Skip to content

Zece lucruri pe care le făceam odată…

… şi pe care nu le mai fac. Sau, cum spune de fapt leapşa primită de la Ellunes“zece dorinţe, zece lucruri pe care odată cu trecerea timpului am uitat să le mai practic sau pe care nu le-am încercat sau pe care trebuia sa le fac de mult”. Cam multe zece, dar ne conformăm, că nu degeaba s-a dezvirginat Ellunes din punct de vedere lepşuitoristic (sau cum pnlml s-o zice).

  1. Nu m-am mai plimbat cu bicicleta de când era coana Miţa (biciclista, evident) tânără, neliniştită şi cu pitpalac-intr-un-copacul nerupt. Cred că de cel puţin 20 de ani n-am mai încălecat un  Tohan adevărat, aşa că mi-aş dori să trag o plimbare pe 2 roţi şi 2 pedale prin Bucureşti. Poate-o fac zilele-astea, dacă tot mi-am amintit, se găsesc destule biciclete de închiriat.
  2. N-am mai fugărit domnişoare de 20-23 de ani cam de multişor. Şi e păcat, zău, că încă mă mai ţin balamalele fără V14GR4, care nu se dă pe reţetă compensată. Poate dacă pupam pe din dos A-listerii prindeam şi eu vreo piaristă de 20 de ani venită din fundul Moldovei la Capitală, unde se împarte mălaiul, aşa…
  3. Înainte vreme obişnuiam să muncesc. Recunosc, n-am mai făcut-o în ultimii ani şi se vede. M-am apucat de scris prostii pe blog fără să scot bani din el nici măcar pentru o bere la PET, în loc să trudesc de la 9 la 17 pentru un Paulaner, ceva. Caut job, apropo, dacă auziţi pe careva că angajează trolli, aştept un mail.
  4. Ceva ce n-am facut niciodată, dar mă bate gândul să fac de ani buni: să călăresc. Cai, zic, nu femei, că de-alea am călărit destule. Mă rog, mai multe decât m-au călărit pe mine, că nu toate muierile ştiu să stea deasupra. Băi, dar şi alea care ştiu… În fine, ziceam de călărie. Echitaţie. Aş face-o, dar n-am apucat. Care ai cal?
  5. N-am mai mers cu metroul de 7-8 ani. Mai mare râsul, vin oameni din toate colţurile ţării să se plimbe pe sub pământ şi eu, care am metroul la 5 staţii de autobuz, nu m-am mai urcat în el de atâta timp. Poate se-ndură vreo moldoveancă dintre alea despre care vorbeam la punctul 2 să mă plimbe şi pe mine cu trenul galben fără cai.
  6. N-am mai zburat cu avionul de 10 ani. Nu că mi-ar fi dor neapărat, dar poate ar trebui să mă sui într-un charter mic şi să mă mai opresc undeva în Caraibe sau în Tenerife. Sau poate chiar în Noua Zeelandă şi să rămân pe-acolo. De unde rezultă punctul următor, şi anume
  7. ce trebuia să fac de mult timp şi n-am făcut până acum: să emigrez în ţările calde. Urăsc iarna, frigul, zăpada şi femeile încotoşmănate în paltoane şi alte chestii care ascund formele şi sperie erecţiile. Motiv pentru care aş emigra într-o ţărişoară caldă, eventual pe o insulă, unde să stau toată ziua pe plajă şi să mă scarpin la Gogu-cel-cu-gât-golaş, în timp ce admir frumuseţile locale îmbrăcate sumar. Da, ştiu, şi când m-am trezit era dimineaţă.
  8. N-am mai făcut un chef cu şpriţane, friptane şi bulane de ani buni. Cu prietenii, zic, fără neveste şi copii alături. Burlăceşte, aşa, pe sistemul “dă-i cu şpriţul pân’ la ziuă”. Poate la pensie.
  9. N-am mai ieşit cu familionul pe malul Argeşului sau pe malul vreunui lac tot de ani buni. Parcă mi-e dor de ieşirile fără pretenţii de pe vremea lui Ceaşcă, la un badminton şi o ceafă de porc. Bine, dacă-mi aduc aminte cât de murdar era Argeşul şi cum pluteau câinii morţi un pic mai încolo de locul în care făceam noi baie, parcă-mi trece.
  10. N-am mai luat legătura cu mulţi prieteni din vremurile trecute. Pe unii nici n-aş mai şti de unde să-i iau, dar parc-ar merita măcar să încerc. Am întâlnit oameni haioşi de-a lungul vieţii şi parc-aş mai sta la o miştocăreală cu ei din când în când. Cum spuneam însă şi mai sus, poate la pensie. În momentul ăsta m-aş mulţumi cu duduiţele de la punctul 2 (noroc că nu citeşte nevasta ce aberez eu aici).

Au fost multe, s-au dus toate.  Toate cele “zece dorinţe, zece lucruri pe care odată cu trecerea timpului am uitat să le mai practic sau pe care nu le-am încercat sau pe care trebuia sa le fac de mult”, cum zice leapşa. Dac-ai citit-o de la cap la coadă, fă bine şi preia-o. O meriţi.


Citeste si...

5 thoughts on “Zece lucruri pe care le făceam odată…”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.