1 – Nu te urăşte nimeni, pe bune

Serios! Cei pe care tu îi numeştei “hateri” pentru că nu îţi mânâncă de sub unghii nu îţi sunt duşmani. Ar putea fi cei mai sinceri oameni cu care ai tu de-a face în online. Cei care te gratulează cu “Foarte bine scris. Abia aştept următorul post”, deşi tu dai cu oiştea în gard într-un mare fel, nu-ţi vor binele. Îşi vor propriul bine. Un link, o mângâiere pe creştet, o firimitură din #refinantare, orice… Important e să iasă ceva. “Haterii” nu vor nimic de la tine. Îşi exercită doar dreptul la opinie pe care tu ţi-l asumi de facto, iar lor li-l refuzi, pentru că… pitong.

Roagă-te să ai în permanenţă hateri. Pentru că haterul e cel mai bun prieten al tău. Măcar haterul e sincer. El e câinele de pază al blogosferei, aşa cum presa e câinele de pază al democraţiei. Politicienii care fură, funcţionarii nesimţiţi sau sictiriţi, malpraxisurile medicilor, derapajele vedetelor sunt taxate de presă şi, uneori, şi de către voi. Presa, la rândul ei, atunci când greşeşte sau “derapează”, este taxată de către voi. Voi, când greşiţi sau derapaţi sunteţi taxaţi de către noi. E circuitul “haterelii” în natură… Noi, ca hateri ai voştri, suntem taxaţi, ulterior, ca funcţionari, medici, jurnalişti sau vânzători de către presă şi de către voi… Dar Ciomu, de exemplu, n-a zis niciodată că presa îl “muşcă de fund” pentru că e vreun ziarist invidios pe poziţia lui, salariul lui de medic, sau locul său de parcare din curtea spitalului. Pe cuvânt…

Înţelegem că ştergi comentariile care te înjură, fără nimic mai mult. Dar ştim că faci la fel şi cu cele care nu te înjură, doar te critică, cu argumente. Dacă ai vrut să ne arăţi cum depăşeşti tu în curbă, pe linie dublă continuă, cu soarele în ochi (da, ştim, doar pe cameră se vede aşa soarele), atunci acceptă că unii s-ar putea să aibă ceva împotriva stilului tău kamikaze de condus. Dacă au altă părere decât tine, nu sunt cretini, idioţi, puleţi sau ce mai vrea pula ta, pe care – acum ştim cu toţii – PR-istele ţi-au poreclit-o “bestie mică”.

2 – Nu eşti expert social media

Chiar nu eşti. Dacă urmăreşti 10 oameni pe Twitter, şi aceia sunt prietenii tăi, pe care îi ai şi pe mess, şi apoi scrii că “Twitterul este inutil/de căcat” nu poţi să dai sfaturi de social media pe blog. E ca şi cum te-ai sui la volanul unui Mercedes, primit “în teste” ai da drumul la muzică, ai face din buze Vruum-Vruum şi gata. Şi apoi ai scrie pe blog: “Mercedesul este o maşină de căcat”. E adevărat, ai fost la volan, ai stat în scaun, ai pus mâna pe volan. Dar nu i-ai exploatat la maxim potenţialul. Deci experienţa ta în domeniu este irelevantă.

La fel, dacă urmăreşti pe Twitter doar “oamenii cu care ai băut o bere şi i-ai văzut la faţă”, eşti total paralel cu fenomenul. Nu poţi să te prezinţi ca soşăl midia expert că te vor crede doar băieţii (şi fetele) de la punctul 1. Şi mai ceri şi 140 de euro, plus TVA, ca să ne înveţi… ce, în social media?

Dacă atât ai înţeles tu din social media, ne pare rău, vom fi “hateri” în continuare. Pentru că există doar 2 explicaţii: ori eşti un ipocrit arogant, filfizon şi impostor, ori eşti, pur şi simplu, prost… Şi pentru că nu te considerăm prost – unii dintre noi – vom crede, “cu tărie”, în prima variantă. Şi asta “calls for some trolling”…

Dacă ţi-ai şters contul de facebook şi, de data asta, “nu la nervi”, dacă scrii că feisbucul e noul hi5, pentru ca ulterior să participi la o campanie promovată cu tot cu pagina sa de feisbuc, lăudându-o chiar pentru concursurile de pe reţeaua socială, nu eşti expert media. Maxim un ipocrit.

3 – Nu mai fi aşa arogant

Nu contezi la 2 metri dincolo de propriul tău blog. Hai, fie… dincolo de “blogosferă”. Aşa cum calificarea unui medic se termină odată ieşit pe poarta spitalului, cea a unui mecanic auto odată plecat din service sau a unui apicultor când se îndepărtează de stupi. Dar dacă un medic s-ar duce la piaţă şi s-ar certa cu agricultorul cu privire la cultivarea roşiilor, mecanicul auto i-ar da lecţii avocatului despre legile ţării sau sudorul i-ar explica profesorului cum trebuie predată materia, ar fi nişte “subiecte” bune de disecat pe blog, corect?

Ei, regulile astea ţi se aplică şi ţie. Poţi avea păreri despre toate cele de mai sus – e dreptul tău constituţional -, chiar dacă nu sunt din domeniul tău. Problema e aroganţa cu care dai sfaturi despre lucruri pe care nu le stăpâneşti. Iar dacă vei primi “corectări” sau eşti atenţionat de cineva care chiar domină subiectul, lasă aroganţa deoparte. El ştie despre ce vorbeşte, căci… şoc!, este domeniul lui de activitate. Tu nu ştii! Tu ai doar o opinie neavizată. Deci, dacă cineva are păreri despre ceea ce scrii tu, e dreptul lui. Chiar dacă sunt diferite de ale tale. Asta nu-l face “hater” şi nu e nevoie să-l “gratulezi” cu “prostule”, “imbecilule”, “retardatule”, “pulete” etc. Mai ales când tu scrii: “Cote d’Ivoire nu era Coasta de Azur? Ce proşti sunt comentatorii ăştia că-i zic tot Coasta de Fildeş”.

Nu uita că traficul pe care-l ai nu vine neapărat din calitatea articolelor tale. Există A-listeri care scriu, şi există A-listeri care postează doar pentru că aşa trebuie. Noi ştim care sunt cei din prima categorie, şi care sunt ceilalţi. Nu uita că fără cei pe care-i priveşti constant de sus, eşti zero. În online, şi, în multe cazuri, nu numai. Banii de pe cardul tău vin din blog. Altceva nu faci/nu ştii să faci/n-ai mai face de comod ce-ai ajuns. Blogul aduce bani pentru că ai mulţi vizitatori. Cititorii îţi plătesc chiria, cititorii îţi pun mâncarea pe masă, nu şarmul tău ieşit din comun şi nici inteligenţa-ţi sclipitoare.

4 – Nu ne interesează şi nu te invidiem pentru câţi bani faci

Pe bune. Când vă întâlniţi voi, blogării de frunte, francmasonii, între voi, discutaţi şi despre altceva nu tot despre cât se câştigă din… blogging. Iar dacă tot vreţi să discutaţi asta, nu e nevoie să scrieţi rezultatele “sondajului” pe twitter, facebook etc. sub haştagul întâlnirii (#howtoblogfordummies2011 În 2010, bloggerii au câştigat, în medie, ţâşpe mii de lei pe lună). Pe cuvânt că nu ne interesează. Unii dintre noi suntem sculeri-matriţeri, lăcătuşi-mineri, pizzeri-faianţari, cum vreţi voi să ne “gratulaţi”, şi avem şi noi joburi, şi poate unii dintre noi câştigă mai mult decât voi, deci nu, nu suntem individoşi pe banii făcuţi de voi.

Am înţeles, eşti blogăr profesionist, trăieşti din asta. Felicitări! Te respectăm pentru că faci bani din ce îţi place. Dar şi medicii fac bani din ce le place, şi avocaţii, şi profesorii (uneori), şi programatorii etc. Şi mulţi din cei cărora le spui tu “hateri” au meseriile astea. Dar nu o să vezi niciodată un Congres al Medicilor de Familie, întrunit la Braşov, să zicem, să înceapă cu tema: “Cât se mai câştigă din medicina de familie? Aşa… Hai să facem o medie. Ok, acum să anunţăm pe twitter!”

Nu toată lumea vrea să fie blogăr. Deci nu toată lumea te invidiază. Nu pentru toţi meseria ta este meseria visată. Deci… nu! Nu eşti invidiat pentru asta. Încetează, deci, să presupui că orice critică primită este din invidie. Dacă tu ai fost în Bulgaria şi te-ai pişat în piscină, nu înseamnă că dacă-ţi spunem că e un gest de căcat pişat suntem invidioşi că nu am fost noi în Bulgaria în locul tău.

Evită lăudaroşenia. Stilul asta de manelist (am trafic, am bani, am femei) e cât se poate de trist, ca să rimeze. Lăuda de sine nu miroase a bine, spunea o vorbă din bătrâni. Pute, mai exact. Aşa cum absolventul de profesională visează să aibă banii lui Florin Salam, aşa şi bloggerul mic visează la mia aia de EURO pe luna, şi la petrecerile unde să bea bere pentru femei. Calitatea nu mai este o prioritate pentru el, el va căuta doar cifrele reci, pentru a putea vinde un banner de 4 cm pătraţi unei florării sau unei săli de fitness. Direcţia asta nu e cea sănătoasă, pt. blogosfera mioritică. Ţi-a trecut vreodată prin cap că poate un cititor random câştiga 3000 de EUR pe lună, lună de lună făcând ceea ce-i place? Şi asta fără să aibă gust de cur pe buze. Mai mult ca sigur că nu.

5 – Nu vrem trafic din traficul tău

Serios, terminaă cu scuza asta penibilă, pe care aţi preluat-o, “imaginativ”, toţi. Dacă îţi spunem că Sabău şi Balint nu au jucat în 1994 la Mondiale, chiar dacă tu “te trezeai nopţile ca să-i vezi la lucru”, pe bune că nu o facem pentru a te “muşca de cur” şi pentru a ne face trafic. Considerăm doar că, dacă tot îţi bagi şi-ţi scoţi pula în ziarişti sau alţi blogări pentru că “nu se documentează”, ai fi putut să faci şi tu un sărci micuţ pe gugăl. Cu atât mai grav când te consideri şi te recomanzi expert în fotbal.

Participi la campanii despre fotbal şi Liga Campionilor, atunci lasă-ne să credem că eşti expert în domeniu. Şi dacă te considerăm expert în domeniu şi tu scrii că “De ce este Regele prezent la finala Cupei Regelui?”, “Barcelona are culorile ROŞU-albastru” sau exemplul anterior, cu Balint şi Sabău, aşteaptă-te la puţină “hatereală”. Care “hatereală” e doar puţin mişto, dar tu o vezi ca un atac, pentru că, nu-i aşa, “vrem trafic pe spinarea ta”…

Te comporţi de parcă am vrea să îţi luăm pâinea de la gură. Eşti ca vecinul de la bloc, care atunci când aude pași pe scări se grăbeşte să închidă ușa liftului pentru a urca singur.

Dacă mâine blogurile ar dispărea, ai dispărea şi tu odată cu ele. Vieţile majorităţii oamenilor pe care tu îi priveşti de sus nu se vor schimba. Când închizi fereastra de administrare a blogului, redevii muritor. Iar cât o ai deschisă, te laşi amăgit: te iubesc doar proştii şi profitorii. Atenţie la turnul de fildeş în care te-ai închis!

6 – Încetează să-ţi provoci criticii “la duel”

Dacă ţi-a crescut traficul, nu ţi-au crescut şi muşchii. Dacă ai pistol cu bile, nu eşti Rambo. Dacă faci şpagatul pe doi buşteni, nu eşti Van Damme. Să ne înţelegem… Ameninţările tale cu bătaia, directe sau voalate, la adresa celor care nu te înghit (e normal, nu trebuie să ne placem toţi între noi) sau te critică (de multe ori fără interese ascunse) sunt doar penibile. Nu sperii pe nimeni, nu îţi creşte cota, nu devii un zeu în ochii nimănui. Ştim că ai puşcă de paintball, pistol cu capse sau prieteni graşi, nu trebuie să ne dovedeşti că ştii să îţi şi foloseşti toate astea. Şi – Doamne Fereşte – s-ar putea ca, într-o zi, cineva, hater sau “hater” să îţi ia provocarea în serios. Şi nimeni nu vrea asta.

Iar paharele aruncate-n ochi şi flegmele-n faţa celor cu care ai avut tu “conflicte” online nu le poţi justifica prin absolut nimic. Te-am văzut cu toţii când erai ameninţat, la rândul tău cu bătaia, şi ştiai că băieţii respectivi sunt puţin mai ciobani ca tine, cum o dădeai la pace: “Nu rezolvăm nimic cu bătaia”, “Aşa sunt unii, imediat ameninţă cu bătaia” etc.

7 – Nu deţii adevărul absolut

Dacă tu crezi că PDL e de căcat şi USL e salvarea naţiunii, e dreptul tău. Invers, dacă ai impresia că USL e de căcat şi Băsescu e ok, e dreptul tău. Dar dacă cineva crede altfel decât tine, nu înseamnă că e mai prost ca tine. Dacă tu eşti ateu, e ok. E, din nou, dreptul tău. Nu înseamnă că cei care cred în Dumnezeu sunt imbecili. Dacă tu ţii cu Steaua, nu toţi dinamoviştii sunt cretini. Şi invers. Dacă tu vrei să fie omorâţi câinii fără stăpân, nu înseamnă că cei care vor alte soluţii sunt retardaţi. Dacă ţie îţi place şaorma, nu înseamnă că cei care nu sunt fanii ei trebuie omorâţi cu pietre. Dacă tu eşti fan Renault, bravo ţie! Dacă alţii vor BMW, e dreptul lor. Dacă tu eşti tipul econom, felicitări! Asta nu îţi dă dreptul să impui altora cum să-şi cheltuie banii. Şamd. Şi astea nu-s motive nici să le aduci injurii în comentarii, nici să le ştergi comentariile.

Nu lua aceste rânduri ca o apologie a luptei dintre A-listeri și hateri, ci ca un mic exercițiu de reflexie asupra împărțirii acestor roluri. Dacă ne gândim la faptul că cel mai important lucru este dialogul generat, dialog care ajută ca ceea ce se scrie să să transforme în cuvinte adevărate, nu în litere moarte, poate că haterul ești chiar tu. Tu refuzi dialogul, considerând că deții adevărul absolut.

Blogurile trăiesc prin vizitatori. Comentariile sunt, în numeroase ocazii, la fel sau chiar mai interesante decât articolele autorilor și o dată cu ele apar mai multe opțiuni, printre care: dialogul, refularea sau duelul de idei. Mulți dintre voi, cei care vă considerați bloggeri de top, refuzați dialogul, alegând cea mai ușoară cale: refularea în dueluri, pierzând pe drum ideile inițiale.

8 – Eşti lider de opinie? Atenţie la ce spui

Dacă tu credeai că să fii printre cei mai citiţi blogări îţi aduce numai avantaje, gen banii ăia pe care crezi tu că ţi-i vrem noi, te înşeli. Mulţi tineri sunt în căutare de modele. Motivele pentru care au ales să-şi satisfacă nevoia de modele în a urma cu sfinţenie prostiile pe care le spui tu sunt irelevante acum. Dar ei există şi te urmăresc şi îţi sorb cuvintele. Atunci, dacă tu scrii că o să omori toţi câinii din oraş, că aşa vrei tu şi pentru că tu poţi, că eşti A-lister, şi legile sunt doar pentru cei de la B-list în jos, e, din nou, un alt subiect. Dar nu te mira, apoi, dacă în acelaşi judeţ cu tine, la câţiva kilometri distanţă, cineva aplică “sfaturile” tale de pe blog. Şi nu te mai da “lovit” când o să fi luat la întrebări de poliţie şi autorităţi. Asta e, ai vrut să fii lider de opinie, asta vine şi cu responsabilităţi. Aşa că ai grijă ce scrii şi ce sfaturi dai.

Atacurile la minorităţi, incitarea la violenţă, la intoleranţă şi, la urma urmei, la prostie, sunt drepturile tale. Dar asumă-ţi şi urmările lor. Nu te mai da victimă pe blog atunci când sfaturile tale au urmări la care nu te-ai gândit. Măsoară-ţi cuvintele în permanenţă. Nu eşti Perfu. Fii atent la ce scrii. Te visezi lider de opinie în online? Poartă-te ca unul.

Blogosfera de top este sunteţi voi, ăştia, A-listerii, care, parcă la fel ca în proverbul ăla, “a tunat şi i-a adunat”. O gaşcă de paranoici, care văd în orice contestatar, un gelos, un hater, un aspirant la o halcă din carnea lor. Era o vreme când vă auto-proclamaţi, cu snobism, masturbându-vă cu Analyticsul în faţă, “oamenii care trebuie înjuraţi pentru a ajunge sus în online”. Aveţi o vârstă, aveţi neveste, iar unii dintre voi, copii. Nu vă e ruşine, puţin? În curând, copiii voştri se vor putea “plimba” nestingheriţi pe internet şi vor vedea cine le-au fost, cu adevărat, părinţii. Gândiţi-vă puţin dacă ceea ce arătaţi voi astăzi, pe net, este ceea ce vreţi ca fii şi fiicele voastre să ştie despre voi. Aşa cum ce aţi fost ieri e verificabil azi, la fel va fi mâine cu ceea ce susţineţi astăzi. Iar dacă să incluzi toate femeile “care n-au stat” într-o listă “Pizdulici” ţi se pare amuzant, aşteaptă să crească fiică-ta şi un alt “grăsuţ jovial, mâncăcios” şi libidinos să o includă într-o listă identică şi mai vorbim.

9 – Fii consecvent!

Da, ştim proverbul: “Numai bou’i consecvent”. Dar şi tu ştii că, deşi trec anii, Internetul nu uită. Nu spune nimeni că nu trebuie să înveţi, din mers şi nimeni nu crede că nu ar trebui să îţi schimbi părerile, dacă ai întâlnit argumente care să te facă să faci asta. Dar când tu, acum nici măcar aşa mulţi ani, erai exact cel pe care îl înjuri şi-l urăşti astăzi, ai o problemă. Dacă azi faci mişto mârlănesc de creştini, noi ştim când publicai colinde pe blog, de Crăciun. Dacă azi îi înjuri pe cei care “fac spam” în comentarii, noi ştim când exact asta făceai şi tu. Când “blogării mici” de azi se plâng că nu-s luaţi în seamă, iar tu îi iei la mişto, adu-ţi aminte că FIX aşa te comportai şi tu pe alte bloguri, la început. Dacă azi “băsiştii” îţi provoacă “scârbă”, adu-ţi aminte că ai fost unul dintre ei. Şi exemple sunt nenumărate.

Când cititorul vede în aceeaşi zi 7 postări laudative pe 7 bloguri diferite la adresa RMGC (de exemplu), articolele îs pierd orice urmă de credibilitate. Advertorialele trebuie făcute cu cap. Şi cu măsură. Va veni şi ziua aia în care companiile care bagă bani în blogosfera vor aştepta şi rezultate. Şi atunci nici măcar amicul/amica din compania respectivă nu vă va putea obţine un al doilea contract. E nevoie de mai mult creier în conceperea campaniilor din online. Eşti chemat la TIFF? Scrie despre TIFF, nu despre petreceri şi gulyas. Fii consecvent. Dacă acum 3 ani înjurai o bancă, te rugăm ca în 2011 să nu îi lauzi doar pentru un Cico şi nişte tichete de masă. E plină ţara asta de oameni ieftini. Evită să fii şi tu unul.

Aveaţi blogurile inundate de articole în care blamaţi băncile, prezentaţi situaţii îngrozitoare şi le arătaţi cu degetul ca fiind “cămătari cu acte”. La câţiva ani distanţă – repetăm, Internetul nu uită – sunteţi cei mai fervenţi “evanghelişti” ai băncilor, mai agresivi în browser ca martorii lui Iehova la uşă. Obişnuiaţi să înjuraţi spam-ul, practicile SEO şi pozele cu pixde pentru trafic. După câţiva anişori, aveţi articole scurte, cuvinte boldate în titlurile cu nume de staruri mondene etc.

10 – Nu fi ipocrit!

Ştim că participi la Lecturi Urbane/Soupnights/(insert some other dull 2.0 event here) pt. a pune mâna pe piariste absolvente de SNSPA sau Româno-Americană. Altfel, dacă e să fim obiectivi, nu ai cum să ajungi lângă diafanele creaturi. Există oameni care citesc acasă! True story! Cum sunt oameni care fut acasă, fără a organiza #futaiuriurbane ca să se laude cu asta. Vrem mai puţine subiecte facile/ieftine generatoare de comentarii multe (muie unguri/gay/Udrea/Steaua/Dinamo). Pozele unor fufe din ţara sau de peste hotare nu au ce caută pe blog. Pentru asta avem Click, Libertatea şi Can Can. Iar unii dintre noi – True story! – le găsim pe site-urile din afară şi fără ajutorul vostru.

Eşti invitat la o petrecere, scrii trei articole despre cât de tare e băutura, trei despre cât de tare va fi la party şi alte trei despre cum nu ştii tu cu ce să te îmbraci pentru asta, iar apoi ajungi cu două ore întârziere. De ce înjuri organizatorii că nu ai mai avut loc să intri? Dacă-ţi dădeau un laptop în teste şi vărsai, din vina ta, o cană de cafea pe el, scriai apoi pe blog că laptopul e prost şi nu te aşteptai la aşa ceva din partea producătorului? Eşti ipocrit…

Te duci la un festival de teatru (unde nu înţelegem nici azi de ce continui să fii invitat), iar pe drum întrebi de mici buni şi fragezi. Asta transmiţi tu cititorilor tăi de la un festival cultural. Ulterior, peste două articole, condamni “rromânismul” celor prezenţi la eveniment? O, tempora!

11 – Fă diferenţa!

Ai ajuns lider de opinie. Cu merit sau fără merit, discutabil. Ai puterea să schimbi lucruri (nu doar în folos propriu, atenţie!) şi să dai exemplu. Şi totuşi nu o faci. De ce?

Blogosfera de top se rezumă la nişte cururi în scaun şi degete-n nas (cu mici excepţii). V-aţi mişcat fundul pentru altceva decât o bere, o ciungă, o vacanţă în Bulgaria sau un chef cu piarizde? E adevărat, stomacul cu pâine se ţine, ne repetăm: nu vă acuzăm că vă câştigaţi banii din blogging, dar dacă aţi ajuns nişte “modele” (cum şi de ce, cum am spus, altădată), daţi un exemplu. Sunteţi peste tot, şi totuşi nicăieri unde contează. O mişcare socială, o opinie educativă, nimic. Dar sunteţi primii la critici. Nu cumva voi sunteţi mai hateri decât noi?

Vorbeşti mult, prost, pe lângă subiect, dar domini topurile. Din care, ulterior, ca o divă obosite, te retragi “în glorie”, alţii şi alţii copiindu-ţi, an de an, exemplul. În tot acest timp, unii chiar fac diferenţa. Un blogăr a doborât un record cu o frigăruie imensă, strângând, totodată, o comunitate dintr-un întreg oraş, împreună. Un altul, printr-o acţiune pe blog, fără să îşi facă haştag pe Twitter, a scos din sărăcie lucie o femeie săracă şi necăjită. Un altul a izolat casa unui om bolnav, ţintuit în scaunul cu rotile. Şi continuă! Îi va consolida şi fundaţia. N-au avut pretenţia de a fi slăviţi pentru asta, nu şi-au cerut doza de buze calde pe bucile auguste şi n-au făcut tamtam. Şi exemple ar mai fi destule. Dar nu le promovezi, pentru că îţi e teamă că ţi-ar putea submina poziţia. Ăştia sunt, din păcate, sub tine, în topuri şi-n campanii publicitare. Deşi ei fac diferenţa şi, dacă ar fi în locul tău, ar putea-o face şi mai şi.

12 – Nu uita de unde ai plecat

Te deranjează haterii care-ţi mai atrag atenţia când sari calul? Te supără ăştia ca noi, care încearcă să te coboare un pic de pe piedestal, poate vezi că realitatea e alta? Adu-ţi aminte cum ţi-ai început cariera în online, bloggere. Adu-ţi aminte de Netoo, de Blegoo, de coloana vertebrală pe care o aveai odată. Istoria se repetă, numai actorii sunt alţii. Cei vechi au sărit gardul în tabăra unde se împart banii.

Te supără ăia care înjură mai-marii blogosferei ca să-şi croiască un drum prin jungla asta onlainistică? Şi pe noi, dar nu uita că şi tu ai fost ca ei. Aşa ai început şi tu, înjurând bloggerii deja “consacraţi” până te-ai prins că linguşeala aduce mai multe beneficii.

Te supără articolele despre cum să faci bani din AdSense şi alte buxăreli, scrise de oameni care se bucură la câştiguri de 3 cenţi pe zi? Adu-ţi aminte cum juisai când îţi mai dădea câte unul click pe reclamele AdSense. Eventual împărtăşeşte-le din experienţa ta, nu-i considera din start retardaţi pentru că au aceleaşi preocupări pe care le aveai şi tu acum 4-5 ani.

Te deranjează oamenii care au dat de bani şi au uitat de unde-au plecat? Şi pe noi, ne plăceai mai mult când erai un blogger simplu, din popor, dar mai scriai şi pentru cititorii tăi, nu doar pentru agenţii.

PS (Bonus): 13 – Stai departe de politică.
Politica este pentru chinezi. Şi noi avem deja cu unul prea mult.

Disclaimer:

La acest articol au contribuit mai mulţi “hateri”, sub diverse forme: Alex_Tikitaka (Twitter), Envi (Twitter), The_Dorian (Twitter), Giolly (Twitter), Aiurea (adică io) (Twitter), Klubbingman (Twitter) şi Ellunes (Twitter). De aceea, probabil, din loc în loc, veţi întâlni treceri de la persoana a doua singular la persoana a doua plural, în formulare. Tot de aceea, uneori exprimarea poate fi mai dură, alteori mai blândă, în funcţie de starea de spirit a fiecărui heităr în parte… Tot de aceea, unele chestii s-ar putea repeta, din loc în loc, dar cerem înţelegere. Atât am putut.

Acceptăm, însă, heităreală şi trolling, la schimb, în comentarii pentru toate astea. Ştim că va începe contra-ofensiva, căci, aşa cum scrie şi mai sus, nu ştiţi să primiţi critici, nici chiar frumos enunţate şi argumentate. Ne-am asumat asta. Vom trolla, demni, până la capăt…

Iar dumneata, domnule A-lister, în ciuda a ceea ce am scris mai sus, vei continua să fii citit, retweetuit şi like-uit când va fi cazul, dar şi heitărit sau criticat, la fel, când va fi cazul. Să heitărim bine!

*Evident, textul poate fi preluat de oricine se consideră “hater” sau crede că „sfaturile” noastre sunt de bun simţ şi pertinente.

 


Citeste si...

Categories: aiureli

@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

173 Comments

fanel · 13 Iunie, 2011 at 14:09

Asta e deja campanie de hatereala laughing)

bored · 13 Iunie, 2011 at 14:51

Pacat ca cei care trebuie nu vor lua in serios articolul.. Vor zice ‘Ia uite si la haterul ala’ happy

Teniescu · 13 Iunie, 2011 at 15:31

niste nume ar mai trebui, ca nu stiu toti ce mizerii a facut fiecare. happy

Andrei Boghiu · 13 Iunie, 2011 at 15:34

Holy mother of… happy
Bai, citesc si rad, rad si citesc… Jumate din puncte le pot lega de A-listeri, restul… tre’ sa ma mai documentez cu ultimele trenduri in materie de hatereala.

yoso · 13 Iunie, 2011 at 16:13

vai, câtă hatereală…

“Ar putea fi cei mai sinceri oameni cu care ai tu de-a face în online.”
vai, ce frumos. şi atunci când îi urează lui huidu să moară sau să îi avorteze nevasta tot sinceritate se numeşte?

“Important e să iasă ceva. ”
ce altruişti sunteţi voi.

“Îşi exercită doar dreptul la opinie pe care tu ţi-l asumi de facto, iar lor li-l refuzi, pentru că… pitong.”
dreptul la opinie nu există dacă opinia tâmpă sau dacă cel care o emite nu se află în postura potrivită. par example, ellunes n-are dreptul la opinie despre bloguri si internet, că prestează la adevărul, nişte ciorditori de pe bloguri.

“Măcar haterul e sincer.”
e sincer o pulă. haterul băleşte la bani şi trafic.

“Înţelegem că ştergi comentariile care te înjură, fără nimic mai mult. Dar ştim că faci la fel şi cu cele care nu te înjură, doar te critică, cu argumente. ”
numerele la loto le ştii? ce înseamnă argument? părerea mea e că părerea ta e de kkt? eşti prost pentru că nu mă urmăreşti pe twitter?

“acceptă că unii s-ar putea să aibă ceva împotriva stilului tău kamikaze de condus. Dacă au altă părere decât tine, nu sunt cretini”
cam sunt, dacă eu le explic de câteva ori că se vedea bine şi ei o ţin pe a lor. eu le spun să îşi scoată capul din fund şi ei o ţin pe a lor.

“Dacă urmăreşti 10 oameni pe Twitter […] nu poţi să dai sfaturi de social media pe blog.”
twitterul e mai mult de numărul de followeri. mai sus se vorbea de sinceritate. e de preferat să urmăresc 10.000 oameni triaţi în categoria “util” şi “balast” doar ca să se simtă bine haterul că e urmărit de mine?

“E adevărat, ai fost la volan, ai stat în scaun, ai pus mâna pe volan. Dar nu i-ai exploatat la maxim potenţialul. Deci expertiza ta este irelevantă.”
e bine de ştiut.

“dacă scrii că feisbucul e noul hi5, pentru ca ulterior să participi la o campanie promovată cu tot cu pagina sa de feisbuc […] nu eşti expert media”
am scris şi că reno are o cheie urâtă şi că băsescu e prost. nu s-a schimbat nimic. din ce zic haterii autori, ar fi trebuit să arunc maşina şi să emigrez?

“Nu contezi la 2 metri dincolo de propriul tău blog.”
aroganţă ieftină.

” El ştie despre ce vorbeşte, căci… şoc!, este domeniul lui de activitate. Tu nu ştii! Tu ai doar o opinie neavizată.”
curajul de a avea opinii e rezervat oamenilor. nu văd prea multe nume între hateri. atunci când laşi un comentariu cu “ce proastă e mă-ta, nu te pricepi la jante indoite, muistule” şi te semnezi cu [email protected], aceea nu e o părere.

“Nu uita că traficul pe care-l ai nu vine neapărat din calitatea articolelor tale.”
lăbăreală ieftină. de aia haterii n-au bloguri bune, pentru că au calitate maximă la articole. dap.

“Cititorii îţi plătesc chiria, cititorii îţi pun mâncarea pe masă, nu şarmul tău ieşit din comun şi nici inteligenţa-ţi sclipitoare.”
cititorii au venit pentru că, spre deosebire de otv, libertatea, tpu sau cancan, ai creat o nişă pe vremea când haterii se jucau cu puţa în ţărână. şi pentru a putea face asta aveai nevoie nu numai de ceva simţ al orientării, ci şi multă dedicaţie şi inteligenţă. în ultimii ani au apărut multe bloguri bune. totuşi, nici un hater nu s-a ridicat dintre hateri să arate ce poate. el latră pe la colţuri.

“Când vă întâlniţi voi, blogării de frunte, francmasonii, între voi, discutaţi şi despre altceva nu tot despre cât se câştigă din… blogging.”
asta e, cu ruşine, adevărat. subiectul ăsta încă magnetizează. dar unii nu vor să îl abordeze dincolo de “scrie, insistă, monetizează”.

“nu e nevoie să scrieţi rezultatele “sondajului” pe twitter, facebook etc.”
păi cum rămâne cu dreptul la opinie? sau cu “e blogul meu, scriu ce vreau, eu suport consecinţele, mie imi pleacă traficul”?

“Dacă tu ai fost în Bulgaria şi te-ai pişat în piscină, nu înseamnă că dacă-ţi spunem că e un gest de căcat pişat suntem invidioşi că nu am fost noi în Bulgaria în locul tău.”
#refinantare. k thx.

“Calitatea nu mai este o prioritate pentru el, el va căuta doar cifrele reci, pentru a putea vinde un banner de 4 cm pătraţi unei florării sau unei săli de fitness. Direcţia asta nu e cea sănătoasă, pt. blogosfera mioritică.”
dau o ciocolată cui îmi explică de ce fraza asta e stupidă.

“Ţi-a trecut vreodată prin cap că poate un cititor random câştiga 3000 de EUR pe lună, lună de lună făcând ceea ce-i place?”
în mod sigur el nu se va kk pe el la articolele cu bani din blog sau cu campanii. pun pariu.

“Dacă mâine blogurile ar dispărea, ai dispărea şi tu odată cu ele. Vieţile majorităţii oamenilor pe care tu îi priveşti de sus nu se vor schimba.”
toţi am fost câte ceva înainte de a fi bloggeri fulltime. mai sunt ziare de scris, siteuri de făcut, vase de spălat. dar e înduioşător că ne purtaţi de grijă.

“Iar cât o ai deschisă, te laşi amăgit: te iubesc doar proştii şi profitorii.”
o părere preţioasă şi utilă. probabil şi documentată. de reţinut.

“Atenţie la turnul de fildeş în care te-ai închis!”
mult prea mulţi hateri pe afară.

“Dacă tu crezi că PDL e de căcat şi USL e salvarea naţiunii, e dreptul tău. Dacă tu eşti fan Renault, bravo ţie! Dacă alţii vor BMW, e dreptul lor.”
aici e o confuzie, explicată şi mai sus. imbecilii nu au dreptul la opinie. aşadar, a ţine cu steaua pentru că ţi-a dat becali 100 lei nu se califică la opinie.

“Tu refuzi dialogul, considerând că deții adevărul absolut.”
de cele mai multe ori refuz dialogul pentru că partea cealaltă nu gândeşte. ce argumente poţi să ai cu un om a cărui retorică e formată din “ah, m-ai închis şi rezultă că eu sunt prost? bag pula în mă-ta, te injur de 20 de ori pe zi pe blogul meu şi pe twitter, îţi fur articole, poze şi idei şi n-ai ce să-mi faci, pentru că îmi bag pula în mă-ta”?

“O gaşcă de paranoici, care văd în orice contestatar, un gelos, un hater, un aspirant la o halcă din carnea lor.”
nu eram aşa. am devenit când am ajuns să fim injurati de oameni de 30, 35 sau 42 de ani pe toate blogurile posibile, să fim furaţi de ziare şi radiouri, să ne fie publicate poze cu domiciliul, să ne fie înjuraţi şi ameninţaţi părinţii, să ne fie date jos blogurile…

“Iar dacă să incluzi toate femeile “care n-au stat” într-o listă “Pizdulici” ţi se pare amuzant”
lol. da, in context era amuzant. fetele de acolo nu s-au supărat, pentru că au prins gluma. voi se pare că nu.

“Dacă azi îi înjuri pe cei care “fac spam” în comentarii, noi ştim când exact asta făceai şi tu.”
asta sper că nu e o aluzie la mine.

“Când cititorul vede în aceeaşi zi 7 postări laudative pe 7 bloguri diferite la adresa RMGC (de exemplu), articolele îs pierd orice urmă de credibilitate.”
da, s-au agitat haterii maxim la faza aia, fără să ştie că a fost o conferinţa de presă. şşş, aşa se întâmplă şi la ziare, după un eveniment scriu toate.

“Va veni şi ziua aia în care companiile care bagă bani în blogosfera vor aştepta şi rezultate.”
retards at work. internetul e cel mai măsurabil mediu.

“Şi atunci nici măcar amicul/amica din compania respectivă nu vă va putea obţine un al doilea contract.”
părere de hater. tu ţi-ai pune in pericol jobul ca să imi dai mie mii de euro să ii toc pe campanii fără rezultate, cum se zicea mai sus?

“E nevoie de mai mult creier în conceperea campaniilor din online.”
capt. obvious over here. când mă voi lăsa de blog, mă voi apuca de făcut campanii online, la fel cum jurnaliştii pleacă la companii (bazilide, secmerean).

“Dacă acum 3 ani înjurai o bancă, te rugăm ca în 2011 să nu îi lauzi doar pentru un Cico şi nişte tichete de masă. E plină ţara asta de oameni ieftini. Evită să fii şi tu unul.”
parcă nu vă interesa ce bani face bloggerul…

“Obişnuiaţi să înjuraţi […] pozele cu pixde pentru trafic. După câţiva anişori, aveţi articole scurte, cuvinte boldate în titlurile cu nume de staruri mondene etc.”
părere documentată.

“Pozele unor fufe din ţara sau de peste hotare nu au ce caută pe blog.”
iar ajungem la acele păreri importante, de care ar trebui să ţinem toţi cont.

“Ai ajuns lider de opinie. Cu merit sau fără merit, discutabil.”
asta e ca aia cu “curvă fără voie”? cum pana mea ajungi lider fără merit? că doar nu te împinge partidul bloggerilor de la spate, ca pe ponta sau antonescu…

“Ai puterea să schimbi lucruri şi să dai exemplu. Şi totuşi nu o faci. De ce?”
done that. + google » doru panaitescu + batrana + casă şi veţi vedea ce mişto e să faci un bine în românia azi.

“V-aţi mişcat fundul pentru altceva decât o bere, o ciungă, o vacanţă în Bulgaria sau un chef cu piarizde?”
nu, am ajuns pur si simplu lideri aşa, stând pe fund. uimitor cum alţii care fac acelaşi lucru nu ajung la fel.

“O mişcare socială, o opinie educativă, nimic.”
retards at work. dacă am scris de economii mi s-a sugerat mai sus să nu “impun” altora cum să îşi cheltuie banii. hai să fim consecvenţi în hatereala noastră.

“În tot acest timp, unii chiar fac diferenţa. Un blogăr a doborât un record cu o frigăruie imensă, strângând, totodată, o comunitate dintr-un întreg oraş, împreună.”
wow! sună important asta cu frigăruia. coco popescu ftw!

“N-au avut pretenţia de a fi slăviţi pentru asta, nu şi-au cerut doza de buze calde pe bucile auguste şi n-au făcut tamtam.”
daca mâine aş scrie despre faptele bune făcute mi s-ar spune ca mă laud.

“Eventual împărtăşeşte-le din experienţa ta, nu-i considera din start retardaţi pentru că au aceleaşi preocupări pe care le aveai şi tu acum 4-5 ani.”
altă părere imbecilă. mişto e să scrii din auzite.

“Stai departe de politică. Politica este pentru chinezi.”
retards at work. mai sus se vorbea de implicare, dar acum nu mai e bună.

autorii:
envimd: imbecil. n-a înţeles şi s-a aruncat să îi dea muie bloggerului a-list http://goo.gl/jVC5w
tikitaka: jeg cu gura spurcată. plus, are motiv să mă iubească – e prost ca noaptea http://goo.gl/5pwjj
ellunes: mare om, mare caracter. am dat 3 mailuri la adevărul să mi se şteargă niste poze, nici un răspuns. am discutat cu el pe twitter, putea să dea un email cu “ce s-a întâmplat, pot să te ajut cu ceva”.

hai să mai dăm nişte exemple de oameni simpatici, care voi ziceţi că n-au nici o treabă:
– dan tanasescu, 42 ani. apare pe toate blogurile unde e menţionat numele meu şi mă înjură, menţionând că “el nu mă mai bagă în seamă”.
– vania, 50 şi ceva de ani. mă înjură că n-are trafic.
– optimvs, 40 şi ceva de ani, însurat, copii. mi-a făcut vreo 4 bloguri în care spunea ba că sunt homosexual, ba că am furat din supermarketuri, ba că iau banii de la unii şi alţii. fost mecanic, l-a băgat mami la gândul, unde scria despre oferte de turism şi unde şi-a luat şuturi in fund de la adrian ursu pentru că era prost grămdadă.
– fănel, fratele lui artistul. zeci de comentarii la categorie “muşcături gratuite de fund”. mai face şi omul o pauză, cred eu. el nu. el insista.
– jemoi. îmi urează constant să mor, cu chestii grafice, demne de filme horror.
– un băiet de la diverta care îmi tot dă blogul jos http://goo.gl/z2HGV
– viermele irelevant, care m-a înjurat din prima zi a blogului şi minte constant că are trafic mai mare ca mine, deşi nu poate dovedi asta in nici un fel.
– alphadog, dr. a., zamo, alte jeguri din gaşca viermelui: stau cuminţi şi acceptă mizeriile şi minciunile lui, pentru că le trimite trafic.
– un imbecil de pe un forum care mă tot înjura cu diverse nickuri pentru că avea impresia că i-am futut prietena.
– makavelis. jeg care a profitat cât a putut de prietenia cu mine şi cu arhi şi după care, drept răsplată, a început să ne înjure prietenii.

hatere gonna hate!

  claus · 14 Iunie, 2011 at 00:33

  Hai sa incerc sa raspund eu cat de cat punctual, desi recunosc ca nu e usor. Si nu e usor pentru ca ai comentat cateva chestii scoase din context, nu ideile in sine. “Sfaturile”, cum le-am numit noi, desi eu, unul, nu dau niciodata sfaturi.

  – haterii aia care ar putea fi cei mai sinceri oameni cu care ai de-a face in online sunt unii ca astia de-au semnat scisorica de amor de mai sus, nu aia care va injura. Am mai zis ceva legat de asta si mai jos, nu mai repet faptul ca eu i-as imparti in doua cete. Daca te gandesti bine, unul care incearca sa-ti atraga atentia ca ai momente cand o iei in balarii e ceva mai sincer decat un pupincurist care-ti lasa comentarii (cu link pe nume, evident) gen “ft tare postu, tineo tot asha”.

  – nu stiu cat suntem de altruisti, da’ a iesit totusi ceva. A iesit de un post la tine pe blog, de niste comentarii care-l aproba, de alte comentarii pe-aici sau aiurea care ne aproba pe noi. A iesit de-o discutie, mai pe scurt. Cui foloseste? Probabil nimanui.

  – mi s-a parut mie sau ai criticat de multe ori, la tine pe blog sau pe Twitter, logica asta gen “X lucreaza acolo, aia-s hoti, deci X e hot”? Nu e un pic cam aiurea sa nu-i dai dreptul la o opinie lui Ellunes pentru ca aia de la Adevarul ti-au furat niste poze? Unde e legatura?

  – “haterul” de fata (desi mi-ar placea sa fiu mai degraba troll) a semnat textul asta din sinceritate, pentru ca e de acord cu toate punctele. Nu si cu tot textul, pe alocuri as fi fost ceva mai temperat, dar m-au interesat ideile de baza.

  Nu vreau traficul tau, banii, femeile (OK, aici e discutabil, am cateva piariste preferate). Nu zic ca nu mi-ar fi placut sa scriu 3 vorbe despre cum sa te razi la pula si sa am tzashpe comentarii/ zatshpe afisari, dar nu-s facut pt asta. N-am stofa de blogger. Nu urmaresc succesul in blogosfera. Daca-l doream, incercam sa ma bag in seama pe la cateva evenimente la care am fost invitat. Nu multe, dar puteau fi un inceput.

  – eu unul nu stiu numerele la loto, dar stiu ca mai stergi si comentarii in care nu esti injurat ci doar iti sunt criticate ideile. Am lasat si eu in trecut cateva.

  – articolul asta http://goo.gl/w5P8R e OK, din punctul meu de vedere. Perfect adevarat ce zici acolo: in sofat, ca si in multe alte domenii, conteaza experienta si inclinatia. Clipul, insa, e cu totul altceva. Eu nu vad skill si joc de sah acolo, vad depasiri in curbe si linii continue calcate. Poate aveai vizibilitate, dar asta nu inseamna ca e legal ce ai facut acolo. Poate mai intra si copii tembeli cu permis de 2 zile pe trafictube si-i vedem la stiri facuti afis pe vreun TIR.

  – la treaba cu lectiile despre social media nu ma bag foarte tare in discutie, nu ma pricep. Insa nu sunt pe Twitter ca sa strang followers, sunt acolo in primul rand ca sa citesc ce au altii de spus si eventual sa interactionez cu ei. Nu inteleg insa alta chestie: Arhi spune tot timpul ca facebook e o mare mizerie, isi sterge contul si pe urma apare iar pe reteaua respectiva. Acum parca are vreo doua conturi, sau un cont personal si pagina pentru blog. De ce, daca Facebook e o mizerie?

  – “Nu contezi la 2 metri dincolo de propriul tău blog.”
  aroganţă ieftină.

  Poate, dar asta e realitatea. Pentru marea masa a cititorilor tai, nu contezi la 2 metri mai incolo de blog. Ca si mine, ca si Ellunes, ca si altii. Contezi pentru familia ta si pentru prietenii tai, atat. Prieteni care pot fi, evident, si cititorii tai. Pentru restul nu contezi. Tata nu stie cine e zoso si nu-l intereseaza, desi mi-a trimis zilele trecute un articol preluat de-acolo care circula pe mail.

  – “Eventual împărtăşeşte-le din experienţa ta, nu-i considera din start retardaţi pentru că au aceleaşi preocupări pe care le aveai şi tu acum 4-5 ani.”
  altă părere imbecilă. mişto e să scrii din auzite.

  Multumesc pentru apreciere, asta imi apartine. Vrei sa caut linkuri de-acum cativa ani sau comentarii pe alte bloguri care sa-mi sustina afirmatia? Unii se plangeau ca le-a fost dezactivat contul de AdSense, altii scriau articole despre cum faci bani din blog, altii erau acuzati ca fura articole de pe alte bloguri/site-uri si nu precizeaza sursa. Am scris din citite, nu din auzite. Astea-s o parte din preocuparile la care ma refeream si pentru care azi sunt numiti unii retarzi.

  – “V-aţi mişcat fundul pentru altceva decât o bere, o ciungă, o vacanţă în Bulgaria sau un chef cu piarizde?”
  nu, am ajuns pur si simplu lideri aşa, stând pe fund. uimitor cum alţii care fac acelaşi lucru nu ajung la fel.

  “O mişcare socială, o opinie educativă, nimic.”
  retards at work. dacă am scris de economii mi s-a sugerat mai sus să nu “impun” altora cum să îşi cheltuie banii. hai să fim consecvenţi în hatereala noastră.

  Aici am doar o intrebare. OK, doua: crezi ca aveti puterea de a porni o miscare sociala asemanatoare celei din Spania? O miscare poate inutila, dar care ar putea trage un semnal de alarma pentru astia de-si bat joc de noi de atatia ani. De ce n-o faceti?

  – la aia cu calitatea articolelor nu ma bag. Pentru mine poate fi de calitate si un articol complet idiot, dar care m-a amuzat. Zic eu ca e discutabil ce considera unii sau altii “de calitate”. Poate si cancan.ro are continut de calitate pentru cei carora li se adreseaza. De asemenea, nu ma bag nici la treaba cu lista de pizdulici, eu am o lista numita “boobies”. Si nici la aia cu piscina, inca-s convins ca era la misto si nu s-a pisat nimeni acolo.

  Daca stau sa ma gandesc bine, deja m-am plictisit sa comentez comentariul. E prea lung, mai las si alt hater sa comenteze. Mi-ar fi placut sa discutam insa ideile, nu bucatele de propozitii scoase din context.

  Ah, si aia cu “Stai departe de politică. Politica este pentru chinezi.” era subtila, zic eu. Nu-mi apartine, dar am apreciat-o. Daca in loc de “chinezi” scria Chinezu era mai bine?

yoso · 13 Iunie, 2011 at 16:21

uitat încă unul.

– bogdan gavrilă, 30 şi ceva de ani. publicat pe un blog anonim injurături la adresa mea, familiei, număr de telefon, adresa fizică, făcut aluzii la homosexualitate şi impotenţă, ameninţat cu violenţa. asta pe vremea când nu era şef la intact interactive.

Ellunes · 13 Iunie, 2011 at 16:50

De ce să îţi dau EU ŢIE MAIL, dacă tu aveai nevoie de ceva de la mine? laughing) 2. Ţi-am răspuns: [email protected] atunci când ai întrebat de o adresă de mail. ORICINE din Adevărul, al cărui nume i-l cunoşti, are adresa de forma asta? Nu ţi s-a părut suficient de clar? De ce e vina mea? happy

yoso · 13 Iunie, 2011 at 16:57

ar fi o idee dacă articolele n-ar fi semnat cu iniţiale şi dacă redacţ[email protected]ărulholding.ro ar functiona. asta doi.

unu, nu inţeleg de ce trebuie să avem discuţia, la voi la serviciu nu se stie că chestiile de pe net nu sunt gratuite şi aparţin cuiva?

ana · 13 Iunie, 2011 at 17:01

ain’t kharma a bitch “loseryoso”? laughing
sa nu uitam ca si tu m-ai amenintat pe mine cu violenta si cu palosul tau de probabil vreo 10 cm, asa ca nu ataca daca si tu ai atacat.
dar probabil ai si uitat cum ii ameninti tu pe altii, pana la urma sunt milioane nu?
get over yourself you retard-looking-face

yoso · 13 Iunie, 2011 at 17:08

ana, mişto mituri urbane. ba te=am ameninţat, ba o am mică, ba sunt urât. discuţie constructivă. era nasol dacă ziceai că scriu prost sau că nu am trafic. aşa, eşti hateriţă şi una ieftină.

Ellunes · 13 Iunie, 2011 at 17:14

La “voi” la serviciu acolo, la ei, în Bucureşti sau la mine acasă, în Spania? Să ne înţelegem. Chestia cu iniţialele e slabă. Ştii cine sunt şefii Adevărul, la ei mă refeream. Adresa o deduceai singur, că eşti băiat isteţ şi îţi dădusem “reţeta”. Mai mult de atât ce voiai să fac eu?

Filip · 13 Iunie, 2011 at 17:16

ok, e urat, o are mica, etc.. cu ce influenteaza atributele fizice, ceea ce scrie? intreb asa, ca sa inteleg si eu… eu vad asa: blogerii de top, sunt jigniti cu referiri la atribute fizice, fara niciun argument logic, privind ceea ce a scris sau a zis. eu am comentat contra la articole, atat la zoso, cat si la arhi sau visurat, sau la cotcodaci. nu mi-a dat nimeni ban, nu m-a bagat nimeni in spam.
spuneti la un moment dat, ca va veni vremea cand blogurile vor muri, iar blogerii vor muri de foame… nu reusesc sa inteleg, cu ce va incurca blogerii astia, daca oricum vor muri inaintea voastra si faceti mai multi bni decat ei? nu prind ideea…. stiu, imi place sa o sug de la ei si ii pup in cur, am o placere pe care numai eu o inteleg si bineinteles o intelegeti si voi, dar poate imi dati niste raspunsuri…macar logice plm, asta ca sa inteleg ideea…sau ideea era sa nu inteleaga nimeni?

  claus · 13 Iunie, 2011 at 17:42

  Filip, eu sunt mai chior, asa. Unde vezi tu referiri la atributele fizice in textul asta? Cine-a zis despre cine ca e urat si o are mica?

  yoso · 13 Iunie, 2011 at 18:09

  vezi comentariul #10.

  Filip · 13 Iunie, 2011 at 18:55

  in continuare nu raspunde nimeni…plm

  Ganezu · 14 Iunie, 2011 at 01:37

  se ajunge la fizic pentru ca nu sta nimic in cale. istoria e plina de scriitori, pictori, muzicieni, filosofi de-o uratenie fizica remarcabila, insa pe care nimeni n-a vazut-o de opera dupa care stateau pititi. in cazul de fata, asta e “opera”, astia sunt oamenii, asta e mediul, asta e cultura. uita-te si la tine cum vorbesti si despre ce vorbesti. si despre cine vorbesti. ce raspunsuri vrei, amice?

  Ellunes · 14 Iunie, 2011 at 02:46

  Lasă-l pe Filip în pace, nici n-a citit, nici n-a înţeles (logic, dacă n-a citit), dar a sărit să-şi apere maestrul. E unul din cei de la punctul 1. happy Am văzut că a comentat şi pe alte bloguri, făcând ceea ce a învăţat de la guru său – să dezinformeze, spunând că ne-am legat de aspectul fizic al lor. Nici pomeneală. Nu există nici înjurături în text (cum tot încearcă băieţii să-şi convingă cititorii), nici aluzii la aspectul fizic (cum încearcă cititorii lor să se convingă între ei).

yoso · 13 Iunie, 2011 at 17:19

i-am dat mail lui sabin orcan. nici un răspuns.
dar ştiam eu că tu nu lucrezi de fapt la adevărul, ci eşti doar un corespondent care n-are treabă cu practicile de la centru şi nu ştii pe nimeni de acolo. ce naiba, crezi că sunt de ieri pe net? am mai auzit astea de zeci de ori.

Ellunes · 13 Iunie, 2011 at 17:33

Da, mă, ai, din nou dreptate… happy Cine sau ce te poate scoate pe tine din ale tale? De fapt, să fiu sincer până la capăt, chiar eu am fost cel care ţi-am folosit pozele (poze erau, nu?). Şi vezi că, pe lângă Orcan, mai sunt vreo 30 de şefi pe acolo happy Sunt uşor de găsit, la un simplu sărci. Dar, cum spuneam, nu mai contează happy Uite, acum chiar îmi pare rău că, deşi nu aveam niciun interes sau obligaţie, încercasem să te ajut atunci happy Noah, asta e răsplata. I’ll know better next time. Succese!

  yoso · 13 Iunie, 2011 at 18:07

  ai dreptate, dacă ma deranjează că sunt furat sunt “ale mele”.
  tocmai, că m-ai ajutat numai pe jumătate şi acum o dai la intors.

  Ellunes · 13 Iunie, 2011 at 18:26

  Cum pe jumătate, mă, dacă îţi dau mură în gură? prenume.nume şi aici includeai TOŢI şefii şi şefuleţii, dacă voiai, în cc la mail, e pe jumătate?? Voiai să-ţi şi mestec posmagii? Şi, totuşi, să admitem, de dragul discuţiei, că a fost numai pe jumătate. De ce eram obligat eu să te ajut pe tine? Şi totuşi am făcut-o. Şi pe jumătate. Ca un retard, nu? happy

claus · 13 Iunie, 2011 at 17:37

@yoso: Eu zic ca depinde si de ce fel de “hateri” vorbim. E o eticheta care i se pune si retardatului care te injura prin comentarii si caruia, dupa parerea mea, ai tot dreptul sa-i dai cata muie vrei, dar si aluia care nu e de acord cu tine si cand indrazneste sa te contrazica primeste cam aceeasi muie. Dorian, de exemplu, e un “hater” care si-a furat-o de destule ori fara sa injure pe nimeni, doar pentru ca avea alta parere.

In rest, nu stiu ce-as mai putea spune dupa “[…] ellunes n-are dreptul la opinie despre bloguri si internet, că prestează la adevărul, nişte ciorditori de pe bloguri”. Poate doar ca nici eu n-am dreptul la opinie pentru ca am postat la un moment dat niste numere de masini, “furandu-ti” astfel ideea.

  yoso · 13 Iunie, 2011 at 18:11

  la un moment dat, când omul inteligent şi deştept refuză argumentele il incadrezi şi pe el la categoria “imbecili care trebuie banaţi”. pur si simplu pentru că ii oferi argumente şi el n-are chef de ele. uite ce e pe twitter. jumate mă injură că sunt prost, jumate că n-am dreptate, dar nu vezi pe unulpe aici cu argumente.

ana · 13 Iunie, 2011 at 17:43

stii care-i faza bai zoso? ca eu am fost catalogata haterita chiar cand te citeam zilnic, printr-un simplu comentariu gen “esti o proasta fara pereche” (asta e apelativul tau preferat nu?). si ai facut-o cu un cititor fidel, asa ca nu aveam de ce sa fiu hater spunand ca scrii naspa cand atunci chiar nu credeam asta. intre timp insa, lucrurile s-au schimbat, scrii si ca un blogger ieftin si ai devenit si hater la randul tau (unul cu cititori pe masura as spune eu in momentul de fata), asa ca, fara critiCA COnstructiva pt retardati ca tine winking nici macar atat nu mai meriti

  yoso · 13 Iunie, 2011 at 18:12

  văd că ai aceeaşi argumentaţie şi pe blog la ellunes şi ţin să ii salut pe amăndoi că aprobă comentariile de acest gen.

  Ellunes · 13 Iunie, 2011 at 18:27

  Am aprobat comentariul lui arhi cu “lăbarul chelios de envi”, aprob şi astea. Salută, deci, echidistanţa

  claus · 13 Iunie, 2011 at 18:41

  Mai sunt comentarii in care esti injurat si care nu vor trece. Asta e oarecum mai cuminte si, in plus, poate fi folosit in “clasificarea” aia a haterilor de care ziceam. Nu cred ca exista comentariu pe vreun blog, tweet sau orice altceva in care eu sa fi injurat vreun blogger. Nici cand m-ai facut idiot pe refresh.ro n-am raspuns la fel.

  O sa incerc un comentariu mai amplu cand ajung la PC, de pe mobil e ceva mai greu.

Madalin · 13 Iunie, 2011 at 18:25

ce imi place mie la yoso ca el sare ca ars si se lauda cu haterii lui virtuali
om la 30 de ani atat il duce mintea
gen http://comics.cevamarunt.ro/wp-content/uploads/2010/07/comic_2010-07-14_difference.jpg

  qu3rl · 14 Iunie, 2011 at 23:25

  So damn true laughing

ana · 13 Iunie, 2011 at 18:55

omule, nu inteleg de ce ai pretentii cand tu insusi incepi totul astfel: cu replici agresive, injurii si atacuri la persoana.
actiune si reactiune! ai auzit de asa ceva? ori te schimbi, ori taci si inghiti winking

  Filip · 13 Iunie, 2011 at 19:00

  numai mie mi se pare ca voi ati inceput? nu el?

  Ellunes · 13 Iunie, 2011 at 19:11

  Da. Numai ţie happy

  Filip · 13 Iunie, 2011 at 19:18

  @Ellunes: voi ati scris articolul, el a raspuns, voi ati comentat primii, el a raspuns…voi injurati primii…etc.
  p.s.- era o intrebare la comentariul anei, care spune ca zoso incepe…daca o sa urmaresti firul, o sa vezi ca, surprinzator, am dreptate dohh

  ana · 14 Iunie, 2011 at 03:19

  crezi ca totul a inceput aici? laughing) ahahahah

Ellunes · 13 Iunie, 2011 at 19:23

Cine a înjurat, maestre? Tu chiar ai probleme de percepţie? Comentatorii gen “Ana” ni-i bagi nouă pe gât? De ce? Înjurături am primit noi, dar noi nu am înjurat.

yoso · 13 Iunie, 2011 at 20:06

şi ea e hater, ca şi voi big grin

Ganezu · 13 Iunie, 2011 at 21:05

relevant: http://www.netarhia.ro/ze-list-o-reflectie.html

si QED (predictii de doi lei ale unui mare specialist): http://www.zoso.ro/de-ce-trilulilu-nu-va-fi-o-poveste-de-succes/

  yoso · 13 Iunie, 2011 at 22:29

  ah, vechea “io nu ii citesc pe ăia că nu mă interesează, dar comentez avid ce fac, şi dacă mă scoli la 12 noaptea ştiu toul despre ei”. da, relevant.

  bănuiesc că declaraţiile ulterioare nu se pun. scoatem din context ce ne place şi ne dăm viteji. ca haterii.

  Ganezu · 13 Iunie, 2011 at 23:01

  what? nu stiu ce articol ai citit tu… declaratiile ulterioare se pun, cum sa nu, la aia care ofera opinii initiale pertinente si rezervate, care lasa loc de declaratii ulterioare, nu la “experti” de trei lulele, pe deasupra si peremptorii, ca deh, tre sa fie si fudul (stii tu cine).

  yoso · 13 Iunie, 2011 at 23:07

  noi suferim de o lipsă de păreri. după cum vezi şi in comentariul meu iniţial, dacă mă implic nu e bine, dacă nu mă implic iar nu e bine. hai să ne hotărâm, vrem cocoşei care să o dea mereu cotită sau oameni care să isi asume scrierea unor opinii?

  Ganezu · 13 Iunie, 2011 at 23:16

  si FP sau NYT “scriu opinii”, si Daily Mirror si The Sun (sau GSP si Cancan si Perez Hilton etc) “scriu opinii”, de multe ori ACELEASI, pe tema data, cu asumarea de rigoare. acuma, judeca si tu inspre care se indreapta respectul si unde se acumuleaza autoritatea. si de ce.

  yoso · 13 Iunie, 2011 at 23:31

  tre să mai dai şi gherle. e inevitabil. si nyt o fac. asumarea şi mea culpa n-au avut loc din mai multe motive, unul dintre ele fiind cel cu declaraţiile ulterioare.

  ia vezi, prin 2006 am mai scris ceva ce nu s-a adeverit?

  Ganezu · 14 Iunie, 2011 at 00:10

  gherla e inerenta, dar conteaza imens CUM o dai. una e sa gresesti ca om informat si de buna credinta (cand lumea te iarta chiar daca nu esti cel mai bine informat om de pe planeta in speta data), alta e sa gresesti din prostie (sau, hai, nestiinta), cu topping de aroganta si rea-vointa.

  la intrebarea ta, nu stiu, ca n-am mai urmarit blogul, dar apari peste tot in .ro, esti f. vizibil, and man, you’re not a social media guru, you really aren’t. nici nu zici tu raspicat, dar cam asa ai lasa sa se inteleaga. not a SEO expert, either. ceea ce e ok, dar, vorba astora care au scris articolul de fata, CHIAR AR TREBUI SA FII EXPERT ca sa-ti permiti (bine, iti permiti oricum, cine te opreste? sa-ti permiti la modul care poate fi trecut cu vederea, vreau sa zic) atitudinea superioara (la puterea vulgarului) vizavi de altii cu nimic mai putin semidocti ca tine in domeniile respective.

  chestiunea curioasa e ca multe lucruri spuse franc in lucrarica asta se potrivesc ca o manusa pe netul nostru (A-listers e putin fortat insa, sa pastram niste proportii, totusi, oameni buni). da, e ok sa ai hateri, dar numai daca stii foarte, foarte sigur ca haterii aia sunt niste idioti iremediabili (realmente, nu ca “asa mi se pare mie”winking. daca ai prea multi hateri cu creier, nu mai e ok sa ai hateri.

Mircea Popescu · 13 Iunie, 2011 at 21:12

Deci Vali Perfu tocmai a scris un comentariu mai lung decit articolele lui insumate, pe toata saptamina trecuta.

Ca sa vezi ce inseamna un hater la casa omului.

Ganezu · 13 Iunie, 2011 at 23:07


Mircea Popescu:

Vali Perfu

well played, mister

pletzalcoatl · 13 Iunie, 2011 at 23:15

Faza cea mai tare e ca singurul argument cat de cat al lui Perfu e ciordit din un articol mai vechi scris de… Mircea Popescu.

Optimvs · 13 Iunie, 2011 at 23:39

Pe mine continua sa ma socheze faptul ca un numar oarecare (nu mare, cum se lauda prapaditul de petcu, dar nici infim) de persoane alfabetizate si cu acces la internet mai pot lua vreo clipa in serios ceva scris de zoso.
Individul s-a facut de ras pe propriul sau blog (nu mai discut prin alte parti) de nenumarate ori, postand tot felul de aberatii si idiotenii pur si simplu paralele cu realitatea. Consecventa lui e sublima, dar lipseste cu desavarsire, acum rade (corect, in mare) de cei care-si iau masini scumpe si apoi pun benzina de 50 de lei, ca mai mult nu-si permit, si peste o luna isi ia o janta de la dezmembrari, diferita de celelalte trei de pe masina :lol: si se mai si lauda cu asta.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 01:14

  de aia confundai tu dnsurile de la zoso.ro, imbeciluţ mecanic promovat de mami contabila la gândul pe post de numărător de gropi si analist de oferte de turism? hai, mai zi-ne cum te duci la pescuit cu pistolul la brâu sau cum ţi-ai făcut 4 bloguri ca să minţi că sunt homosexual, când tu eşti maritat la amsterdam cu un tip. sau mai zi-ne cum ai ban pe absolut toate forumurile pe care ţi-ai făcut cont. o fi din cauza caracterului infect sau prostiei? sau mai zi-ne despre vastele tale cunoştinţe de internet, cu spam şi alte alea, că pari expert.

  cum o fi ca la 40 de ani să trăieşti in realitatea ta paralelă, pentru că aia in care trăiesc restul e prea mult pentru tine? cum o fi să minţi cu neruşinare şi să inventezi fapte despre oameni, jeg de 40 de ani? sper că ai certificat de handicapat şi nu votezi, că ar fi nasol…

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 11:05

  Cititi ultimele trei comentarii postate de mine si de zoso aici http://soviani.com/2010/12/24/draga-zoso/

  Culmea imbecilitatii, in forma cea mai pura. Individul nici nu stia care-i diferenta dintre Keyword Fluffing si Keyword Stuffing, dar deja facea spume, in timp ce vorbea prostii. Retineti, e domeniul despre care zice ca se pricepe winking

  P.S. Zoso, lasa vrajelile despre nusce bloguri mi-as fi facut eu (lol) si zi tu cu gurita ta: cat de idiot trebuie sa fii ca, dupa ce ai facut misto de cei care isi cumpara masini pe care nu le pot intretine, sa TE LAUZI ca ai cumparat de la dezmembrari o janta diferita de celelalte trei? Bine, tu te-ai simtit amenintat si de testul IQ, dar pe asta n-o prea stie lumea big grin

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 11:13

  chiar nu pot răspunde tuturor imbecilităţilor pe care le scrii. uneori o las baltă, pentru că te pricepi prea bine, dom mecanic, şi la pescuit, şi la turism, şi la dnsuri, şi la mecanică, şi la seo…

  băieţii de la wordpress.com aşa zic, că blogurile alea erau făcute de tine. de aia aveai repede screenshoturi şi de aia comentai peste tot cu adresa aia, fix cum faci şi acum. trage cineva o băsină la adresa mea, hop, tu repede să o miroşi.

  e o diferenţă intre a nu putea şi a nu dori să plăteşti un preţ pentru ceva. nu e acelaşi lucru cu a fi dat afară de la serviciu şi a pleca tu singur. sau a fi mecanic şi a te da mare că ai terminat aseul . sau a avea 40 şi ceva de ani şi a-ti consuma timpul certându-te cu copii pe forumuri. fineţuri. n-ai tu treabă. zi cu dnsurile alea, cică la rotld dacă îţi ascunzi domeniul inseamnă că e pe firmă, nu? sau mai bine povesteşte-ne cum e să te ascunzi de mami că te-ai măritat cu pretextul că e doar un coleg de apartament…

Darku · 14 Iunie, 2011 at 00:09

Eu nu scriu, ca mi-e frica de faptul ca n-o sa mai ajung A-lister laughing

zetu · 14 Iunie, 2011 at 00:21

Ba zoso, e extrem de misto atitudinea asta a ta. Chit ca tu dadeai informatii pe twitter referitor la orasul din care sunt si masina ce-o conduc. Asta in conditiile in care n-am nici cea mai mica legatura cu mediul online, in afara faptului ca-mi mai permiteam din cand in cand sa-ti las cate-un comentariu. Deci e ok ca tu sa oferi informatii despre alti indivizi si sa-i gratulezi cu apelative de genu’ “taranusul”, dar e nasol cand altii te injura si-ti fac nasoale pe alte bloage.

Eu sunt unul din cei ce si-au permis de mai multe ori sa te contrazica, argumentat, desigur. Absolut dezinteresat. N-am nici blog, nu-mi castig nici banii din online, deci nu-ti ravnesc nici faima nici banii, culmea, nu? Eram haterul dezinteresat caruia de la un moment dat nu prea i-ai mai acceptat comentariile. Sa nu ma-ntelegi gresit, nu-ti reprosez nimic. Blog-ul tau, regulile tale, Oricum m-am conformat si n-am mai comentat deloc, chit ca de cateva ori eram tentat s-o fac. Postez comentariul asta aici doar pentru a intari cele scrise mai sus. Articolul mi se pare extrem de realist si bazat pe niste chestii reale.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 00:31

ganezu, io nu cred că sergiu imi poartă pică pentru articolul ăla. in general, când dau o gherlă, nu o fac cu răutate.

da, ştiu, n-ai mai urmărit. happy
dar două rânduri mai jos imi spui că nu sunt un guru in seo sau social media. come on, măcar ai curajul de a nu te kk pe tine, dacă să te semnezi nu poţi.

zetu, confunzi “un dobi din oradea cu un logan” cu “ăla stă acolo, la adresa aia, la aparatmentul ăla, numărul lui de telefon e ăsta, iată o poză cu geamul la care stă, iată numărul de telefon al lu’ ta-su, sunaţi-l şi băgaţi-vă pula în morţii lui”. mare diferenţă. ştiu că din afară parte amuzant, dar nu prea e.

plus, tu n-ai vrut niciodată să accepţi altă părere in afară de a ta. şi a ta era impinsă de la spate de faptul că tati era membru de partid şi normal că băsescu e rău, că e din partidul celelalt, din cauza lui nu mai are tati bani. total dezinteresat. şi astroid avea freelander la 18 ani şi il injura pe băsescu pentru că e rău. şi el tot dezinteresat. dap.

  Ganezu · 14 Iunie, 2011 at 01:01

  vrei un raspuns in termenii tai, sa vezi cum e? fiat.

  beleste ochii: “dar apari peste tot in .ro, esti f. vizibil”? se intelege? chiar daca nu-ti (mai) urmaresc blogul, dau de tine peste tot in online-ul romanesc (din pacate, as zice, insa asta e o parere pur subiectiva, de hater), si prin urmare stiu cine esti si ce faci. sau e prea dificil pentru bila ta? da’ mnoa, retardul e retard, mai greu cu lectura.

  e bine asa, maestre, seamana cu originalul? and no, man, you really ain’t no guru in social media/seo/sofat/jurnalism/politica/cam orice alta specialitate punctuala. ai, in schimb, cu carul, darul de a genera controversa (si zic dar, pentru ca este realmente un dar in domeniul in care activezi; bine, e mai mult sau mai putin acelasi domeniu ca si cel in care activeaza Click!, Cancan si Kamikaze, diferenta e ca “noi suntem mai spalati si mai inteligenti, ca stim folosi tinymce si google, sa nu mai vorbim de reddit”winking. iar darul asta moare de singuratate pe la tine pe mosie (adica nu mai ai altele, comprende? ca dup-aia iara ma iei cu deductii gresite), de unde si faptul ca nu te mai vizitez, eu unul.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 01:06

  io mă gândeam că, pentru unu care repetă că nu mă citeşte, ştii cam destule despre ce scriu eu şi ce pot eu. sunt curios de unde. poate, cine ştie, aflăm şi numerele la loto.

  dar imi place retorica. părerea mea documentată, dar fără să te citesc, e că părerea ta e nedocumentată.

  Ganezu · 14 Iunie, 2011 at 01:19

  ai un picut de obsesie cu treaba asta cu urmaritul secret al blogului, vietii si operei tale in general de catre terti care te-ar vedea mort. incearca sa accepti ca, poate, o parte din lume te stie si pur si simplu prin faptul ca esti aproape ubicuitar in online, poate unii te stiu ca pe un cui in talpa, sau ca pe o jena de care nu poti sa scapi in onlineul romanesc, si, culmea, chiar nu stau sa-ti citeasca blogul, si inca si-n mare secret. eu as fi unul dintre astia, cu voia ta, se daca se poate, multumesc.

  “dar imi place retorica. părerea mea documentată, dar fără să te citesc, e că părerea ta e nedocumentată.”

  de ce insisti cu chestiuni infantile? nu acuma ti-am spus ca-ti citeam blogul? oare de ce m-am oprit? ce crezi? ca m-am hotarat eu asa brusquement sa ma fac hater de “A-lister” (ma rog…winking ar si trebui sa-ti placa retorica, e simpla si clara, parerea mea e documentata, citindu-te si abandonandu-te pentru parerile tale nedocumentate, pe care le-am citit. citindu-te. timpul trecut. past. si-am decis ca pierd vremea. problema mea, clar, nu-ti reprosez nimic, insa imi rezerv dreptul sa fiu anti, ok?

zetu · 14 Iunie, 2011 at 00:42

@zoso da, diferenta e ca ei duc lucrurile la extrem, tu nu. Asta in conditiile in care eu am fost fairplay fata de tine. Nu cred ca te-am jignit/injurat vreodata.

Mi-e sila de felul mizerabil in care vrei sa manipulezi lucrurile acum. N-am facut decat sa am o alta parere decat ceea pe care o aveai tu. Ca atare ai ajuns tu la concluzia ca tata, sau eu, sau toata familia am fi vanduta psd-ului. Ei bine, prietene, ai sa fii surprins, dar nimeni din familia mea nu face parte din vreun partid politic. Asta nu inseamna ca nu putem sa avem pareri legate de cei ce ne decid soarta intr-un fel sau altul. Pe aceeasi logica ma mir ca nu-l suspectezi pe Arhi ca fiind vandut psd-ului. Anyway, cu tine nu prea se mai poate discuta de-o buna bucata de vreme. Te-ai inconjurat de oameni care nu stiu altceva decat sa te ridice-n slavi, indiferent de ceea ce scrii. Chestie care pe termen lung nu cred ca e foarte ok. Daca ai fi fairplay fata de cei ce-au scris textul de mai sus ai recunoaste ca e cat se poate de bine scris. Si-n plus, in proportie de 80-90% e real.

Darku · 14 Iunie, 2011 at 00:47

@zetu: ai luat-o razna? Exista motive foarte serioase pentru care nu se poate recunoaste asa ceva. Realist vorbind, daca te-ai pune in pozitia lui, exista o probabilitate foarte mare ca, tu insuti, sa reactionezi la fel. Tot business-ul este bazat pe credibilitate.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 00:50

e o diferenţă intre păreri diferite şi “nu vreau să ascult ce spui tu”.
adu-mi aminte cine mă acuza că m-am vândut lui băsescu, dar care acum se dă curat. da, cu mine nu se poate discuta, noroc că cu tine se poate. pur şi simplu oamenii se satură de hateri trişti. asta e viaţa, move on.

ai dreptate, n-ai jignit, ai discutat argumentat, n-ai părinţi in partid, bla bla bla. zoso în schimb e rău, face şi drege. dap.

Alexandra · 14 Iunie, 2011 at 00:51

Salut initiativa contra acestui specimen responsabil cu imbecilizarea in masa. De fapt, cei care il citesc merita sa fie prost informati. Cine se aseamana se aduna.

zetu · 14 Iunie, 2011 at 00:58

Tonul pe care ti-am spus ca te-ai vandut lui Basescu a fost unul in spirit de gluma. Anyway, hai sa nu mai dezgropam mortii. Pana la urma m-ai catalogat din nou ca fiind un hater trist. Chit ca nu-ti vreau faina, nici banii, nici femeile. Dar ti-e mai convenabil sa procedezi asa, decat sa duci discutia pana la capat. Dar nu te condamn, ca mine probabil ca sunt multi, si n-ai nici energia nici timpul si poate nici rabdarea pentru a duce discutiile pana la capat. Si totusi asta nu-ti scuza aroganta de neam prost de care dai dovada de mult prea multe ori.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 01:07

  nu prea avem ce discuta, dacă argumentele se lovesc de un zid. e mai sănătos pentru amândoi să ne vedem de ale noastre.

zetu · 14 Iunie, 2011 at 01:57

I agree.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 02:52

“daca te gandesti bine, unul care incearca sa-ti atraga atentia ca ai momente cand o iei in balarii e ceva mai sincer decat un pupincurist care-ti lasa comentarii (cu link pe nume, evident) gen “ft tare postu, tineo tot asha”.”
teoretic, ai dreptate. practic, voi sunteţi laşii care toarnă la securitate. anonim. să nu dăm nume, să nu supărăm pe cineva.

“A iesit de-o discutie, mai pe scurt. Cui foloseste? Probabil nimanui.”
nu chiar. unii s-au convins ce hram purtaţi tu sau ellunes. alţii au pierdut timp in loc să scrie ceva util. ne-am distrat cu “pot, dar nu vreau”.

” Nu e un pic cam aiurea sa nu-i dai dreptul la o opinie lui Ellunes pentru ca aia de la Adevarul ti-au furat niste poze? Unde e legatura?”
mâine va fura şi el. sau poate deja o face şi semnează cu pseudonim.

“eu unul nu stiu numerele la loto, dar stiu ca mai stergi si comentarii in care nu esti injurat ci doar iti sunt criticate ideile. Am lasat si eu in trecut cateva.”
uneori, e un efort inutil să răspuzi unui comentariu. il ai pe zetu exemplu. argumentele se lovesc de zid, eu sunt curat, tu te-ai vândut lui băsescu. prea mare bătaia de cap sa incerci să rezonezi cu ei.

“Eu nu vad skill si joc de sah acolo, vad depasiri in curbe si linii continue calcate. Poate aveai vizibilitate, dar asta nu inseamna ca e legal ce ai facut acolo.”
n-am dezbătut pe nicăieri legalitatea, ci doar ce se vede şi ce spun eu vs. ce spun alţii. eu, de la volan şi cunoscător al drumului de vreo 12 ani de când am permis spun că se vedea. tu, care n-ai dat pe acolo niciodată, spui că nu se vedea. care mai e argumentaţia? ba da! ba nu! ba da! ba nu!

“la treaba cu lectiile despre social media nu ma bag foarte tare in discutie, nu ma pricep. Insa nu sunt pe Twitter ca sa strang followers, sunt acolo in primul rand ca sa citesc ce au altii de spus si eventual sa interactionez cu ei.”
poţi pune un @ in faţa nickului şi interacţiona şi cu mine. repet ideea: decât să iti dau follow şi sa te pun intr-o listă pe care nu o văd, prefer sa nu te mint.

nu ştiu ce face arhi, e treaba lui.

“Poate, dar asta e realitatea. Pentru marea masa a cititorilor tai, nu contezi la 2 metri mai incolo de blog.”
ai idee de ce se fac evenimente in afara blogului? intalniri, conferinţe, filme, excursii? ai idee ce inseamnă să vinzi case sau maşini cu blogul? ai idee ce inseamnă să iti mulţumească oamenii că nu au luat credite din cauza ta? blogul e o unealtă. depinde de tine unde şi cum o foloseşti.

“Tata nu stie cine e zoso si nu-l intereseaza, desi mi-a trimis zilele trecute un articol preluat de-acolo care circula pe mail.”
nici oamenii de la compania x sau y nu ştiu cine e zoso şi totuşi unele articole ii afectează şi pe ei, pe piar, pe marketing, pe strategie.

“Am scris din citite, nu din auzite. Astea-s o parte din preocuparile la care ma refeream si pentru care azi sunt numiti unii retarzi.”
cine nu cunoaşte istoria…

“crezi ca aveti puterea de a porni o miscare sociala asemanatoare celei din Spania? O miscare poate inutila, dar care ar putea trage un semnal de alarma pentru astia de-si bat joc de noi de atatia ani. De ce n-o faceti?”
eu sunt un observator, nu un activist. nici in articolele politice nu îndemn oamenii la acţiune, ci le prezint niste fapte. nu indemn “votaţi cu ăla sau cu ăla”. nu e lucrul meu.

“Mi-ar fi placut sa discutam insa ideile, nu bucatele de propozitii scoase din context.”
articolul e format din idei. le luăm, le separăm, le discutăm. până acum, tu eşti pueril, iar ellunes face pe primadona.

“Ah, si aia cu “Stai departe de politică. Politica este pentru chinezi.” era subtila, zic eu. Nu-mi apartine, dar am apreciat-o. Daca in loc de “chinezi” scria Chinezu era mai bine?”
mişto dacă imi explicaţi bancurile mele.

  claus · 14 Iunie, 2011 at 03:22

  Bineinteles ca-s pueril, altfel ma ocupam de lucruri mai serioase.

  Ellunes · 14 Iunie, 2011 at 03:26

  ” Nu e un pic cam aiurea sa nu-i dai dreptul la o opinie lui Ellunes pentru ca aia de la Adevarul ti-au furat niste poze? Unde e legatura?”
  mâine va fura şi el. sau poate deja o face şi semnează cu pseudonim.

  Frate, eşti EPIC!! Hahahahhahahahahaa!!!

  zetu · 14 Iunie, 2011 at 08:49

  @zoso, observ ca, continui sa ma dai ca exemplu. Ok, sa zicem ca pe tema politicii nu avem cum sa ajungem la un numitor comun. Fiecare are propria-si viziune. Si chiar si asa, puteai foarte bine sa-mi stergi comentariile de la posturile de politica nu sa ma bagi cu toate comentariile viitoare in spam.Asta in conditiile in care te stiu dinainte de a avea blogul facand parte din aceleasi comunitati la vremea respectiva. Pe de alta parte, e misto sa vad cum te-ai schimbat peste ani. E misto sa vad ca acum dai lectii de cheltuire a banilor in conditiile in care pe vremea dial-upului te plangeai ca ti-au taiat cei de la romtelecom telefonul pentru neplata. Astept cu nerabdare sa devii prieten cu multi din cei ce te-njura si te ameninta azi, pe modelul arhi.

Alecs · 14 Iunie, 2011 at 03:06

Sărumâna.
Dati voie şi mie să zic doua trei cuvinte (apoi amintiti-mi mâine pe twitter să intru să vad daca am primit reply-uri).
Tinand cont ca stau cu ochii pe Ellunes, Aiurea & gasca, am citit articolul si m-am amuzat. Destul de bine.
Ceea ce multi dintre contestatarii articolului nu au vrut sa inteleaga, a fost ironia + misto-ul care se urmareau. Daca au fost destul de destepti incat sa coalizeze pentru un articol d’asta, is destul de destepti sa realizeze ca traficul cu care se pricopsesc 2-3 zile, dispare la fel cum apare.
Reactia A-listerilor mi se pare putin exagerata. Nu au vrut sa conceapa ca e vorba de un misto; Acelasi misto care il gasesc si eu pe blogurile altora.
Dar, dincolo de schimbul dur de replici dintre partile implicate dinrect, pardon, direct in problema, rasare idiotenia, ipocrizia si prostia alora care comenteaza si aici, si la Zoso si la Chinezu si la Ellunes si la..si la.. Chiar daca nu si-au facut timp sa citeasca nici unul din posturi sa vada cum sta treaba. Bagati mare, s-a deschis sezonul de pescuit.
Mi-am scos linku de la nume sa nu zica lumea ca imi moare blogu si am prins momentu oportun sa-l resuscitez.

Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 11:11

Toate ca toate, dar sa-l vezi pe unul ca Zoso scriind chestia asta: ““Poate, dar asta e realitatea. Pentru marea masa a cititorilor tai, nu contezi la 2 metri mai incolo de blog.”
ai idee de ce se fac evenimente in afara blogului? intalniri, conferinţe, filme, excursii? ai idee ce inseamnă să vinzi case sau maşini cu blogul? ai idee ce inseamnă să iti mulţumească oamenii că nu au luat credite din cauza ta? blogul e o unealtă. depinde de tine unde şi cum o foloseşti. ”
parca e deja prea mult.

Mai Zoso, de ce ai scos legitimatia de la Mediafax cand ai avut accidentul ala pe munte? De ce nu le-ai spus salvamontistilor “aveti grija, eu sunt blogger-ul Zoso”? Cred ca ti-a fost frica sa nu scape aia targa pe jos de ras.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 11:15

  ţi-a spus mă-ta că am scos legitimaţia de la mediafax sau de unde ştii asta?

  claus · 14 Iunie, 2011 at 12:03

  Nu cunosc istoricul acestei relatii pasionale, dar constat ca intr-un final se ajunge tot la mame si alte porcarii. Bineinteles, aia care te injura pe tine de mama merita starpiti.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 12:21

  avem o lungă istorie in care mame, morţi şi alte asemenea au fost scoase la inaintare ca argumente valide de dom mecanic.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 12:30

  E fascinant faptul ca acest individ, incapabil pana si sa termine o facultate particulara de mana a saispea, ma face pe mine mecanic big grin. Si mai fascinant e faptul ca lanseaza ideea ca i-as fi zis eu de mame, morti samd, chestie nu numai falsa ci si ilogica. Oricine poate vedea ca primul meu comentariu de aici se refera la u chestie absolut obiectiva, si anume inconsistenta mentala a lui zoso. (care facea misto de cei care-si cumpara masini pe care nu si le permit, pentru a se lauda apoi cu janta diferita de celelalte trei pe care a gasit-o intr-un tarziu la dezmembrari winking )

  O simpla analiza a postarii mele si a raspunsului dat de Petcu va arata cine e nevoit sa recurga la mame, morti samd, din lipsa de alte argumente laughing

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 12:50

  mane, până acum ai dus-o numai in minciuni. ba că fur de la metro, ba că mă plăteşte mediapro, ba că domeniul zoso.ro le aparţine, ba că am scos legitimaţia mediafax la salvamontişti (greu, eu nemailucrând acolo de vreo 5 ani), ba ca fur identitatea unuia sau altuia, ba cu alte minuni, peste care treci cu uşurinţă, inventând altele noi. mereu altele noi.

  caută injurăturile pe voma aia pe care o denumeşti blog de terminator. şi fugi ca ai clienţi. probabil de aia insişti cu janta, că eşti in domeniu.

  culmea e că, in ciuda faptului că ai 40 de ani şi ar trebui să ai mai multă minte, tu insişti să mă porcăi pe toate blogurile, semn că ai dreptate. n-ai nici o dovadă, n-ai nici un argument, dar sigur ai dreptate. dă doamne să nu apuci să te reproduci.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 13:02

  Sosulica, stim amandoi foarte bine ca ai fost pe statele trustului MediaPro pana la scandalul cu Mihaela Radulescu, dupa care Orlando a trebuit sa-ti arunce indirect firmiturile din care te tii, ca sa nu riste un proces. Nu te mai face de ras de pomana, ca povestea asta o stiu multi.

  Furtul din Metro e documentat generos cu cele pe care le-ai scris cu manuta ta mult inainte sa ai blog, tocmai am postat si screenshotul relevant, asteptam aprobarea big grin.

  P.S. In afara de faptul ca am scris ca esti prost, chestie dovedibila chiar cu spusele tale (da, trebuie sa te pricepi mult la masini ca sa-ti dai seama ca numai un idiot s-ar lauda ca si-a pus o janta second-hand, diferita de celelalte trei, dupa ce facuse mistouri repetate de cei care nus-i permit masinile pe care le au big grin) chiar n-am postat nicaieri injurii/insulte la adresa ta, pentru simplul fapt ca nu-mi sta in fire.
  Sigur, tu cotezi si “ciudata maimuta” la categoria insulte, dar numai pentru ca nu te duce mintea la mai mult big grin.

Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 12:02

Nu, taica-tu, cel impreuna cu care furai din Metro big grin.

Cred ca mai am pe undeva screenshotul ala, de dinainte sa editezi postarea si sa-ti schimbi nick-ul acolo big grin.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 12:27

  marea conpiraţie a furtului de la metro. probabil cel mai mare caz al detectivului mecanic niculae, de la cazul furtului de trafic de la culinar.ro. sau nu, cei doi peşti lipsă de la balta afumaţi. sau, mai grav, şoc in lumea asfaltangiilor, două gropi noi pe ştefan cel mare. tristă viaţă la 40 de ani.

  zi bre, te-ai lămurit cum ai fost prost la aia cu ns1.valipetcu.ro? happy

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 12:40

  Hai nu-mi spune ca negi cele scrise de tine cu manuta proprie despre felul in care ai furat din Metro big grin.

  Observati va rog ce scria Zoso in 2003, pe vremea cand inca nu-l facuse Orlando blogger big grin
  http://i28.servimg.com/u/f28/11/28/30/87/zoso_l10.jpg

  Pentru cine are vreun dubiu, topicul ala nu era unul de caterinca, vreo cateva persoane isi impartaseau metode de ciordeala din supermarket.

  Ulterior Zoso si-a schimbat acolo si nick-ul si avaratul, chestie care, nu-i asa, spune multe winking
  http://forum.fanclub.ro/viewtopic.php?t=6876

  Apreciati voi daca ala era topic de glume sau de ciordeala.

  P.S. Vezi mai sosulica, asta e diferenta dintre noi, tu delirezi despre mine, spunand chestii absolut paralele cu realitatea (si usor dovedibile ca atare) iar eu te plesnesc peste bot chiar cu faptele tale. Unele de natura penala big grin.

Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 12:55

@claus: nu e nici o relatie, la un moment dat am scris pe un forum despre site-ul zoso.ro un lucru zic eu 100% corect, si anume ca nu este un blog ci un site de stirici, cele mai multe copiate, intre care se insereaza cand si cand niste comentarii primitive ale palmasului care se ocupa de copy-paste.
Raspunsul lui zoso a constat intr-o serie de aberatii despre persoana mea, si de atunci o tine tot asa.
Evident, imi este foarte usor sa-l plesnesc cu propriile lui fapte/ineptii, si cand am ocazional putin timp il mai altoiesc pe unde-l vad.
Exemplu concludent: dupa ce s-a umplut blogosfera cu povesti despre relatia homosexuala pe care a avut-o zoso in studentie cu Alex Radescu, am salvat la mine pe blog cel mai consistent dintre materialele care fusesera postate de un anonim, probabil fost coleg al ipochimenului. Ca razbunare retardata, gen grupa mica, Zoso a inceput sa spuna despre mine ca m-as fi casatorit gay la Amsterdam samd rolling on the floor . Eu fiind intr-adevar casatorit, dar acum 11 ani, in Romania, avand deja copil la scoala etc etc. Asta in vreme ce Zoso, la 30+ ani … dar ma rog, sa nu continuam, ca e mai mult decat penibil, cumva mi-e mila pana si de el apropo de chestia asta. Se pare ca si-a batut joc de el o fata mai “vesela” prin facultate si prapaditul a ramas marcat pe viata.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 13:02

“dupa ce s-a umplut blogosfera cu povesti despre relatia homosexuala pe care a avut-o zoso in studentie cu Alex Radescu, am salvat la mine pe blog cel mai consistent dintre materialele care fusesera postate de un anonim”

“Zoso a inceput sa spuna despre mine ca m-as fi casatorit gay la Amsterdam samd”

e o eroare logică aici. tu te bazezi pe spusele unui anonim (hai să presupunem că e aşa, deşi oamenii de la wordpress.com susţin altceva), care in mod sigur sunt adevărate, dar eu mint când spun despre tine ca eşti mecanic, că te-a băgat mami cu pile la gândul, că eşti măritat. şi, mai mult decât atat, jurnalist fiind, n-ai o sursă credibilă, dar insişti foarte tare cu asta pe zeci de bloguri, semn că nu e anonimă şi că sursa mizeriilor eşti chiar tu.

“la un moment dat am scris pe un forum despre site-ul zoso.ro un lucru zic eu 100% corect, si anume ca nu este un blog ci un site de stirici, cele mai multe copiate”
şi ai refuzat de zeci de ori să spui de unde. deh, greu cu argumentaţia.

  Darku · 14 Iunie, 2011 at 13:14

  Trecand peste faptul ca argumentele de genul “mine’s bigger than yours” sau “tata meu il bate pe tata tau” sunt absolut puerile, thread-ul asta a ajuns rau de tot in off-topic, gemand de injurii si afirmatii daunatoare gratuite.

