Skip to content

RCS-RDS vs. chinezii. Cine e mai nesimtit?

Presupun că toată lumea știe deja că RCS-RDS a început să vândă și telefoane mobile. Ceva mai serios, nu ca până acum. Ofertă națională [.PDF], modele destule, prețuri… majoritatea convenabile, deși nesubvenționate; dar ce e mai convenabil e că le iei în rate. Nu cu buletinul, ca la alte magazine, ci rate direct la RCS-RDS, plătibile odată cu factura de cablu + internet + telefonie. OKish, cum ar zice un hipster celebru pe interneții punctro. Măcar pentru unii, dacă nu pentru toată lumea.

Fiind vorba de RCS-RDS, și telefoanele astea vin, ca și celelalte echipamente ale lor, după câteva săptămâni, poate chiar luni. Orice abonat al lor știe asta! Nu se poate să nu fi comandat un decodor, un Smart Cam, un router, ceva, și să nu fi așteptat măcar câteva zile. Cu toate astea, oamenii se revoltă, înjură, anulează comenzile, amenință cu OPC-ul. Asta în condițiile în care, fiind deja abonați pentru alte servicii, știau că ăsta e modul de lucru al companiei respective. Unul nepotrivit pentru secolul ăsta, sunt de acord, dar ăsta e, așa lucrează ei și abonații știu asta. În plus, nu plătești nimic înainte și nici nu ți se încheie vreun abonament (sau prelungește vreun contract) până nu-ți vine telefonul. Deci nu te costă nimic în avans, singura problemă e că arzi de nerăbdare să-ți butonezi noul telefon și el vine mai greu decât prevede anul 2014. OK, nu te poți baza pe ei pentru a face un cadou la timp, dar știai deja asta.

În timpul ăsta, se comandă telefoane din China, la suprapreț și cu livrare în 30 sau chiar 60 de zile, cu plata în avans. Trimiți 400$ către micii bișnițari online cu ochi de pisică, riscând să iei țeapă în 50 de feluri – să nu-ți vină telefonul deloc, să-ți vină vreo clonă, să ajungă crăpat/zgâriat/nefuncțional/cu soft chinezesc etc. – și nu zici nici pâs (nu mă refer la mobilissimo, pe ei îi înțeleg, dar au mai comandat și alții cărora nu le trebuie pentru review și n-am văzut să se plângă), dar când te pune erdeeshu’ (companie românească, emițătoare de facturi pentru serviciile prestate, încheietoare de contracte perfect legale cu clienții și la care poți renunța dacă nu-ți convine ceva) pe o listă de așteptare, e jale mare. OPC-ul pă ei!!!

Nu le iau apărarea, am și eu destule cuie împotriva lor, dar cred că un pic de răbdare n-ar strica. Sau de noroc. Eu am comandat un telefon pentru nevastă pe 14 iunie și pe 29 l-am ridicat. Cel pentru mine, comandat în aceeași zi, n-a venit încă, dar asta e. Nu mor de foame fără el, nu-mi asigură oxigenul necesar supraviețuirii, așa că-l mai pot aștepta. Probabil că depinde și de model, cele mai bengoase fiind disponibile mai greu, sau dracu’ știe care e sistemul exact, cert e că vin până la urmă și nu-ți ia nimeni banii înainte, ca la curve, după care te pune să aștepți chinezește, până cine știe când. Poți renunța oricând la comandă și n-ai plătit nimic pentru ea ca să fii nevoit să apelezi la vreo mediere PayPal sau ceva.

Răbdare, frățiori! Sau comandați clone de Xiaomi de la chinezi, plătind pentru ele ca și cum ar fi originale, ca @yoncy. Alea probabil că vin mai repede.

preturi-telefoane-digi-mobil


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail