Skip to content

Imperiul Marelui InstaGraal

De ieri, Marele Instagraal nu mai e disponibil doar aleșilor Sfântului Ștevie Giobseanu, adică posesorilor de iPhone, iPod touch și iPad., ci și #saracilor cu telefoane motorizate de Android. Deranj mare, vene tăiate în rândurile posesorilor de iDevice-uri, amenințări cu excomunicarea din secta lui Ștevie a celor care vor urmări țărani cu Android pe Instagram etc. La nivel interplanetar, dar și la noi, în țara aifoniștilor cu cartele prepay.

Boioglu a avut o reacție așteptată, din punctul meu de vedere. În primul rând, pentru că omul e pasionat de iDevice-uri, le folosește, scrie despre ele și haterește orice alt device de câte ori are ocazia. Mai ales pe-alea cu Android. În al doilea rând, pentru că avea chef de caterincă, zic eu. Mai mult ca sigur a văzut agitația aifoniștilor din toate zările pe temă și i s-a deschis apetitul pentru trollat. Ceea ce e bine, nu e rău. Twitter-ul e ȘI pentru trolling:

ÃŽn twittosfera străină, însă, reacÈ›iile au fost de-a dreptul imbecile. PuÈ™tani de 15-16 ani s-au declarat de-a dreptul oripilaÈ›i de faptul că au acces È™i alÈ›i oameni, poate mai normali, în lumea lor îngustă È™i populată de fantasme. S-au umplut de spume când au constatat că nu mai au absolut nici un  motiv să se simtă speciali. Până acum, telefoanele cu alte sisteme de operare, în special cele cu Android, erau capabile să facă, în general, cam tot ce face È™i un iPhone în social media. Aveau clienÈ›i pentru Twitter, Facebook, foursquare È™i altele asemenea. Chiar È™i pentru Instagram, dar numai pentru a vedea ce postau ceilalÈ›i. Cu alte cuvinte, Androizii DOAR se uitau de după gard la copilaÈ™ii cu iDevice-uri care jucau… sa zicem, golf, pe terenul frumos întreÈ›inut È™i accesibil numai lor. Accesibil gratuit, să reÈ›inem acest aspect, inclusiv posesorilor de iPhone-uri din primele generaÈ›ii (capabile să ruleze măcar iOS 3.1.2). Dar ei se simÈ›eau speciali pe terenul lor, cu toate că mulÈ›i habar n-aveau să joace golf sau aveau crose ieftine, luate de la solduri sau la mâna a È™aptea.

Când au pătruns în Imperiul Marelui Instagraal și Androizii, aifontarzii s-au gândit numai la posesorii de telefoane cu camere foto slabe, nu și la cei cu telefoane poate mai avansate decât iPhone. Ultimele modele de la Samsung sau HTC, de exemplu. Ca să nu mai vorbesc despre telefoanele ceva mai slabe, dar capabile să scoată fotografii chiar mai decente decât un iPhone 4 și MULT mai decente decât un iPhone 3GS. Un astfel de telefon consider eu că e LG Optimus 3D, care, pe lângă faptul că e capabil să fotografieze/filmeze 3D, scoate poze mai mult decât mulțumitoare și în 2D. A venit primăvara, au apărut floricelele, o să exemplific în curând cu niște poze instagramoase. Eventual o să le compar cu unele făcute de altcineva cu un iPhone 4S, poate înțeleg și iPhone-iștii că simțul artistic NU are legătură cu sistemul de operare al telefonului tău sau cu performanțele camerei de pe el!

În rest, aplicația e slăbuță față de altele disponibile pe Android. Lightbox, pixlr-o-matic, Camera ZOOM FX și alte aplicații ce pot fi găsite la o căutare după Instagram (lol) sunt mai bune, după părerea mea. Le lipsește, însă (cu excepția Lightbox, care e accesibilă și via web, spre deosebire de Instagram), componenta de rețea socială. Lumea aia mică și îngustă în care iPhone fanboys joacă golf între ei. Imperiul Marelui Instagraal.

Să mai zic și că marea aplicație crapă cu grație pe Nexus S cu Android 4.0.4 atunci când vreau să aleg o poză din galerie? Dacă fac o poză nouă n-are nimic de obiectat, dar altfel crapă. Instacrap. Să și-o păstreze aifoniștii, zic. Ah, și eu am iPhone, deci pot juca la ambele echipe!!1

În concluzie, @aiurea crede că un telefon de ultimă generație, fie el și iPhone, nu te face artist. Și nici un  Samsung Galaxy Gio, cum are nevastă-mea, care muncește de dimineață și până seara și nu dă doi bani pe Instagram (nu că ar fi hateriță, dar are alte treburi), nu te face fraier sau #sarac.

Apropo, Camera+ pentru iPhone folosește cineva? E pe bani, dar e doar 0,99$ acum. Sau nu numai posesorii de Android sunt #saraci?

Bonus: Lisa Bettany, co-fondator Camera+ (È™i gagica lui Cashmore de la Mashable), are niÈ™te… ochi senzaÈ›ionali. F*ck Instagram!

12 thoughts on “Imperiul Marelui InstaGraal”

 1. inca o situatie ce demonstreaza imbecilitatea si ipocrizia in care inoata si face o parte din oameni.. iar tweeturile alora prezentate pe buzzfeed nu fac altceva decat sa imi starneasca, ca de obicei, repulsie fata de cei cu insuficienta de creier combinata cu mega basini si iBasini… cu cea mai pozitiva gandire din lume, oamenii aia nu pot fi considerati altceva decat niste idioti.
  si boio ala e dus saracu

 2. Pe Gio o am şi eu, cu 2.3.3. N-a crăpat până acum, mă rog, m-am jucat vreo 35-40 minute cu ea, să zic.
  Iar de Boio mă îndoiesc sincer că a fost vorba de trolling. Am citit comentarii suficient pe blogul lui ÅŸi sunt cam lămurit. Plus că găseÅŸte câte ceva de comentat la orice apare bun din altă parte, de parcă lumea Apple nu ar avea probleme. S-au uitat problemele cu bateria sau încălzirea…ÅŸi asta la device-uri extrem de scumpe, nu? Deh…

 3. Am cumpărat Camera+, dar acum folosesc Camera! care mi se pare putin mai bun.

  Cât despre Instagram… Da! Era cool pt ca era doar pe iPhone. Acum e la fel de cool dar nu si pentru aifonisti (now, that’s stupid).

  Personal, nu l-am folosit decat pentru vreo 50-100 de poze dupa care m-am plictisit. :)) Pentru ca nu mai era cool: nici eu nu pozasem cine stie ce, iar altii… intreceau masura :))

  Pe de alta parte, nu stiu cum reusesti sa dai de d-astia: io nu cunosc nici un aifontard. Sau cunosc?! :))

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.