Skip to content

Aş vrea

Aş vrea ca Adrian Năstase să fi fost condamnat pe drept. Asta ar însemna că justiţia funcţionează, totuşi, în ţara asta. Aş vrea să-şi revină după tentativa de sinucidere, să-şi ispăşească pedeapsa şi să devină un exemplu de „aşa nu” pentru toţi politicienii actuali şi viitori. Să se gândească de două ori înainte să-şi dorească accesul la ciolan şi, atunci când îl obţin, să se ocupe în primul rând de bunăstarea ţării, nu de cea personală.

Aş vrea ca Victor Ponta să fi fost acuzat de plagiat pe drept. Nu pentru că aş avea ceva cu el, ci pentru că am ajuns o ţară de aroganţi cu servietele pline de diplome false. Aş vrea ca toţi cei care intenţionează să obţină diplome şi titluri prin copy/paste să-şi pună mintea la contribuţie şi osul la treabă. Să lase ciordeala pentru infractorii de drept comun.

Aş vrea ca astea două cazuri (întâmplător sau nu, ambele având pesedişti ca eroi principali) să reprezinte puncte de plecare într-o adevărată „vânătoare” de corupţi, plagiatori, hoţi, manipulatori şi alte specimene care au dus ţara asta de râpă de-a lungul ultimilor 22 de ani sau care-şi atribuie tot felul de titluri fără să le merite. Indiferent de culoarea lor politică, aş vrea să fie făcuţi de căcat în faţa lumii întregi şi excluşi din viaţa publică.

În acelaşi timp, aş vrea să nu mă trezesc din visul frumos în timpul căruia mi-am închipuit că se poate întâmpla în România ce am exprimat în rândurile de mai sus.


Citeste si...

2 thoughts on “Aş vrea”

  1. Bre, tataie, ma lasasei fara cuvinte. Ma scremeam sa scot doua vorbe da’ nu prea-mi venea cand am citit prima data … ai sintetizat in cele 3-4 fraze ceea ce ma macina pe mine de vreo 20 de ani incoace.

    In seara aia cand ai scris articolul puteam sa jur ca Adalbert Iurea e blogger; blogger asa cum gandesc eu notiunea asta in mintea mea ingusta de retardat, jeg si autist.

    As vrea si eu ca tara asta sa fie NORMALA. Te pupa Alex.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.