Skip to content

Aprilie 2012

Imperiul Marelui InstaGraal

De ieri, Marele Instagraal nu mai e disponibil doar aleșilor Sfântului Ștevie Giobseanu, adică posesorilor de iPhone, iPod touch și iPad., ci și #saracilor cu telefoane motorizate de Android. Deranj mare, vene tăiate în rândurile posesorilor de iDevice-uri, amenințări cu excomunicarea din secta lui Ștevie a celor care vor urmări țărani cu Android pe Instagram etc. La nivel interplanetar, dar și la noi, în țara aifoniștilor cu cartele prepay.

Boioglu a avut o reacție așteptată, din punctul meu de vedere. În primul rând, pentru că omul e pasionat de iDevice-uri, le folosește, scrie despre ele și haterește orice alt device de câte ori are ocazia. Mai ales pe-alea cu Android. În al doilea rând, pentru că avea chef de caterincă, zic eu. Mai mult ca sigur a văzut agitația aifoniștilor din toate zările pe temă și i s-a deschis apetitul pentru trollat. Ceea ce e bine, nu e rău. Twitter-ul e ȘI pentru trolling:

În twittosfera străină, însă, reacțiile au fost de-a dreptul imbecile. Puștani de 15-16 ani s-au declarat de-a dreptul oripilați de faptul că au acces și alți oameni, poate mai normali, în lumea lor îngustă și populată de fantasme. S-au umplut de spume când au constatat că nu mai au absolut nici un  motiv să se simtă speciali. Până acum, telefoanele cu alte sisteme de operare, în special cele cu Android, erau capabile să facă, în general, cam tot ce face și un iPhone în social media. Aveau clienți pentru Twitter, Facebook, foursquare și altele asemenea. Chiar și pentru Instagram, dar numai pentru a vedea ce postau ceilalți. Cu alte cuvinte, Androizii DOAR se uitau de după gard la copilașii cu iDevice-uri care jucau… sa zicem, golf, pe terenul frumos întreținut și accesibil numai lor. Accesibil gratuit, să reținem acest aspect, inclusiv posesorilor de iPhone-uri din primele generații (capabile să ruleze măcar iOS 3.1.2). Dar ei se simțeau speciali pe terenul lor, cu toate că mulți habar n-aveau să joace golf sau aveau crose ieftine, luate de la solduri sau la mâna a șaptea.

Read More »Imperiul Marelui InstaGraal

O părere @aiurea despre părerea umană

Am văzut azi că a fost dezgropat un articol mai vechi al lui Vali Petcu despre părerea umană, element lipsă în review-urile de produse IT&C (şi nu numai) de la noi. Nu pentru că m-aş pricepe, ci pentru că vreau să-mi spun părerea umană, am zis să comentez şi eu un pic pe marginea lui.

În primul rând, treaba cu “majoritatea celor care le întreţin (n.r. siteurile “de ştiri”, zicea zoso acolo; eu le-aş numi azi “siteurile şi blogurile despre tehnologie”) nu pun în viaţa lor mâna pe 1% din produsele despre care scriu” nu cred că mai e valabilă în 2012. Să tot fie mai mult de un an, poate chiar doi, de când magazinele online româneşti au început să dea la greu produse în teste prin blogosferă. Cred că tonul l-a dat evoMAG, care mi-a trimis până şi mie un telefon la butonat, deşi era clar că aici mă ocup mai mult cu miştourile ieftine. Au continuat şi alţii, ajungând să se trimită bloggerilor până şi produse de lux, ca Vertu, spre testare. Au apărut tech bloggeri noi (un exemplu ar fi Emil Dragotă) care participă la tot felul de lansări, iau gadgeturi în teste şi produc, astfel, conţinut documentat. Bun, prost… fiecare după posibilităţi. Dacă e să-mi spun o părere umană, Emil, de exemplu, scrie despre gadgeturi ca un profesor de geografie, dar se vede că se străduieşte şi că munceşte ceva la review-uri. E doar o părere. Umană.

În al doilea rând, sunt perfect de acord că site-urile de profil care se zbat să iasă primele în căutări prin SEO spam sunt absolut inutile, muiste şi neavenite. M-am săturat şi eu, ca toată lumea (mă rog, toată lumea minus cei care scriu mizeriile alea), de zvonurile despre Galaxy S Ţâşpe, de pozele cu iPhone 5, de părerile avizate ale puradeilor de clasa a opta despre cum trebuie să arate iPad 7 şi dacă e util butonul „Home” sau nu. Cei care publică aşa ceva sunt doar nişte ţaţe cărora le pute cancan.ro, dar care adoră cancanurile despre gadgeturi. Şi totuşi, ca şi treaba cu tabloidele, şi asta e o modă importată de afară. Nu românul pasionat de tehnologie a inventat conţinutul „relevant” bazat pe zvonuri idioate, el doar încearcă să-l ridice la rang de artă. Sau de kitsch.

Read More »O părere @aiurea despre părerea umană

Sustin blogatu.ro la #RoBlogFest 2012

Cum am spus şi pe Twitter, anul ăsta susţin blogatu.ro la RoBlogFest. L-am votat, după cum veţi vedea în poza de mai jos, i-am pus banner în sidebar şi vă îndemn şi pe voi, cei 3-4 cititori ai acestui blog, să-i acordaţi voturile voastre. NU particip la concurs, dar voi puteţi participa cu încredere. Un banner pe blogatu.ro nu e deloc un premiu de neglijat.

De ce fac asta, după ce l-am miştocărit atâta timp (încă #din2008)? E simplu: omul a reacţionat întotdeauna cu bun simţ, nu cu jigniri şi înjurături ca alţii (cc Vaxile Shaormanu). S-a amuzat împreună cu mine şi şi-a văzut de treabă mai departe, reuşind să se menţină în prim plan atâţia ani. OK, poate în planul doi, dar oricum, undeva sus. Mai sus decât aiurea.eu, care, surprinzător!, e un blog chiar mai vechi decât blogatu.ro.

Read More »Sustin blogatu.ro la #RoBlogFest 2012

Un 1 aprilie Mystique

Interesantă păcăleala de la Digitalnature: ieri a apărut un update la tema pe care o folosesc, Mystique. L-am făcut şi… am furat-o şi eu. După 12 noaptea, dashboard-ul blogului a ajuns cam cum arată în poza de mai jos. Comenzile nu mai mergeau decât la dublu click, dacă dădeam doar… Read More »Un 1 aprilie Mystique


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.