Skip to content

Despre Marele Hoinar şi Prima Sa Cucoană

Emisiuni tv peste emisiuni tv plicticoase, cu pretenţii de inedit, senzaţional, extraordinar din zona otevistă, în care sunt tocate, comentate cu obidă şi părtinire aceleaşi imagini cu preşedintele, soţia preşedintelui, vilele de protocol ş.a.m.d.

Am înţeles din aceste emisiuni că preşedintele se plimbă prea mult cu soţia (căreia rochiile de designer îi dezgolesc prea mult braţele şi picioarele, însă nu are preocupări prea multe, de fapt, nu are deloc, în domeniul educaţiei), are prea multă vacanţă, trăieşte în prea mult lux (!), dărâmă prea multe ziduri în Vila Lac 3 (mă rog, nu el cu mânuţele lui) şi nu se preocupă prea mult de bunul mers al  ţării.

Le iau oarecum pe rând:

1. Preşedintele se plimbă prea mult cu soţia

Păi, cu cine altcineva să se plimbe? Ar fi fost mai bine cu amanta, dacă ar fi avut una?  Chiar nu se gândeÅŸte nimeni că preÅŸedintele a fost mulÅ£i, mulÅ£i ani primarul unui oraÅŸ provincial devenit capitală europeană datorită muncii sale ÅŸi că probabil din această cauză nu a avut timp nici să iasă la plimbare, nici să vorbească pentru că altfel de unde să îi fi venit ideea sloganului: ”Fapte, nu vorbe!”, dacă nu din propria experienţă de om care tace, face ÅŸi nu se plimbă? Cât despre soÅ£ie, ce să mai vorbim? Străbătea pe jos ca o furnicuţă drumul casă – liceu, liceu – casă. Zilnic.

1′. SoÅ£ia poartă rochii de designer ce îi dezgolesc prea mult braÅ£ele ÅŸi picioarele…

Sincer acum, să poarte haine făcute de ea? I le-aÅŸ face eu, dar nu mă pricep. Dacă am fi un popor generos, i-am cumpăra fiecare câte un articol vestimentar ÅŸi i l-am oferi cadou ca să se simtă iubită ÅŸi preÅ£uită. Cum ne-am mai uita atunci la televizor ÅŸi ne-am bucura: ”Uite, maieu’ ăsta plasă e de la mine!” sau ”Fusta cu volane i-am luat-o eu de la minipri. Am avut grijă să fie deasupra genunchilor.” Doamne, câtă mândrie naÅ£ională ne-ar anima sufletele! AÅŸa este nevoită să achiziÅ£ioneze ÅŸi să poarte rochii scumpe de la diverÅŸi creatori care nici nu fac treabă bună pentru că în zgârcenia lor nu folosesc suficient material. Eu empatizez cu soÅ£ia preÈ™edintelui (pe care un domn de la tv într-un acces de misoginism a numit-o Prima Cucoană) pentru că este o victimă a celor patru stiliÅŸti care o pun intenÅ£ionat într-o lumină nefavorabilă. Cât despre neimplicarea în zona educaÅ£iei… oare nu este ÅŸi doamna sătulă de atâta educaÅ£ie după ani lungi în care a fost profesoară de engleză?

2. Preşedintele trăieşte în prea mult lux

Domnule, dacă trăia la Sibiu în cele ÅŸase case luate din meditaÅ£ii, nu era bine, dacă trăieÅŸte în lux la nivelul unui preÅŸedinte de Å£ară, iar nu este bine. Eu zic aÅŸa: cele ÅŸase case luate din meditaÅ£ii să fie duse bucată cu bucată: una la BucureÅŸti, una la Neptun, una la munte, una în străinătate… Câte s-au făcut? Patru. Celelalte două să rămână la Sibiu: una pentru când se duce preÅŸedintele în vizită, iar cealaltă să fie închiriată ca să aibă bani de plimbări ÅŸi vacanÅ£e, de lux, ce să mai!

3. Preşedintele dărâmă prea multe ziduri în Vila Lac 3

Aici pot fi mai multe aspecte, unele aproape psihanalitice. Deci, preÅŸedintele (pe care cu duioÅŸie incomesurabilă l-am încadrat la categoria om, văzând ÅŸi auzind câte nevoi are ÅŸi el ca oricare dintre noi) a dorit un dormitor mai mare ÅŸi de aici deranjul cu pereÅ£ii. Acum, sincer, nu a fost un simplu moft pe sistemul i-a poftit sufleÅ£elul, ci o dorinţă născută din necesitate. Să îmi fie scuzată remarca, la cât este de înalt, lat ÅŸi gros, este o ultranecesitate. Plus că eu cred că preÅŸedintele – om priveÅŸte spre sine în perspectivă, adică peste un an, doi, cinci, când va deveni  mai lat ÅŸi mai gros. Slavă Domnului, că nu ÅŸi mai înalt, că altfel cerea să se dărâme zidurile exterioare de se unea dormitorul cu lacul ÅŸi iar sărea toată lumea de fund în sus că uite ce face cu banii poporului. Lasă că următorul preÅŸedinte poate pune pereÅ£ii la loc pentru liniÅŸtea generală. Asta dacă nu se dovedeÅŸte actualul demn de a fi reales ÅŸi atunci tot el va fi următorul ÅŸi astfel se amortizează cheltuielile. Ah, pomeneam despre aspectele psihanalitice.  Ei, bine, se poate ca zidurile care sunt puse la pământ fără milă să simbolizeze  desfiinÅ£area barierelor interioare ÅŸi manifestarea plenară a adevăratului Eu. Zidurile ar mai putea să simbolizeze deschidere către popor, către un viitor luminos,  îndrăzneÅ£ ÅŸi măreÅ£ pentru acesta, dar recunosc că ar fi o interpretare mult prea forÅ£ată.

4. Preşedintele nu se preocupă prea mult de bunul mers al ţării

Ei, ÅŸi? Are vreo nevoie Å£ara de grija părintească a preÅŸedintelui? Are ea nevoie să vegheze el la bunul ei mers spunându-i: ”Cătinel, pas cu pas, vei merge mai bine, următorul pas va fi nemaipomenit. EÅŸti pe drumul cel bun…” ? Nu! Să fim înÅ£elegători ÅŸi să nu uităm că preÅŸedintele neavând copii, nu poate să aibă, eventual, decât un instinct patern inexistent. Å¢ara se preocupă singură de ea însăşi sau, mă rog, îşi mai bagă coada ÅŸi statul când interesul naÅ£ional o cere. ÃŽn general, Å£ara este ca un minor lăsat în grija rudelor de părinÅ£ii plecaÅ£i la muncă în străinătate. Cu o diferenţă însă: preÅŸedintele pleacă prea puÅ£in la muncă în străinătate. El le are mai mult cu marea hoinăreală în care, evident, nu uită vreodată să îşi ia soÅ£ia, ceea ce este de apreciat, că prea s-a obiÅŸnuit naÅ£ia aceasta cu preÅŸedinÅ£i care se întreabă: ”Unde îmi este soÅ£ia? Mi-am pierdut soÅ£ia.” Eu sunt de părere că, dacă tot au vrut zeii să ajungă preÅŸedinte, Marele Hoinar (tot duioÅŸia, bat-o vina, mă îndeamnă să îl numesc astfel) are tot dreptul câştigat prin vot să îşi trăiască (în lux) a doua tinereÅ£e, ÅŸi de ce nu, a doua foarte prelungită lună de miere împreună cu Prima Sa Cucoană (puÅŸchea pe limbă! aici domnul de la tv îşi băgă coada-i misogină). Deci, eu îmi doresc pentru ei să le fie bine, ca să nu le fie rău.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.