  Logica ideii de “tu n-ai argumente cu care sa sustii ca eu n-am argumente; da’ eu nu trebuie sa argumentez nimic, ca eu sunt X” mi-o explica si mie cineva?

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 13:19

  omul mă porcăie de vreo 4 ani pe unde apucă, fără argumente, inventând fapte care nu există, făcând aluzii dubioase şi dobitoace, inventând bloguri, legându-se de chestii care n-au nici o treabă. un exemplu elocvent e aici. am zis de câteva ori de asta pe aici, se face că nu o vede.

  ah, mi-am adus aminte şi de o ameninţare cu violenţa.

  Darku · 14 Iunie, 2011 at 13:40

  Noi am avut si probabil vom mai avea divergente la mai multe nivele, ca de, asa e in tenis, dar argumentul “domeniul e privat deci e al lui Media Pro” este foarte foarte amuzant. Probabil ca e pe numele tau, persoana fizica, ergo problema.

  La al doilea punct nu ma bag, neurmarind forumul despre care e vorba nu stiu cine cu ce porecla activeaza pe acolo, si “prieteni” ai – probabil – multi.

  Imi scapa, totusi, motivul pentru care s-a ajuns la o discutie atat de lunga. Nu e ca si cum nu se puteau trage niste concluzii, extrage niste informatii utile si aia sa fie. Toti bloggerii mari s-au agitat ca nessul. Wtf?

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 14:01

  omul e extrem de prost şi insistent. două calităţi care nasc multe comentarii. pur si simplu n-am chef să mă porcăie fără să ii dau peste bot cu prostia lui.

  ştiu că e amuzant, tot ce spune e amuzant.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 17:07

  Va vine sa credeti ca, la cateva minute dupa ce am scris ca i-am dat peste bot, replica lui petcu se rezuma la un sinplu “ba tu”?

  Daca nu, e vremea sa aflati si cum e cu prostia: cu ceva timp in urma l-am invitat sa mergem amandoi sa ne facem testul IQ la Mensa, iar reactia lui Zoso a fost (citez exact): “Ma ameninti cu testul IQ”.

  Daca are cineva vreun dubiu, am si un screenshot de toata frumusetea. big grin

  Zi mai sosulica, te kai simti amenintat de testul IQ? big grin

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 13:22

  Mai sosulica, tocmai ca exista si confirmarea povestii aleia, la articolul de la mine de pe blog a comentat unul dintre fostii tai colegi, cu nume, blog si toate cele big grin. Cum spuneam, cam toate minciunile tale au picioare extrem de scurte.

  P.S. Daca iti copiezi stiricile din 20 de surse nu inseamna ca nu le copiezi rolling on the floor

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 13:24

  nu există aşa ceva. nenea ăla e tot anonim. deci las-o că măcăne.

  da, ştiu, copiez din 20 de surse. tu ţine-o pe a ta.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 13:35

  Anonim zici? big grin Claus, aprobi linkul? Omul are blog, si inca vechi si activ, nu creat ieri sau cu doua postari. big grin.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 14:02

  da, ultimul articol scris in decembrie 2010, la pagina de about goală, făă nume, fără nimic. mai zi cu argumentele alea.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 17:10

  Ul;timul in decembrie 2010, primul in martie 2008, nu trebuie sa fie un blogger de top, trebuie doar sa existe. Apropo, dupa cati ani de blog ai scris la About cum te cheama? Cumva dupa trei ani, cand ai aparut la stirile TVR cu accidentul de pe munte? big grin

claus · 14 Iunie, 2011 at 13:07

@Optimvs: alea cu zoso gay, zoso furand din supermarket si alte chestii asemanatoare n-au nicio legatura cu textul la care comentam. Imi pare rau, dar nu aprob comentariile, posteaza-le in alta parte. Totodata apreciez limbajul decent, fara morti si alte injuraturi de mama.

In alta ordine de idei, constat in continuare ca se pune accent pe varsta in argumentele lui zoso. N-as vrea sa fac o comparatie, pana si eu imi dau seama ca e deplasata, dar astea-s argumentele pe care le foloseste Perfu. Bine, el are ceva cu pustii de 14 ani, nu cu puerilii de 40, dar mi se pare pe undeva cam acelasi tipar.

Ce legatura are varsta? La 40 de ani ar trebui sa plimb nepotii prin parc si sa stau la o barfa mica la coada la iaurt in loc sa ma dau pe bloguri? Internetul asta l-am descoperit in acelasi timp cu voi, junii primi ai tarii, cand aveam eu 20 de ani nu era la indemana oricui. Asa ca, din punct de vedere internautic, suntem cam la fel de copii. Unii foarte precoce, care depasesc in curbe si sunt mandri de asta, si altii foarte puerili, care la 40 de ani scriu tampenii despre A-listeri.

N-am inteles nici ce inseamna “s-a lamurit lumea ce hram porti”. Toata lumea stie ca spun tampenii pe internet, ma credea cineva vreun viitor mare blogger sau cine stie ce ganditor? N-am spus niciodata ca-s mai bun decat tine sau decat altii, ca as putea face mai bine sau ca am de gand sa-ti iau locul in fruntea blogosferei si banii din campaniile pentru iaurturi.

Internetul (de fapt, partea asta cu bloguri si soushal midia) e un loc de joaca foarte bun pentru mine, un copil intarziat care n-a avut jucarii digitale la vremea lui, si un loc de munca perfect pentru voi, cei seriosi. Fiecare il foloseste cum stie/poate.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 13:14

  aiurea, pe mine mă ingrozesc oameni gen optimvs sau dan tănăsescu.
  dacă ajung la 40 să urmăresc copii pe net să îi înjur înseamna că am o problemă la mansardă.

  dar ei au o scuză simplă. ca şi ellunes şi alţii, se cred foarte deştepţi şi li se pare naşpa că unul pe care il cred mai prost ca ei a ajuns să facă ceva ce ei cred ca ar putea face mai bine. şi e trist să vină şeful să te facă de kkt in faţa redacţiei pentru că eşti prost pe net, deşi tu ai 40 de ani şi ai impresia că eşti foarte tare şi ca ai putea fi la fel de tare ca ăia care au 27 si sunt tari.

  e o fază. va trece. amărăciunea va fi mai mare. noroc cu berea la pet.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 13:40

  Mai sosulica, ar fi trei probleme aici big grin
  Una ca eu n-am 40 de ani.
  A doua ca tu nu esti copil, decat cel mult la nivel mental/intelectual. De fapt sunt numai cativa ani intre noi.
  Si a treia ca nu te urmaresc, pur si simplu ai cativa amici care te iubesc nespus, care au observat ca matur cu tine pe jos pe unde te prind, si care imi trimit periodic instiintari despre locurile pe unde ai mai scos capul. Din pacate nu prea mai am timp, asa ca in ultima vreme am dat curs mai rar invitatiilor big grin.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 13:08

“Nu te mai face de ras de pomana, ca povestea asta o stiu multi.”
eu nu o ştiam. dar dacă tu ai dovezi e ok, te cred.
ce proces ar fi riscat angajatorul meu pentru ceva postat in nume propriu pe blog nu te intreb, cine ştie ce minuni iti mai pute mintea.

“Furtul din Metro e documentat generos cu cele pe care le-ai scris cu manuta ta mult inainte sa ai blog”
ştiu. la fel şi faptul că tu eşti măritat. e la tine pe blog. poţi nega asta?

“chiar n-am postat nicaieri injurii/insulte la adresa ta, pentru simplul fapt ca nu-mi sta in fire.”
desigur. cineva comenta in numele tău. şi marmota invelea staniolul in izopren. nu îţi stă in fire nici să răspunzi argumentat. gen aia cu şantajul lui silviu sau aia cu spamul sau aia cu rotld. minciunelele tale sunt demontabile, dar in universul tau nu vrei să vezi asta. şi e tare amuzant.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 13:26

  Bietul de tine, nici macar n-ai alfat ca raspunderea pentru calomnia prin media este, in solidar, a firmei si a autorului rolling on the floor. Sigur, MediaPro putea nega ca blogul tau ii apartine, dar cata vreme tu erai angajat acolo tot in tribunal ajungeau, cu o persoana care are gura mare, expunere media cat cuprinde si relatii asijderea. Asa ca ai zburat din trust ca o masea stricata, ai fugit pe la Berlin iar Orlando te hraneste cu firmituri din publicitate.
  Las-o ca macane.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 13:29

  deci de aia te-au dat pe tine afară, că scriai tâmpenii pe blog?

  ai idee câte procese are pe rol mediapro? ai auzit de vreunul până acum?

  n-am zburat, am plecat de bunăvoie. dar IN MOD SIGUR tu ai argumente că am fost dat afară, la fel cum ai argumente că zoso.ro aparţine mediapro. mi-i milă de tine, bătrâne!

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 13:33

  Stiu, la vreo 10 minute dupa ce am scris ca te compatimesc sincer pentru ce-ai patit cu duduia Pistol si pentru felul in care te-a marcat pe viata, ti-ai dat seama ca si tu ma compatimesti. Da-o naibii de treaba mai Petcule, tu nu-ti dai seama cat esti de infantil?

claus · 14 Iunie, 2011 at 13:25

De-asta nu mi-au placut nicidata discutiile despre A-listeri si nu m-am bagat pan-acum in ele. Inevitabil, se ajunge la “ala e gay, celalalt e urat, toti sunt prosti, nu stiu cum au ajuns acolo” si in final toti astia care critica sunt niste labagii invidiosi pe succesele altora.

Mai amuzant la fazele astea e sa studiezi pupincuristii: nu i-a bagat nimeni in seama, nu s-a legat nimeni de ei, dar simt nevoia sa te injure pentru ca te-ai luat de zoso.

Le fel ca pupincuristii de pe #refinantare. In afara de faptul ca am avut experiente neplacute cu BCR, sa mor daca am ceva cu campania aia. Chiar ii apreciez pe cei care au scris primul articol si si-au vazut de drum. Ma seaca insa pupincuristii care au dat tweeturi peste tweeturi si care au sarit repede la gatul celor “contra” inca dinainte sa inceapa efectiv campania. Dup-aia am inteles ca tweeturile excesive, care streseaza pe mai toata lumea, sunt o cerinta in campanie, dar inainte era pupincurism clar. Si gratuit, daca ma intrebi pe mine. Nu cred ca nenea Chinezu ii va desemna castigatori pe aia cu limba mai catifelata.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 13:31

  Claus, iti raspund aici si la cealalta postare: faptul ca zoso chiar ciordea din Metro e cat se poate de relvant in contextul discutiei de fata. De ce? Pentru simplul motiv ca individul chiar pozeaza in justitiar online rolling on the floor, se ia de furturile virtuale, in vreme ce el fura in real life cu amandoua mainile si cu maneca de la geaca rolling on the floor .

  Adica e vorba fix despre punctul 9 din articol, cel despre consecventa. La care faceam referire si apropo de celebra poveste cu janta de la dezmembrari cu care se lauda Sosulica.
  Plus, desigur, punctul 12 “nu uita de unde ai plecat”. Cand in 2003 ciordeai din Metro nu poti poza in 2011 in justitiar fara sa rada lumea de tine.

  claus · 14 Iunie, 2011 at 13:33

  Pai, ar fi relevant daca ai avea dovezi. Eu, de exemplu, pot aduce dovezi ca prin 2006 se postau pe bloguri ajunse acum mari articole ciordite de pe alte site-uri. Tu ai un screenshot de pe un forum cu un post al lui zoso care mie mi s-a parut dintotdeauna ca a fost scris la misto.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 13:38

  el are dovezi, dar nu vrea să le dea. pentru că nu le are. big grin

Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 13:38

Cum sa fie scris la misto cand tot topicul era numai despre metode de ciordeala, scrise la modul serios?
Iar postarea era de asemenea serioasa. Lasa screenshotul sa aprecieze onor cititorii happy. Cum s-ar zice, sa judece fiecare pentru el. Nu-i corect asa?

  claus · 14 Iunie, 2011 at 13:44

  OK, l-am lasat ca sa aprecieze si altii. Eu, care am semnat impreuna cu ceilalti copii de gradinita textul cu “sfaturile” catre A-listeri, deci unul care nu e in niciun caz prieten cu zoso, zic ca e la misto. Chiar si forumul zice “Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma”.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 14:47

  Ce-i chestia asta cu copiii de gradinita? Eu ma refeream la sosulica acolo.

  claus · 14 Iunie, 2011 at 14:55

  E luata din alta parte, asa ne considera cineva pe-astia de ne-am bagat in seama cu a-listerii. Sincer sa fiu, nici n-am retinut cine.

  Daca-mi spui de ce-s relevante tandreturile alea in context pun screenshotul ala in rama, nu numai aici big grin

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:45

  Cum sa nu fie relevante? big grin Sosulica plange de cateva ore ca eu m-am luat de el ca-i homosexual, cand realitatea cruda e ca eu am postat un comentariu despre cu totul altceva, iar el a sarit cu atacuri la persoana intre care figura si subiectul asta.
  Ca pe urma si-a luat-o de behaie asta e deja alta poveste big grin.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 13:57

“Observati va rog ce scria Zoso in 2003”
observaţi şi titlul subforumului. pe vremea aia titlul era kterinka şi aberatii.

“pe vremea cand inca nu-l facuse Orlando blogger”
pe mama ta nu a făcut-o orlando blogger? de curiozitate, că tot insişti.

“Ulterior Zoso si-a schimbat acolo si nick-ul si avaratul, chestie care, nu-i asa, spune multe”
da, o nouă conducere, siteul fiind vândut. dacă voiam să dispară aia, o făceam dispărută, având drepturi de admin până prin 2008 sau 2009.

“eu te plesnesc peste bot chiar cu faptele tale. Unele de natura penala”

ok, hai să o luăm metodic.
1. ai spus că am arătat legitimaţia mediafax salvamontiştilor.
2. ai spus că am spart culinar.ro şi că am profitat de traficul de acolo.
3. ai spus că zoso.ro aparţine mediapro.
4. ai spus că am fost dat afară de la mediapro.
5. ai spus pe mai multe bloguri că sunt homosexual

ai vreo dovadă pentru chestiile astea? ştiu că le vei ignora, costele, că aşa faci de când ai apărut pe net. de aia ai ban pe toate forumurile, de la răpitori la cg.

Ellunes · 14 Iunie, 2011 at 14:10

dar ei au o scuză simplă. ca şi ellunes şi alţii, se cred foarte deştepţi şi li se pare naşpa că unul pe care il cred mai prost ca ei a ajuns să facă ceva ce ei cred ca ar putea face mai bine.

Penibil, din nou. Keep up the good work! happy

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 14:11

  la fel de ca “pot, dar nu vreau” sau mai penibil?

  Ellunes · 14 Iunie, 2011 at 14:41

  Surprinzător cum, pentru un tip aşa deştept, înţelegi extrem de puţine lucruri. Sincer, m-am săturat să îţi desenez tot ce spun. Că scoţi din context şi interpretezi cum vrei tu nu e dovadă de genialitate. Asta fac şi ăia de la Can Can… Oh, wait!

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 14:43

  Sosulica, nu-ti ajunge cat ai incasat? Mai vrei? rolling on the floor

  In primul rand, ia zi tu cum am putea verifica noi care era in 2003 titlul sectiunii pe care a fost postat INITIAL topicul Furtisaguri si Ciordeli, in care te-ai laudat tu cum ai furat din Metro? Sau ar trebui sa te credem pe cuvant? rolling on the floor

  In al doilea rand, zi de ce ti-ai schimba tu nickname-ul si avatarul pe un forum pentru ca s-a schimbat proprietarul? rolling on the floor

  Una din caracteristicile tipice prostului roman este ca-i crede pe altii prosti. Trasatura asta pur si simplu te defineste.
  Sigur insa ca nici macar tu nu esti atat de prost incat sa fi sters mesajele alea, cand stiai deja ca exista screenshoturi rolling on the floor.

  Acum, revenind la lista ta.
  1. Intamplarea face sa-l cunosc bine pe unul dintre baietii din echipa care te-a adunat de pe munte, cu fata zdrobita. Cand mai ajung in zona voi face un scurt clip cu el, in care ne va povesti detaliile intamplarii. Sigur ca tu vei sustine ca omul nici nu e salvamontist si ca abereaza, motiv pentru care voi face inregistrarea chiar in fata sediului Salvamont. Nu stiu ce-o sa mai spui, probabil ca toata lumea te uraste pentru ca esti un model de succes, locuind cu chirie in Brasov la 30+ ani si reparand masina de la dezmembrari rolling on the floor

  2. Asta a spus chiar patronul site-ului in cauza. Foarte apasat.

  3. O chestie stiuta de toata lumea din trust. Un fost coleg a participat, acum cativa ani, la o sedinta in care Sarbu i-a spus lui Orlando ceva de genul “buna idee ai avut, sa avem un blog al nostru despre care nimeni sa nu stie ca-i al nostru” . Sigur ca asta nu-i o dovada, iar omul ma indoiesc c-o sa iasa in fata sa confirme, dar mai sunt si altii care stiu. N-am nici un dubiu ca, mai devreme sau mai tarziu, n-o sa apara si confirmarile.

  4. Am zis dat afara, nu concediat. Stim toti ce inseamna cand cineva isi da demisia de la MediaPro si primeste un preaviz de o lungime mai mare decat cea legala, nu? Pune fotografii clare si high resolution dupa cartea ta de munca, daca sustii ca mint. Ups big grin, iar ai furat-o.

  5. Nu “am spus pe mai multe bloguri”, am preluat intr-o postare de pe blogul meu informatii puse in circulatie de fostii tai colegi. Unii au facut-o anonim, unii si-au dat numele, blogul samd.

  Mai exista un screenshot in care Zoso si Alex Radescu isi impartasesc niste tandreturi (yuck) , ce zici Claus, il pun si pe ala?

yoso · 14 Iunie, 2011 at 15:12

“Sosulica, nu-ti ajunge cat ai incasat?”
nu prea, că până acum nu ai făcut decât să aberezi şi să te faci de plâns.

“In primul rand, ia zi tu cum am putea verifica noi care era in 2003 titlul sectiunii pe care a fost postat INITIAL topicul Furtisaguri si Ciordeli, in care te-ai laudat tu cum ai furat din Metro? Sau ar trebui sa te credem pe cuvant?”
mă gândesc: nu mă crezi că ăla era titlul (şi acum e unul asemănător, dar e neimportant), dar mă crezi că am furat. dap, e logic.

