Skip to content

3 chestii simple pe care voyo le poate invata de la vplay

După războiul doizero dus de trustul Pro și acoliții lor împotriva vplay.ro, l-au cam pus pe butuci. E aproape dus, abia mai răsuflă. OK, ca un abonat voyo.ro încă de pe vremea când vplay funcționa bine, vreau să-mi pun speranța, de-acum încolo, mai ales în ce privește serialele, în voyo sau alte saituri asemănătoare și legale. Aș vrea ca ele să funcționeze bine și să-mi ofere ce aveam pe vplay și chiar mai mult decât atât, iar eu să plătesc pentru asta. Nu mă refer la conținut, nu-s chiar atât de naiv. Doar la funcționalități.

Să trecem în revistă 3 dintre ele. Elementare, aș zice. Un „must”, cum ar zice romglezii, pentru un site de conținut video din 2013.

1. Seriale (filme sau emisiuni; orice are mai multe episoade). Aș vrea să pot naviga cu ușurință între episoade, să bifez trecerea automată la următorul (sau precedentul) sau să fac trecerea manual. Eventual, ar prinde bine și un player HTML 5 (că tot apare în poza de mai jos), poate nu mai am chef de Flash Player la vârsta mea, dar nu e obligatoriu. Nu-s chiar atât de pretențios.
autoplay-next-episode-vplay

2. Seriale, filme sau orice fel de conținut. Aș vrea să știu ce am urmărit deja și ce nu. O bifă mică, un punctuleț verde, ceva, într-un colț, care să-mi arate că am vizionat deja videoul respectiv.

watched-episodes-vplay

3. Seriale sau emisiuni. Chestii cu episoade, cum spuneam. Aș vrea să am o zonă de notificări pentru episoadele noi din show-urile la care m-am abonat (asta ar implica, bineînțeles, să mă pot abona la show-uri ca să primesc notificări); să-mi arate acolo, ca pe vplay, că au apărut episoade noi din emisiunile respective, să dau clic și să ajung într-o pagină unde să le văd. Repet, ca pe vplay, un site care (aparent) nu era sub umbrela niciunui mare trust cu mulți bani și suficienți programatori.

notificari-vplay

notificari-vplay-2

Ar mai fi, dar deocamdată m-aș mulțumi cu astea, ca să nu par pretențios. Chestii elementare, după mintea mea. Și, probabil, deloc greu de implementat. Și nici atât de costisitoare ca achiziționarea de programe noi pe care să le ții pe site mai mult de 2 luni (cam atât au stat Seinfeld și Bundy, seriale cu care s-au lăudat când le-au pus pe site; acum pun seriile pe rând, deși aici încă scrie că au serialele complete).

Cer prea mult? Există deja vreuna dintre chestiile de mai sus și n-am observat-o eu?

Later edit: Unii mă înjură pentru textul ăsta (mulțumesc, clujene! Ai demonstrat încă o dată că-n inima Ardealului trăiesc oameni care știu să înjure, nu ca miticii ăștia de capitală), alții, cum ar fi dl. Cristian Ioniță de la Voyo, îmi răspund pe mail:

Cele 3 cerinte mentionate in postare, dar si alte functionalitati conexe sunt in dezvoltare, vor fi online in urmatoarele saptamani. Chiar lucram zilnic sa facem experienta de consum mai buna, iar faptul ca am achizitionat si continuam sa facem achizitionam seriale imping necesitatea pentru astfel de functii.

Mă bucur, înseamnă că nu-s singurul care consideră că funcțiile alea sunt necesare.

9 thoughts on “3 chestii simple pe care voyo le poate invata de la vplay”

  1. Ai dreptate. Este evident ca nu exista functionalitatile despre care vorbesti, cum te-ar putea contrazice cineva? :) Nu-ti pot spune decit ca Voyo lucreaza la toate cele enumerate de tine. Mi-e greu insa sa spun si cind vor fi functionale. Cu siguranta nu in urmatoarea luna. Uneori e mai dificil sa faci lucruri mici, care par accesibile, decit sa cumperi drepturi scumpe. Suna nefiresc dar crede-ma ca asa e. Una peste alta, merci pentru atentionari. Costi Mocanu

  2. Domnule Costi Mocanu, am o curiozitate: câți Head of Voyo există? Că numai textulețul ăsta a adus pe-aici vreo doi.

    În altă ordine de idei, chiar atât de greu de implementat să fie butoanele alea de trecere la episodul următor, acolo unde e cazul?

  3. :) Absolut intimplator am gasit intrebarea ta, la multe luni dupa ce ai scris. Scuze ca raspund tirziu. Cristi se ocupa numai de Romania, eu am treaba cu toate Voyo-urile din tarile CME – Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Croatia. Asta e treaba cu functiile.

  4. Multe capete și toate luminate. Zic asta pentru că au apărut, la scurt timp după cererile mele de aici, butoanele alea! Chiar dacă nu funcționează chiar bine, fiind fără autoplay. :D

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.