Skip to content

My 2 cents. Sau bani?

  • by

Că tot a revenit în atenția publicului acciza benzinară a lui Ponta, zic să consemnez și eu aici un gând mai vechi (și, evident, aiurea): dacă era vorba de 7 bani, nu de 7 eurocenți, nu cred că sărea de cur în sus multă lume.

Diferența nu e așa mare, dacă te gândești că vorbim tot de mărunțis, dar 7-10 bani lași mai mereu la casieră când ți se dă restul. Ți se par puțini, zici să-și mai ia și fata de la casă un corn în pauză etc. Lași și 10, că e vorba de o monedă amărâtă care-ți zgârie smartfonu-n poznar.

La 30 se schimbă treaba, deja îi bagi în portofel. Dacă-i dai fetei 13 lei pentru un pachet de țigări de 12,80, sunt șanse mari să nu mai iei restul, dar dacă-i dai doar 12,50… șansele sunt mult mai mari să nu-ți dea ea pachetul. Cu alte cuvinte, ăia 30 de bani te gândești că-ți prind bine data viitoare, în timp ce 7 (sau chiar 10) te jenează-n buzunar și te lipsești de ei. Chestie de percepție, zic.

Așa, Ponta și ai lui s-au lăcomit de 4 ori mai mult și-și iau clanță înzecit. Sau pică-n cap de la guvernare de cel puțin 4 ori mai repede. Într-o țară normală, nu la noi.

Decât numa’ cei 2 cenți ai mei. Sau bani?

monede RO sursa libertatea.ro ca asa se da link

În altă ordine de idei, când îmi aduc aminte cu câtă plăcere-l citeam pe Turambar cu niște ani în urmă și când îl văd cum justifică acum savant prostiile pesedeului… îmi vine să citesc doar Libertatea.ro (de unde-am furat și poza de mai sus, dar n-aș băga mâna-n foc că le aparține).


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail