Skip to content

Imi scapa logica eventim

Cumpăr 2 bilete (concert important, nu spui care) de pe eventim.ro și dau peste posibilitatea de a le primi pe mail și a le printa acasă. Zic că e o treabă șmecheră, din secolul nostru: le plătesc cu cardul și câteva minute mai târziu le pot tipări pe hârtia mea și pe muzica lui Smiley, cum ar veni. Taxa suplimentară:  3 lei. Nu o înțeleg, din moment ce ei doar generează automat un .pdf și mi-l trimit (tot automat) pe mail, dar asta e, sunt obișnuit cu taxele pe care nu le înțeleg. Cum ar fi și cea de 2% pentru rezervarea biletelor, în condițiile în care le plătesc înainte, cu cardul, deci sunt deja achitate, nu mi le rezervă până când mă duc cu banul peste ei.

ÃŽn fine. Mă uit la cealaltă posibilitate, cea clasică, È™i-anume ridicarea biletelor gata tipărite din centrele lor, È™i văd că taxa e de 2 lei. Nimic nou, am mai luat bilete de la ei È™i parcă tot atât era taxa, dar…

… să recapitulăm opÈ›iunile:

 • tipăresc eu biletele acasă (deci eu consum toner È™i hârtie, în timp ce ei doar generează automat un .pdf È™i mi-l vâră pe mail) – taxă 3 lei
 • ridic biletele gata tipărite de ei (eu fac efortul de a mă deplasa la un centru de unde se pot ridica, ei fac efortul de a le tipări) – taxă 2 lei.

print-at-home print-at-eventim

Îmi scapă logica. De ce e mai scump pentru mine să le listez tot eu, după ce că folosesc hârtia mea, tonerul meu, imprimanta mea, calculatorul meu, cablul meu USB, cablul meu de alimentare și curentul meu electric? Pentru ce e leul ăla cerut în plus de eventim.ro ca să mă lase să-mi tipăresc singur biletele, în loc să facă ei toată treaba și eu doar să le ridic?

Una peste alta, È™asă lei frumoÈ™’ plus douăzeciÈ™isasedebani urâți fugiră de pe cardul meu doar pentru a avea privilegiul de a cumpăra bilete online. #pevremeamea mai vedeam un film, ceva, cu banii ăștia.

HOTIE-EVENTIM

10 thoughts on “Imi scapa logica eventim”

 1. Pai e simplu, doar in China comunista pretul este dat de costurile de productie. In capitalism, pretul este de dat de costul de oportunitate (sau similar). Adica: nu conteaza cat ii costa pe ei, conteaza cat de costa pe tine. Cat face sa te deplasezi pana la ei? Nu ca ai plati sa nu te mai duci pana acolo?

 2. Pai e simplu. Doar in China comunista pretul este dat de costul produsului. In lumea civilizata si capitalista, pretul este dat de costul de oportunitate (sau ceva), adica: cat te costa pe tine sa alegi un produs sau altul? Vrei sa te duci pana la sediul lor sau ai plati 1 leu in plus sa nu o faci?

  Am mai zis asta o data?

 3. Ai mai zis, dar e ok. Meci, bere, alea.

  Așadar, în condițiile în care mulți oferă transport gratuit pentru comenzile online (biletele făceau 160 lei), eventim aplică principii capitaliste pentru a mai ciupi câte un leu. Acum am înțeles. Mersi, năshiq! De-aia ești tu 29deanimanagerbogat și eu mai bătrân și mai sărac.

 4. PoÈ›i să stai liniÈ™tit. AcelaÈ™i lucru am întrebat È™i eu, deplasându-mă la sediul lor ca să îmi iau biletele. ȘI ȘOC!!!!111 Nici duduia de la pseudo-casierie nu a È™tiut să îmi motiveze clar. OPC ce o zice? Zic È™i eu…

 5. Ce OPC, nu vezi că ne-a explicat nashu mai sus că e absolut normal? Dai un leu, dar știi că-ți trebuie imprimantă (a mea e decedată de ceva vreme).

 6. :))) Aia e taxa de smecherie. Esti smecher si ai comp si imprimanta, huh?! Basca si hartie si tus! las’ ca-ti aratam tie ce inseamna sa fii mai cu mot decat ceilalti!

 7. Pai e simplu, platesti pentru comoditate.
  Merg pe un exemplu simplu:
  Sa zicem ca vrei un produs de 10 lei.
  Daca il cumperi din reteaua de magazine partenere platesti 10 lei.
  Daca il cumperi online cu ridicare plateste 10 + 2 pentru ca deja ai biletul si il ridici cand ai tu chef, dar trebuie sa faci un drum pana la ei.
  Daca il cumperi si nu mai vrei sa faci nici un drum platesti 10+ 3 lei ca sa le printezi singur acasa.
  Daca vrei sa iti vina si curierul la usa pentru ca nu ai chef sa printezi o foaie platesti 10+ 15 lei .
  Acum evident ca toata lumea o sa zica ca asta e o nesimtire. Gresit!
  Nesimtire era daca de la inceput pretul pentru toata lumea era de sa zicem 15 ca si medie a incasarilor.(Majoritatea site-urilor de vanzare produse sau servicii, fac asta nu platesti curierul e gratuit, dar stai linistit ca e inclus in pret si oricum platesti adaos de cel putin 100%).
  In aceste conditii eu zic ca o taxa de comoditate e ceva normal, pana la urma veniturile lor sunt la fel dar cel putin nu te obliga sa platesti un pret de 15 lei, daca vrei sa faci o economie poti sa o faci.

 8. Dacă încă nu ați apăsat pe butonul de plată, cel mai ieftin e: „Biletele se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.