Că tot a revenit în atenția publicului acciza benzinară a lui Ponta, zic să consemnez și eu aici un gând mai vechi (și, evident, aiurea): dacă era vorba de 7 bani, nu de 7 eurocenți, nu cred că sărea de cur în sus multă lume.

Diferența nu e așa mare, dacă te gândești că vorbim tot de mărunțis, dar 7-10 bani lași mai mereu la casieră când ți se dă restul. Ți se par puțini, zici să-și mai ia și fata de la casă un corn în pauză etc. Lași și 10, că e vorba de o monedă amărâtă care-ți zgârie smartfonu-n poznar.

La 30 se schimbă treaba, deja îi bagi în portofel. Dacă-i dai fetei 13 lei pentru un pachet de țigări de 12,80, sunt șanse mari să nu mai iei restul, dar dacă-i dai doar 12,50… șansele sunt mult mai mari să nu-ți dea ea pachetul. Cu alte cuvinte, ăia 30 de bani te gândești că-ți prind bine data viitoare, în timp ce 7 (sau chiar 10) te jenează-n buzunar și te lipsești de ei. Chestie de percepție, zic.

Așa, Ponta și ai lui s-au lăcomit de 4 ori mai mult și-și iau clanță înzecit. Sau pică-n cap de la guvernare de cel puțin 4 ori mai repede. Într-o țară normală, nu la noi.

Decât numa’ cei 2 cenți ai mei. Sau bani?

monede RO sursa libertatea.ro ca asa se da link

În altă ordine de idei, când îmi aduc aminte cu câtă plăcere-l citeam pe Turambar cu niște ani în urmă și când îl văd cum justifică acum savant prostiile pesedeului… îmi vine să citesc doar Libertatea.ro (de unde-am furat și poza de mai sus, dar n-aș băga mâna-n foc că le aparține).


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

1 Comment

Șerban · 17 Iunie, 2014 at 21:43

Legendă sau nu, eu am încercat treaba aia cu plătitul cu bomboane a unui pachet de țigări. Și a funcționat! #Pevremeaaia era 10 lei pachetul și 1 leu bomboana. Ăla „n-avea rest” niciodată, am păstrat 10 bomboane și mi-am cumpărat un pachet.
Tot atunci m-am dus și cu vreo 70 de lei în monede, pe care nu a vrut să-i primească inițial. Apoi i-am pus pe masă bomboanele și a înțeles mesajul.
Puțini sau nu, banii și bonul fiscal nu trebuie lăsate la casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

aiureli

dezlânate

că de când n-am aberat, mult rahat s-a mai mâncat… prin alte părți, că aici rahatul e la locul lui, nu l-a (mai) mâncat nimeni. tot am senzația, de câteva zile, că anul ăsta stă Read more…

aiureli

Cum depui „Declarația fiscală pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădirile rezidențiale, nerezidențiale, cu destinație mixtă, aflate în proprietatea persoanelor fizice” în două sectoare din București

Unii încearcă să-și facă buletin în condiții oarecum mai complicate, dar să vedem un caz mult mai simplu. De fapt, două. În ambele, oamenii se duc să depună „Declarația fiscală pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădirile Read more…

aiureli

Să intrăm în noul an cu speranța sus

A trecut un an bun? Unul prost? Ce mai contează? Chiar și bun să fi fost, tot e un an care s-a dus, deci ai unul mai puțin de trăit. E bine? E rău? Discutabil. Read more…


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail