Skip to content

Noaptea muzeelor şi onlainerii de succes

Cum spuneam şi pe Twitter, nu înţeleg de ce comentează onlainerii în fiecare an despre aglomeraţia de la Noaptea muzeelor. “Românii se culturalizează numai moca”, “muzeele se vizitează ziua, pe bani” (sau în facultate, lol, cum spunea un onlainer vestit; mai degrabă în şcoala generală, tati, dacă tot ne dăm maturi peste poate. Atunci se vizitează muzeele. Eu cel puţin atunci le-am văzut, cu şcoala, dar am mai uitat între timp, că-s bătrân. Plus că era pe vremea lui Ceaşcă, s-a mai schimbat oleacă istoria de atunci.) şi alte dume de-astea. E un eveniment, fraţilor, care se pare că are succes. Tocmai voi, mari amatori de beri gratis pe la toate petrecerile disperate, să nu apreciaţi un eveniment de succes? Sau vă doare că trebuie să vă înghesuiţi cu prostimea, în loc să aveţi parte de canapele pufoase, beri cu tequila şi ochelari pentru proiecţiile 3D făcute special pentru voi?

În aceeaşi dezordine de idei, noaptea muzeelor a fost un eşec pentru mine. Pentru mine, zic şi subliniez, nu evenimentul în general. M-am dus la Antipa, la îndemnul muierii şi fără să le vizitez saitul înainte. Era închis. Hai la Muzeul de Istorie, zic, să vedem de unde ne tragem şi cu cine ne-am tras-o de-a lungul istoriei noastre zbuciumate. După aproape o oră prin trafic, din Piaţa Victoriei până la muzeul respectiv, aveam plămânii atât de îmbâcsiţi cu gaze de eşapament şi muierea atât de plictisită, încât am renunţat la muzeele pixdii şi am plecat la shopping după de-ale gurii. La real, zic. Pe la 3 a.m. eram acasă, cu 2 sarsanale pline şi fără niciun muzeu vizitat. Victima societăţii de consum, deh.

Asta e, o să mă duc şi eu la muzee ziua, ca tot onlainerul. Sau la grădiniţă, într-o viaţă viitoare, la vârsta mea ar trebui să beau un şpriţ pe malul Dunării şi să fac mişto de puradei pe Twitter, nu să vizitez muzee.


Citeste si...

5 thoughts on “Noaptea muzeelor şi onlainerii de succes”

  1. Muzeul Consumerismului De Zi cu Zi :))) … cand o veni criza aia alimentara de care tot vb astia o sa ne uitam la hipermarket ca la muzeu :))) … cat despre noaptea muzeelor deschise: Paine si Circ! educatie ioc.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.