“In al doilea rand, zi de ce ti-ai schimba tu nickname-ul si avatarul pe un forum pentru ca s-a schimbat proprietarul?”
nu mai reţin, in orice caz nu pentru că mi-ar fi ruşine cu ce am scris acolo. dcă imi era, repet, ştergeam.

1. “Intamplarea face sa-l cunosc bine pe unul dintre baietii din echipa care te-a adunat de pe munte, cu fata zdrobita. Cand mai ajung in zona voi face un scurt clip cu el, in care ne va povesti detaliile intamplarii.”
bagă mare. aştept cu nerăbdare. nu uita, omul să spună în clar că am arătat legitimaţia mediafax, da?
şi bonus, când am coborât din telecabină aveam vreo 800.000 lei în buzunarul din spate al pantalonilor maro. întreabă-l şi dacă ştie ceva de ei, că la spital nu i-am mai găsit.

“locuind cu chirie in Brasov la 30+ ani si reparand masina de la dezmembrari”
adică cu mai multe realizări decât ai tu in viaţa asta mizerabilă. ceea ce e trist pentru tine, înverşunatule.

“Asta a spus chiar patronul site-ului in cauza. Foarte apasat.”
nu. el a spus ca am spart siteul. tu ai susţinut că am profitat de traficul culinar.ro. e o diferenţă pe care aştept sa o explici.

“O chestie stiuta de toata lumea din trust.”
nu e un argument.

“Un fost coleg a participat, acum cativa ani, la o sedinta in care Sarbu i-a spus lui Orlando ceva de genul “buna idee ai avut, sa avem un blog al nostru despre care nimeni sa nu stie ca-i al nostru”.”
mă îndoiesc. blogul e deschis în 2005, cu vreo doi ani inainte să lucrez la mediapro. şi, dacă tot mai sus iei de bun ce zic eu, nici unul dintre acei domni nu mi-a spus vreodată ce să sau să nu scriu pe blog. in plus, ce făceam eu acolo n-avea legătură cu blogurile sau cu concurenţa sau cu alte minuni culese de pe blogul lui seceleanu.

“iar omul ma indoiesc c-o sa iasa in fata sa confirme”
un singur om participa de la gândul la şedinţe. acelaşi om care era muit cu fraze de genul “păi cum, bă, blogul ăstuia are trafic mai mare ca ziarul”. sigur, asta nu ţi-a spus. ştiu cine e, dă-i un email, pune-mă şi pe mine la cc.

“dar mai sunt si altii care stiu”
renunţa la argumentările astea. sunt de kkt.

“Stim toti ce inseamna cand cineva isi da demisia de la MediaPro si primeste un preaviz de o lungime mai mare decat cea legala, nu?”
io nu ştiu, şi am plecat de două ori de la ei, o dată in 2008 şi odată in 2002.

“Nu “am spus pe mai multe bloguri”, am preluat intr-o postare de pe blogul meu informatii puse in circulatie de fostii tai colegi.”
hai să numărăm aici pe câte bloguri ai spus mizerii, incepând cu 2007 http://goo.gl/3u6TO

“Unii au facut-o anonim, unii si-au dat numele, blogul samd.”
toţi au făcut-o anonim. nu există un singur nume care sa susţină ce spui tu. pentru că, ghici ce, faptele alea nu există. ia-o şi pe asta de bună.

“Mai exista un screenshot in care Zoso si Alex Radescu isi impartasesc niste tandreturi (yuck) , ce zici Claus, il pun si pe ala?”
da, sunt niste comentarii la alex pe blog, pe care le-ai interpretate cum te-a dus mintea. greu de găsit. dovada maximă. adulmecă un pic, blogul lui e hostat de mine. CONSPIRAŢIE SAU CIORAPI MURDARI?

în plus, nu înţeleg aplecarea ta spre a face homosexuali pe toţi cei care au ceva cu inteligenţa şi argumentaţia ta precară. absolut toţi sunt homosexuali. nu crezi că e o problemă din partea ta să ii acuzi pe alţii de ceva ce esti tu, dar nu vrei să recunoşti?

bun, argumente demontate facil. altceva?

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 15:26

  Va dati seama ca individul are impresia ca a demontat ceva in postarea de mai sus? rolling on the floor

  Tragicomedie pura, ce sa mai rolling on the floor.

  P.S. Sosulica, a scrie pe un blog e ceva diferit de a comenta pe un blog. Mai blogăre rolling on the floor

  P.P.S. Acum am vazut cea mai tare faza rolling on the floor

  Intai spune “mă îndoiesc. blogul e deschis în 2005, cu vreo doi ani inainte să lucrez la mediapro. ”

  si la cateva vorbe mai jos adauga “io nu ştiu, şi am plecat de două ori de la ei, o dată in 2008 şi odată in 2002.”

  Auto-umilire in forma ei cea mai pura rolling on the floor

  Realitatea, sosulica, e ca te-ai invartit intre diferite entitati ale MediaPro, si ai zburat din scripte dupa scandalul cu Mihaela Radulescu, ramanand totusi pet-ul lui Orlando, un sclav care presteaza la negru job-urile cele mai murdare.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 15:34

  P.P.S.S. Mai sosulica, in toata viata mea eu am zis numai despre 3 insi ca sunt homosexuali. De injurat cred ca m-au injurat oleaca mai multi, de, riscul meseriei big grin.

  In cazul tau, atitudinea fata de femei, care denota frustrare maxima, te da de gol mai mult chiar decat dezvaluirile facute de colegi despre relatia ta dezgustatoare cu Radescu. Nici un barbat normal, caruia ii plac femeile, nu poate scrie mizeriile pe care le scrii tu.
  Esti exact ca un sarac de-ala de pe vremuri, care, dupa ceva salivat in fata vitrinei de la macelarie, a reusit sa se auto-convinga de faptul ca totusi lintea e mai gustoasa decat carnea rolling on the floor. Si ca sa-si intareasca din rasputeri convingerea, se lanseaza in deliruri anti-carne rolling on the floor.

  Acum hai zi ca tratez femeile ca pe niste bucati de carne, ca sa fie distractia completa rolling on the floor

yoso · 14 Iunie, 2011 at 15:33

a râde ca proasta nu e un argument.

n-am zis că ai scris pe blog la tine, dumbo, nu o da la intors.

mihaela s-a întâmplat în septembrie, eu plecând de la mediapro în aprilie. e complicat cu faptele, dar ne descurcăm noi cu umilirea asta. e pe net, poţi compara una cu alta. gen că orlando nu exista la mediapro in 2000, când m-am angajat la mediafax, nici in 2002 când am plecat şi că e vorba de a doua venire, la mpi (ştii tu, acolo unde am dnsurile).

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 15:40

  Marele blogăr rolling on the floor nu stie diferenta intre a scrie pe blog si a comenta pe blog. Tare, nu?

  Sosulica, poti scrie 1001 de prostii despre cum ai plecat si ai venit, oricum nu te crede nimeni. Hai, curaj, poze clare, high resolution si needitate de pe cartea ta de munca big grin.
  Sa ne distram nitel winking

  P.S. Cea mai tare faza a fost aia despre apartamentul inchiriat la Brasov si Renault-ul (nici macar nu se stie daca e al tau) care in mintea ta sunt realizari mai mari decat ale mele. big grin
  Sosulica, chiar ar fi penibil s-o dau in manelisme cu un parlit ca tine, dar…na, pur si simplu n-are rost big grin rolling on the floor

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 15:50

  Claus, de ce raman anumite comentarii (care nu au linkuri) in moderare?

  claus · 14 Iunie, 2011 at 15:53

  Nebanuite-s caile wordpressului. S-a mai intamplat si cu ale altora, nu stiu de ce. Era unul singur.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:04

  Sunt deja vreo 3. Unele intra in moderare, unele nu, e ciudat.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:07

  gata, i-am dat de cap, era de la emoticonuri. big grin

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 15:56

  bănuiesc că comentatul nu implică scris in mintea ta.
  hai, zi-mi că nu m-ai porcăit pe blogurile alea şi comenta cineva in numele tău, interesat să imprăştie minciuni despre mine, minciuni documentate intens de tine.

  păi, bă imbecilule, din moment ce nu mă crezi când zic cu plecatul, de ce pana mea ai crede când am zis că am furat? e o intrebare simplă, dobi, fă-te că răspunzi.

  mane, eu am ceva realizări. tu, in afară de a lucra la gândul şi de a te face de râs pe toate forumurile nu ai.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:11

  Lasa mai petcule, ca pentru tine e mai greu, nut-i mai obosi neuronul cu subtilitati de-astea. big grin

  Dovada suprema ca ai un IQ subunitar este faptul ca nu faci diferenta intre o postare de-a ta de pe un forum, din 2003, de pe vremea cand nici nu aveai blog, facuta intr-o discutie in care tu si amicii tai va impartasati ultimele metode de ciordeala si o afirmatie pe care o faci aici, intr-o discutie contradictorie, in tentativa disperata de a mai salva ceva, nici tu nu stii prea bine ce, ca oricum rade tot netul romanesc de prostia ta.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 16:17

  nu mă prind. reluăm. discuţia e încă acolo, tu ai pus-o pe zeci de bloguri (inclusiv aici), unde e tentativa disperată? unde e contradictorie?

  “oricum rade tot netul romanesc de prostia ta”
  apelul la “noi vs tine”. clasic.
  nu râde costele (sau aristotelcostele) nimeni. lumea se uită mirată cum un mecanic de 40 de ani are zeci de comentarii pe bloguri cu fapte inventate de el.

  claus, las-o naibii, dă disable la mizeria asta de nested comments.

  claus · 14 Iunie, 2011 at 16:22

  daca-i dau disable nu se mai intelege nimic, ca la ellunes. bine, nu ca asa s-ar intelege ceva…

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:38

  Visul lui sosulica si ultimul sau recurs in orice situatie de-asta, sa umble cineva la butoane numai sa-l faca scapat big grin.

  Daca e vorba sa fim obiectivi, trebuia sa-l pui pe el in moderare de la primul comment in care mi-a raspuns cu atacuri la persoana, complet nefondate si nedovedibile, la o postare in care discutam ceva obiectiv: ipocrizia si inconsistenta mentala pe care le-a demonstrat in povestea cu janta pe care si-a cumparat-o de la dezmembrari.

  Ce mama naibii, tembelul asta care n-a putut termina nici o particulara ma face pe mine mecanic big grin.
  Mai zosulica, iti propun sa rezolvam problema printr-un duel virtual, ne punem fiecare diploma de licenta, cine n-are isi ia disable de la claus, ce zici? big grin

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 16:45

  era vorba de modul de afişare a comentariilor, imbeciluţ.

  facem aşa: ne postăm diplomele, traficul şi o poză cu pulile. cine câştigă pierde, iar tu pleci acasă oricum. ai renuntat la cartea de muncă şi ai venit cu diploma. hai mane, aşa speri să câştigi, inventând inepţii până mă sictiresc si nu îţi mai răspund?

  comentariul 104. răspuns cu argumente. aşteptăm. aşteptăm şi linkuri către bloguri de oameni cu nume şi prenume care confirmă tâmpeniile tale.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:51

  Mai sosulica, daca la cartea de munca te-ai facut ca ploua, ma gandeam ca poate la diploma te risti big grin.

  Se vede treaba ca urli dupa dovezi, dar cand e vorba sa vii cu ele brusc incepi sa ai probleme big grin.

  Imi este cat se poate de clar ca nu se poate “castiga” o discutie cu tine, pentru ca esti ca noroiul, nu faci altceva decat sa zaci si sa puti, murdarind si pe altii care intra in contact cu tine. Doar nu poti bate o balta cu noroi, nu?

  Ce fac eu aici, si ce-ar trebui sa faca toata lumea, este sa pun semne cu “ATENTIE, NOROI URAT MIROSITOR”. Cand ma plictises, plec si te las sa-ti inchipui ca ai castigat, desi ramai tot un vierme dezgustator. Doar ca acum au mai aflat cativa oameni niste detalii sordide din trecutul tau imnund.

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 16:54

  ţi-am cerut dovezi. n-ai binevoit. in schimb tot incerci marea cu degetul. ba cu una, ba cu alta.

  ai dat-o in gard la aia cu mihaela si mediapro. ai dat-o in gard la aia cu culinar. ai dat-o in gard la aia cu legitimaţia. ai dat-o in gard la aia cu homosexualitatea. nu vrei să produci dovezi pentru acuzele pe care le arunci, in schimb inventezi noi chestii.

  discuţia nu mai are rost, e o pierdere de timp cu un dezechilibrat mintal, care mă urmăreşte şi mă porcăie de 5 ani.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 17:17

  Mai sosulica, ai zis ca ai plecat de la Mediapro in primavara si ai scris de Mihalea in toamna, deci n-ar fi adevarat ce sustin eu. OK, ti-am cerut poza dupa cartea de munca. Evident, te-ai facut ca ploua si ai incercat sa muti discutia.
  Pe uma ai dat-o ca eu sunt prost si mecanic samd. Eu am zis ca esti un prapadit care n-a putut termina nici macar o facultate particulara, si ti-am propus sa ne postam amandoi diplomele sa vedem cine minte. Iar te-ai facut ca ploua big grin.
  Zici acum ca te urmaresc si te porcai de cinci ani. Realitatea cruda e ca ti-am criticat site-ul de stiri copiate pe un forum, iar tu ai replicat cu o postare plina de calomnii pe site-ul tau. Abia dupa asta ti-am dat sa behai.
  Realitatea cruda este ca esti un vierme macinat de complexe ingrozitoare, total necinstit si pe deasupra prost gramada. O bizarerie a online-ului romanesc, al carei loc este la lada de gunoi.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 15:39

cu cine să te injuri tu, nene, că articolele tale erau despre gropi şi oferte turistice? cu femeia de serviciu de la gândul?

iar o dai pe aia cu dezvăluiri făcute de anonimi care nu există, după ce ţi-am dat peste bot in aşa hal că nu mai ai curaj să aduci vorba despre ea? nume, nene, lucrează cu nume, că la fapte nu prea le potriveşti. zi-mi, in clar, cine a zis ce. nu o da la intors cu “ala de la mirabilis a zis că tu ai spart siteul şi eu am dedus, cu inteligenta mea fenomenală, că ai profitat de pe urma traficului. cum, nu ştiu incă, la fel cum nu ştiu nici cum faci spam, dar o repet ca proasta, că până la urmă pune cineva botul”. fix ca vadim. aceeaşi retorică.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 15:47

  Petcule, daca eu am scris acum o ora ca ti-am dat peste bot, tu chiar trebuie sa repeti ca un papagal? big grin
  Anonimii care nu exista sunt, in cazul duduii Pistol si a afacerii Petcu-Radescu, oameni cu bloguri vechi de 2-3 ani si active pe deasupra. Bagam niste linkuri claus? happy

  De fapt, poate observa oricine ca sosulica a mutat discutia in zona atacurilor la persoana, pentru a o indeparta in zona inconsistentei mentale a celebrului blogger A-list.
  Pentru ca e nasol sa vada lumea cum face misto Zoso de pustanii care isi iau masini tari ca sa puna apoi benzina de 50 de lei la o alimentare, pentru ca dupa o luna acelasi Zoso sa se laude ca si-a cumparat o janta diferita de celelalte trei de la dezmembrari. Retineti, pentru un banal Renault, nu pentru cine stie ce Porsche cu jante pe 20′ rolling on the floor

  Darku · 14 Iunie, 2011 at 16:05

  Departe de mine gandul sa il apar in vreun fel pe Zoso. E baiat mare, se descurca el cumva dar deja ma simt atacat in mod subliminal de repetitia chestiei cu jantele. Ok, nici mie nu mi s-a parut in regula postul ala dar daca mai citesc o data despre jantele lu’ Zoso o sa ma apuc sa-mi iau roti de la dezmembrari pentru bicicleta.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:20

  E un punct de vedere big grin. Dar totusi de la asta plecasem, adica de la o chestie obiectiva (nu poate nega ceva ce a scris chiar el, de-aia o da in toate balariile posibile)

  De acord ca reluarea subiectului este enervant de repetitiva, dar e singura metoda pentru a confrunta un asemenea vierme cu propria prostie. El mai sare la un bla-bla complet offtopic, jap din nou cu janta-n bot. big grin
  Nu poti purta o discutie logica si argumentata cu un ins al carui IQ e mult sub al celui unui cimpanzeu mai istet, ce mama naibii.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 15:53

dă vadime linkuri, ce te tot codeşti atâta? dar să fie de la oameni care au numele pe blog, nu grasutzul.blogspot.com.

hai, poate de data asta reuşeşti. că aia cu mihaela şi concedierea ai lăsat-o baltă, că nu se potriveau lunile. aia cu rotld la fel, te-a luat gura pe dinainte şi ai mâcat căcat. aia cu topicul de pe forum la fel, oricine nu e retarda mintal, ca tine, vede că e la mişto. aia cu culinar la fel, ba e trafic, ba nu e trafic.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:02

  Tipic Petcu rolling on the floor

  Eu: Daca zici ca n-am dreptate cu concediarea din Mediapro din motive de Mihaela Radulescu, pune poze dupa cartea de munca.

  Zoso: Ai lasat-o balta cu mihaela si concedierea.

  Priceless rolling on the floor

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:05

  Tipic Petcu

  Eu: Daca zici ca n-am dreptate cu concediarea din Mediapro din motive de Mihaela Radulescu, pune poze dupa cartea de munca.

  Zoso: Ai lasat-o balta cu mihaela si concedierea.

  Priceless

yoso · 14 Iunie, 2011 at 16:10

vezi numa ce vrei. ia vezi, mai sunt chestii pe acolo, leagă-te şi de ele.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:24

  De pilda ar mai fi chestia ca folstul tau coleg Mihai are blogul grasutzul.wordpress.com, nu pe blogspot cum ai scris tu pentru a induce lumea in eroare, ca scrie pe el de vreo 3 ani si ca, in general vorbind, e o persoana cat se poate de reala care a confirmat relatarile despre relatiile tale homosexuale din facultate big grin.

Vasile Manu · 14 Iunie, 2011 at 16:27

Ma scuzati ca ma infig asa ca musca… dar am si eu o obiectie: cine bunul Dumnezeu e acest Optimvs si de cand are o opinie relevanta despre blogosfera? Inteleg de pe blogul sau ca e ceva jurnalist, dar la ce gandire obosita are imi pare ca a terminat jurnalistica la FF cu 5 pe linie. Vai de el… lipsa de argumente, are aceeasi idee pe care o tot foloseste si ras-foloseste la nesfarsit.

Domnule Adrian Niculae, seful dvs stie cu ce va ocupati pe internet? Stiu ca voi jurnalistii sunteti obisnuiti cu ciorditul de pe bloguri si site-uri externe, dar totusi, cum va justificati cifrele de pe fluturasul de salariu?

  yoso · 14 Iunie, 2011 at 16:29

  e un imbeciluţ de 40 de ani, supărat ca el crede că e foarte deştept şi realitatea insistă să ii dovedească contrariul.
  nu mai are şef, a fost dat afară de la gândul pentru că era foarte util in număratul gropilor şi ofertelor turistice. un bolnav psihic de succes.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:36

  Gata, au aparut zoso worshippers, aia care spera sa le pice o faramitura de la Orlando.

  Claus, ti s-a impinit visul, s-a mai confirmat un punct din alea scrise in articol.

  Adevarul e ca era de asteptat sa-si aduca zoso trupetii, la ce-a incasat aici big grin

  Vasile Manu · 14 Iunie, 2011 at 16:47

  De obicei eu nu fac afirmatii nejustificate, dar judecand dupa comentariul tau imi permit sa zic ca esti prost. Nici nu-l cunosc pe zoso personal, de ce i-as lua apararea? Fii serios. Gandeste logic, prietene. Ce as avea eu de castigat din toata treaba asta – NIMIC.

  Eu doar nu intelegeam cum un om care n-a fost in stare sa-si ia un domeniu propriu si o tema mai personalizata, e in stare sa faca tot felul de afirmatii (neverificate) despre cineva care a realizat mult mai multe intr-un mediu in care dumneata ta esti inca repetent. Asta e, am vazut multe in online, dar niciodata un jurnalist cu 10 ani in presa (asa scrie pe blogul dumitale, in caz ca e adevarat) care sa se preteze la actiuni din astea murdare.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 17:20

  Copile, du-te si fa-ti somnul de dupa-amiza, ca esti obosit.
  Tare criteriul lui de apreciere, ca nu mi-am luat domeniu propriu si o tema personalizata. Si se mai face si ca nu pricepe ce are de castigat un blogger marunt daca se da bine pe langa zoso intr-o situatie in care acesta este facut arsice.
  Doamne, si indivizi ca asta au drept de vot…

yoso · 14 Iunie, 2011 at 16:27

ce trist e insă că nu îşi dă numele pe blog, invalidând speranţele tale la confirmarea unor lucruri care nu s-au petrecut.

zi-mi cum e cu mihaela, că văd că restul (culinar, rotld, sârbu) le-ai lăsat baltă.

Darku · 14 Iunie, 2011 at 16:32

Ok, iar ma vad comentand unde n-am nici o treaba. Dar ce are homosexualitatea, reala sau fabulata, cu blogosfera?
Pe principiul asta, Freddie Mercury (despre care nu stim daca era sau nu homosexual), nu conteaza cat de bine canta, ca oricum avea tente de soprana de la anumite activitati. Ne intoarcem si noi la realitate? Sau, macar, ne oprim?

yoso · 14 Iunie, 2011 at 16:36

darku, omului ii place să fabuleze. conform blogului lui, cine îi spune ca e bolnav psihic şi mincions e homosexual. deci fii atent, s-ar putea sa afli lucruri noi despre tine.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:41

  Darku, ia uita-te mai sus in comentarii si vezi ce-am postat eu in primul meu comentariu si ce-a raspuns sosulica? big grin

  Iar acum tot el latra ca e minoritate sexuala persecutata big grin.
  Serios vorbind, nu pricep de ce individul nu este tratat asa cum merita, cu un sut sanatos in posterior. O asemenea combinatie de jigodism si prostie se intalneste rar, e drept, dar nu cred ca-i specie protejata…

  SingurEu · 14 Iunie, 2011 at 17:13

  Zoso, stai liniştit! Nimeni n-ar putea să creadă că ţi-ai dat-o la maron. Ştim cu toţii că homosexualii au gusturi.

yoso · 14 Iunie, 2011 at 16:47

ca să incheiem, aştept argumente şi dovezi la comentariul #104. până atunci, rămâi un dezechilibrat mintal care îşi varsă ura, impotenţa şi dejecţiile pe oameni care sunt mai deştepţi şi mai realizaţi.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:55

  Intai ne intoarcem la comentariile #49 si #50, nu? Dupa care se lamureste toata lumea cine-i bolnavul psihic si te lasa in durerea ta. big grin

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 17:01

  Vad ca se sterg/adauga comentarii, asa ca numerele variaza, e vorba de primul meu comentariu de aici si de raspunsul lui sosulica. Daca il sterge/editeaza nici o problema, am facut deja screenshot (cea mai buna arma in orice disputa cu acest vierme).

envi · 14 Iunie, 2011 at 16:49

de la postarea asta a noastra, repet si subliniez, decenta si fara injurii, jigniri sau alte mizerii, ati ajuns la homosexualitate si alte chestii…

nu ca o intorc ca la faurei, dar, in situatii de genu’ celor pe care le citesc si vad mai sus, care MAI MULT, s-ar repeta la nesfarsit, as tinde sa-i dau crezare si lui zoso, anume ca daca vezi o postare tip atac, chiar si daca aceasta NU E un atac concret si parsiv si pervers, sa le incadrezi la un loc cu restul… de ASTA si nu de altceva, conceptul de hater, care cred ca stii si tu, zoso, ca inseamna om care doar PUNCTEAZA argumentat prezenta unor nereguli, chestiuni de prost gust, pur si simplu tampenii sau oameni in niste medii ce ar trebui sa fie de bun gust, decente si normale, fara sa urmareasca SI ALTE beneficii, de asta deci conceptul asta prin .ro e transformat intr-o balareala cretina…

am contribuit la un articol. nu am jignit pe nimeni, ce-am facut a fost doar sa ofer aluzii subtile. fara nume, fara injuraturi, fara jigniri, fara epitete, fara referinte la nu stiu ce orientari sexuale, fara aratat cu degetul la kilograme sau la moace stalcite. nu! efectiv am aratat cu degetul ceea ce eu, ca cititor si pasionat, a adunat pe parcursul a trei ani de activitate in internet si vreo 9 de cand AM internet. rezultatul? “retardat, grasun imberb, labagiu chelios, cautator de faima, n-ai dreptul la opinie pentru ca esti prea prost etc”…

concluzia? TOT ce s-a scris in articolul ala e absolut real!!! nu pt ca am scris-o eu, desteptul incontestabil, ci pt ca reactiile destinatarilor au fost FIX aceleasi pe care noi le condamnam in scriere, desi scrierea nu era pe un ton ofensatoriu…

  Darku · 14 Iunie, 2011 at 17:06

  I agree …

Darku · 14 Iunie, 2011 at 16:53

Optimvs, nu sunt eu judecatorul aici. Eu incerc doar sa spun ca nu are nici o treaba ce presteaza omul ca blogger cu orientarea sexuala, genul de muzica favorit, numarul de la pantof etc. Cu alte cuvinte, un om poate sa nu detina un leu in buzunar dar daca scrie neshte chestii ok, e fix treaba lui.
Daca analizez suficient de mult, o sa descopar despre oricine un moment din trecut despre care nu e foarte mandru si pe care si l-ar dori ingropat pe veci (nu ma exclud de aici). Cum nu poti sa judeci un om dupa parinti asa nu poti sa-l judeci decat pentru faptele lui. Iar notiunea de judecata este foarte aspra, mai degraba iti formezi o opinie pe care o impartasesti sau nu.

Sa ne potolim un pic, daca vreti si sa ne intoarcem spre postul initial. Eu consider ca oamenii astia au dreptate cu multe chestii. Mie daca imi zice cineva ca sunt idiot, analizez si imi dau seama daca sunt sau nu. Daca nu sunt, vai de capul lor (figurativ, bineinteles) dar daca se intampla sa aiba dreptate zic “ups”, invat din greseli (fie ele greseli in conceptia mea sau a altora – daca doi iti zic ca esti beat te duci si te culci) si merg mai departe.

Si in discutia actuala, eu nu stiu toate detaliile. Nimeni nu le stie. Daca Zoso are in spate un partid politic sau, si mai grav (ironic), sponsorizeaza o asociatie de protectie a animalelor nu o sa stim niciodata. Acum cateva luni, cand am avut discutiile in contradictoriu cu el – si ceilalti A-listeri – despre cainii vagabonzi, am tras concluzia ca daca as face blamand existenta lor (a cainilor) 10k euro, ar merita sa o fac urmand sa am grija ca banii aia sa se duca spre protejarea lor. Scopul scuza mijloacele, dar totul are o limita, bineinteles.
Eu as fi zis “problema trebuie rezolvata, astia sunt pasii pe care consider eu ca trebuie sa ii urmam” nu “hai sa-i impuscam pe toti in cap”.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 16:59

  Toate bune, dar repet: discutia despre homosexualitate a deschis-o prapaditul asta de Petcu, nu eu.
  Mergeti la comentariile #47 si #48 (vad ca se tot posteaza/sterge, numerele variaza, e vorba de primul meu comentariu de aici si de raspunsul lui zoso), cititi-le si pe urma explicati-mi si mie de ce nu i s-a dat un mare delete peste bot individului inca de acolo?
  Asta daca se dorea o discutie cat de cat decenta si argumentata, evident.

  Darku · 14 Iunie, 2011 at 17:03

  Pentru ultima data, “fight fire with fire” se aplica in razboi si la sondele petroliere in flacari. Demonstratia de inteligenta nu se face cu “tata meu il bate pe tata tau”.
  Zi ca a scris despre trandafiri albastri si ca acestia nu exista (nu ma pricep la flori, poate exista). Cu asta pot relationa. Nu pot relationa cu “Zoso e homosexual”.
  God damn, numai sa argumentez chestia asta nu credeam ca o sa ajung sa o fac. Merge careva la o bere in regie?

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 17:25

  Te contrazici. Intai ai acuzat repetarea relatarii despre bucuriile automobilistice ale bietului zoso, care radea de aia care abia isi permit sa puna benzina de 50 de lei in BMW-uri, si apoi s-a laudat ca si-a luat de la dezmembrari o janta diferita de celelalte trei, pentru un banal Renault.
  Acum zici ca trebuia sa fac pe dracu-n patru sa mentin discutia la chestii logice, indiferent de faptul ca viermele ala ma facea in toate felurile, delira despre familie, despre orice, pe scurt facea clabuci la gura.
  Hotaraste-te winking

  P.S. Fericitilor, eu sunt la munca pana pe la 7.

  Darku · 14 Iunie, 2011 at 17:34

  N-ai inteles nimic. Din punctul meu de vedere, la genul de post de la care s-a pornit, nu era nimic de comentat. Toata lumea trebuia sa traga concluziile pe care si le dorea si aia ar fi fost tot. Inteleg necesitatea de a se argumenta “in apararea” fiecaruia dar am ajuns la un nivel iesit din comun.
  Personal, vad ca Zoso a si renuntat si ca eu ma contrazic. Nu ma contrazic. Pur si simplu spun ca cel care recurge la violenta verbala si/sau fizica nu este ala despre care se spune in povata cu “cel destept cedeaza”. Nu ti se pare normal sa porti o discutie argumentand cu “chestii logice”?

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 17:45

  Poate ca n-am inteles nimic, dar intreaba-te de ce? Cand scrii “Zi ca a scris despre trandafiri albastri si ca acestia nu exista (nu ma pricep la flori, poate exista). Cu asta pot relationa. Nu pot relationa cu “Zoso e homosexual”. nu prea are cum sa se inteleaga “la postul initial nu era nimic de comentat”
  Putin mai multa atentie, zic eu, si asa spiritele sunt incinse, iar noi doi nu cred ca avem ceva de impartit.

  Acum, referitor la a doua parte a mesajului tau, te trimit inca o data la primul meu post de aici si la raspunsul lui Zoso. Eu zic ca pusesem in discutie ceva cat se poate de obiectiv (lipsa lui de consecventa, demonstrata cu doua postari care se bateau cap in cap) la care mi s-a raspuns cu un atac la persoana, pe deasupra bazat pe chestii 100% inventate.
  Sigur, se poate argumenta ca, eventual, atacul trebuia ignorat si discutia mentinuta cu orice pret in zona bunului simt.

  Problema e ca eu, cunoscandu-l bine pe zoso, stiu ca metoda nu functioneaza cu acest individ. Pur si simplu singurul mod in care poate fi facut s-o ia la fuga, chelalaind, este sa fie bagat cu botul in propriul rahat. Ceea ce am si facut.
  Imi cer scuze daca pentru naturile mai sensibile spectacolul a fost dezagreabil.

SingurEu · 14 Iunie, 2011 at 17:04

Şi ghidul despre cum se trolluieşte regulamentar: http://furtdecurent.eu/2010/08/cum-sa-trolluiesti-ca-un-profesionist/

Danny · 14 Iunie, 2011 at 19:04

Bun articol, ma bucur ca l-ati scris si ca am ajuns sa-l citim, ati dat glas unor frustrari pe care le resimt multi bloggeri mai mici sau macar oameni care au idee despre bloguri,despre ierarhii, ati spus niste adevaruri care nu convin.

Partea proasta este, insa, dupa parerea mea, ca nu veti schimba mare lucru, A-listerii vor ramane tot in varful piramidei, voi veti fi etichetati tot ca niste hateri (desi aveti dreptate in multe cazuri) dar macar v-ati racorit si tot conteaza. Nu cred ca v-ati propus ca acest post sa schimbe caractere, dar tot e bine si cum ati procedat.

De apreciat faptul ca v-ati unit fortele pentru a scrie un astfel de articol in care sa cautionati niste defecte ale unor bloggeri.

  Optimvs · 14 Iunie, 2011 at 20:48

  E bine ca discutia se desfasoara acum civilizat. Asta nu inseamna neaparat si ca se spun lucruri mai logice big grin.

  Teoriile astea despre A-listerii care “vor ramane in varful piramidei” sunt absolut hilare dintr-un motiv foarte simplu, si anume pentru ca nu precizeaza o limita de timp. Discutam despre un domeniu extrem de dinamic si alfat, totusi, la inceput de drum. Amintiti-va cum arata presa romana in 1990, ce tiraje colosale VINDEAU diverse saptamanale si reviste ale caror nume nici nu ni le mai putem aminti acum. As putea sa pun pariu ca la fel se va intampla in maxim 10 ani si cu 95% dintre A-listerii de azi. Asta daca va mai exista atunci blogisfera in sensul pe care i-l atribuim azi.
  Sigur, nu trebuie inteles de aici ca aia care au acum 100 de unici pe zi vor fi neaparat in top big grin.

Tre3i · 14 Iunie, 2011 at 19:11

Long live haters !!! happy

Mircea Popescu · 14 Iunie, 2011 at 19:59

Pfoai frate, ce probleme pe-aici…

Multumiri gazdei.

qu3rl · 14 Iunie, 2011 at 23:45

nu sunt blogger si nici doresc, insa oricarei persoane rationale (fara personalitati multiple, cosuri pe fata si nefiind suferinda de schizofrenie cronica) ii este evident ca yoso e nimeni pe lume (sau alti A-listeri). pe bune, cat de cretin poti sa fii ca sa nu iti dai seama?
Scrie nulitati pe blog (dar desigur, se foloseste de imbecilitatea ca de asta nu altii trafic, pt ca nu scriu bine ca el) si apoi sare ca o gaina fripta daca ii zice cineva ca e prost. nu, gigix, nu esti prost, esti doar o alta specie de cocalar…dusmanii tai, dusmanii tai.
Asta si inainte sa moara va scrie despre moarte ca e hater, ca baleste dupa traficul lui si de asta a venit sa il ia.
cuvinte sunt multe, dar nu-si au rostul.
cat despre autori, keep going

claus · 15 Iunie, 2011 at 01:36

Imi pare rau, dar nu vor aparea toate comentariile. Injuriile si amenintarile la adresa unuia sau altuia nu au nicio legatura cu articolul, care s-a vrut unul cat mai decent.

Multumesc pentru intelegere.

cipslim · 15 Iunie, 2011 at 18:36

tldr
da ai dreptate, blogarii e nijte panarame nuca zoso

Regla · 15 Iunie, 2011 at 21:06

Oare cum arata ana asta?

Jarlau · 16 Iunie, 2011 at 06:43

Am un singur lucru de spus, sau poate mai multe, anume, nu inteleg blogurile, nu inteleg motivul pentru bloguri: de ce ar fi cineva interesat de materialele cacate de mintea unor, pana la urma urmei pustani complet dezaxati care nu au nimic mai bun de facut cu viata lor decat sa si-o piarda online scriind articole de cacat.
Am inteles, poate scrii o poezie si vrei s-o-mpartasesti, sa vezi si tu daca esti bun de ceva, sau poate ai scris un roman si nu vrei sa faci ca tarfele alea de autori si o publici online, dar chiar avem nevoie de unspe mii de bloguri, toate cu aceeasi tematica si stil de scris (anume cel flegmatic si usor sarcastic cu umor tare uscat), cu care blogerii chiar cred ca sunt originali, desi probabil au trecut ani de zile de cand toti fac asta.
Inclusiv cacatul asta, prin implicatie chiar voi ‘haterii’ va numiti ipocriti, nu stiu daca e un singur paragraf in tot cacatul asta care sa nu exprime si sublinieze mai mult decat ideile personale ale unor pusti corditi care intr-un final n-au nimic mai bun de facut decat sa se ia de alti pusti corditi online.
Sincer, nici nu stiu ce sa mai zic, mai bine tac pana nu ma fac cu cateva amenintari cu moartea. Intr-un final, dreptul la libera exprimare e un lucru bun, sau mai degraba a fost un lucru bun pana in momentul in care au inceput toti (prostii) sa-si dea cu parerea… libertate, ce pula mea.

Ana · 16 Iunie, 2011 at 16:18

HATERUL e cainele de paza al blogosferei…buna asta, o s-o tin minte

Andrei · 17 Iunie, 2011 at 05:24

Ma mir ca n-a remarcat nimeni cat de bine seamana Optimvs cu Freddie Mercury.

cățelul alpha · 19 Iunie, 2011 at 16:41

Acum că toți și-au luat-o de au început să behăie, trebuie să fie storși de putere. happy

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail