Skip to content

Ei au pus „social” în „social media”

În ultima vreme sunt mai zen decât prevede legea haterilor, așa că o să pun pe-aici și chestii care-mi plac, nu doar aiureli.

De când cu social media și mai ales cu YouTube, cam toți vânăm chestii amuzante sau ciudate pentru a ne „decora” canalele/blogurile cu ele. Ne place să fim în centrul atenției doizero, fie că recunoaștem sau nu, și asta ne face să belim ochii în jurul nostru pentru a surprinde orice întâmplare mai deosebită care ne-ar putea aduce like-uri sau altă formă de recunoaștere pe Internet.

Cam asta fac și băieții de pe canalul de YouTube whatever. Farse, experimente sociale, chestii random, cum spun chiar ei în descriere. Clipuri amuzante, în principiu. Ca ăsta, ăsta sau ca restul de pe canalul lor. Nimic deosebit până aici.

Eh, băieții ăștia au dat într-o zi peste un nene amuzant și l-au filmat. Un homeless ca mulți alții, dar care făcea niște mișcări amuzante cu mustața:

Oamenii au pus clipul pe YouTube, spre amuzamentul privitorilor și înmulțirea like-urilor și abonaților, dar s-au gândit și să ajute bătrânul homeless cu niște bani, așa că au inițiat o campanie de strângere de fonduri pe indiegogo. Și-au propus să strângă 1000 $ într-o lună și au reușit să strângă 2666 în câteva zile, așa că l-au căutat pe bătrânul mustăcios Clydesdale și i-au înmânat 3000 $, o șapcă și niște tricouri.

Habar n-am ce pișcoturi urmăresc băieții cu canalul lor de YouTube sau dacă n-o fi fost vreun aranjament la mijloc (n-am încredere-n nimeni de pe Internet, teoria conspirației e filosofia mea de viață 2.0!), dar întâmplarea asta ne spune, printre altele, că trebuie să și dăm ceva înapoi celor care ne ajută să devenim celebri pe Internet, nu doar să profităm. Ne place să filmăm oameni nu prea dotați la mansardă, care amuză privitorii cu răspunsurile lor la cele mai tâmpite întrebări (gen Gaiță sau Prahova TV). Ne place să râdem de toată lumea, dacă asta ne ajută să le părem simpatici celor din anturajul nostru doizero, dar le dăm vreo firimitură și celor de care facem bășcălie? Se bucură cumva de celebritatea 2.0 (efemeră și inutilă, dar atât de dorită) adusă de prestația lor?

Apropo, băiatul cu „nu știu d-astea” o fi primit măcar o bomboană de la Bendeac, de exemplu, care și-a făcut probabil emisiunile dintr-un sezon întreg pe spinarea lui?

Să pașteți fericiți! Adalbert cel Zen

8 thoughts on “Ei au pus „social” în „social media””

  1. Multi se gandesc sa devina celebri cu ceva, exemple sunt multe si Guiness Book nu ar face fata la valul de oameni talentati. Totul tine de dramul ala mic de noroc.

  2. E un gest care intr-adevar, rar vezi pe internet. Cat de adevarat este, vorba ta, nu te poti increde.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.