care nu vreau să le pierd? Poate. La unele.

Ăștia suntem. Delegăm către alții operațiuni de care ar trebui să ne ocupăm personal, dar n-avem timp, chef sau cunoștințele necesare. Sau poate le avem pe toate, dar… de ce să mă ocup, nene, tot eu și de chestia asta, nu de-aia îi plătesc pe alții?! Să mă servească. Să-mi facă, să-mi presteze, să răspundă când nu se face!

Foarte corect, dar episoadele de genul ăsta ne arată că trebuie să ne ocupăm personal de lucrurile care contează cu adevărat pentru noi. Să votăm. Și nu hoți dovediți de-a lungul anilor. Să facem backup. Des. Pe unde putem, dacă n-avem loc pe hard disk-urile personale. Că selfie-urile ni le ținem și-n iCloud, și-n Google Drive, și-n Dropbox și peste tot.

Să ne facem analizele periodic, dacă nu vrem s-avem surprize neplăcute înainte de vreme. Să ne spălăm pe dinți zilnic și să vizităm stomatologul preferat măcar o dată pe an, dacă vrem să ne păstrăm zâmbetul larg până la adânci bătrâneți. Să… să… și iar să.

Să… fie primite toate sfaturile și toate hotârârile noastre din momentele grele. Că toate-s degeaba.


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail