Skip to content

D’ale festivalului

Duminică am trecut pe la RuralFest, pe Kiseleff. O țărăneală, după cum îi spune și numele. Speram că într-un sens bun, adică „prea bun, prea ca la țară”, dar nu m-am lămurit. Poate pentru că am ajuns pe final. Încă era aglomerație, oamenii se îndesau pe stradă în ambele sensuri, cu speranța că apucă să mai vadă ce nu văzuseră încă. Probabil porci și găini flocoase, că altceva…

Eu mă dusesem cu gândul la niște magiun de țară. Eventual și la un cârnat cu ceva varză călită primprejur. M-am ales cu un borcan de magiun de Topoloveni, fără bon, dar cu 5 lei mai ieftin decât la Carrefour. Plus o ciorbă rădăuțeană de pui, adică o zeamă a la grec mai de la Moldova, și un cârnat cât o puțulică abia ieșită din Marea  Neagră la 15 grade. 10 lei bucata, trăiască Hipstăria Veche.

Da’ altceva voiam să povestesc. Am trecut la un moment dat pe lângă două domnițe (adică doamne tinere, nu puștoaice) care, deplasându-se regulamentar din sensuri opuse, tocmai se ciocniseră. Una dintre ele ținea de mână o fetiță de 3-4 ani. A ei, mai mult ca sigur. Dialog absolut real mai jos:

– (Madama cu fetița) Proasto, nu te uiți pe unde mergi?

– (Fetița) Da, proasto!

– (Proasta) – Proastă ești tu, de ce mă jignești aiurea? Tu nu te uitai pe unde mergi!

– (Madama cu fetița) Dobitoaco, eu abia înaintam cu copilul de mână, n-aveam cum să te lovesc! Tu ai intrat în mine!

– (Fetița) Da, dobitoaco!

Or mai fi continuat ele, dar nu e relevant. În timp ce mă îndepărtam de locul accidentului, mi-am amintit o discuție recentă, în cadrul căreia spuneam că mă enervează părinții care nu se controlează când le sunt copiii în preajmă, având în vedere că ăia mici tind să îi imite. Mă refer la limbaj, comportamentul părinților (între ei sau cu alții), fumat, băut, ciupit de cur etc. Și spuneam că-i consider niște dobitoci care se vor întreba mai târziu de unde au deprins progeniturile lor tot felul de obiceiuri. După cum mi-a confirmat și fetița, mare dreptate am avut.

5 thoughts on “D’ale festivalului”

  1. acei părinți nu se vor întreba niciodată de unde au deprins progeniturile lor acel comportament/ limbaj. Dacă totuși o fac, vor fi extrem de puțini.

  2. Evident, vor da vina pe scoala, ca se asteapta ca ei sa vorbeasca acasa ca la gura cortului, iar la scoala progeniturile sa invete sa se exprime numai in epitete si hiperbole :)

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.