Skip to content

Povestea unui nickname

I-aş fi zis poreclă dar, fiind vorba mai mult despre una internautică în ultimii ani, am rămas la nickname. Deci! Astăzi vom povesti, pe scurt, despre originea poreclei (să-i zic aşa, totuşi) claus. Care, evident, vine de la Claudiu, primul meu prenume. Am trei, dar pe ăsta îl foloseşte toată lumea.

Acum circa 108 ani, când eram eu tinerel şi gigălău, aveam o domnişoară care făcea pe şefa la firma unde lucram. De-o vârstă cu mine demoazela, dar trebuia să i ne adresăm la persoana a treia plural, că erau mai multe într-una singură. La ofertă. Domnişoara (chiar aşa-i ziceam) avea, pe lângă o pereche de ţâţe senzaţional de interesante, şi o simpatie pentru mine. Doar simpatie, căci domnişoara îi popula patul şefului şi nu avea ochi pentru măciucile altora. Şi nici alţii bani pentru fofoloanca ei, dar asta e altă poveste.

E, din simpatia asta se năşteau tot felul de glume, alinturi ÅŸi porecle. Mă rog, s-a mai născut ÅŸi o mărire de salariu, atunci când ea mi-a fost refuzată pe nedrept de cealaltă domniÅŸoară ÅŸefă (că aveam două, asta care ÅŸi-o trăgea cu italianul ÅŸi cealaltă care ÅŸi-o trăgea cu arabii; nu, nu lucram la un bordel, vindeam centrale termice), fapt pentru care încă-i port un respect neţărmurit, deÅŸi n-am mai văzut-o de vreo 15 ani. Una din poreclele astea a fost claus. Åži-o fi tras-o cu vreun Klaus de prin Germania (le avea cu străinii) ÅŸi îi aminteam de el, încă mai credea în Santa Claus ÅŸi voia să mă caute-n săculeÅ£ de cadouri… nu ÅŸtiu, cert e că mi-a plăcut cum sună ÅŸi, mai târziu, când mi-am făcut debutul pe marile scene internautice, am adoptat claus ca nickname. Cu succes, aÅŸ putea spune, am mai întâlnit ceva ţâţoase de când îl port, ÅŸi ţâţoasele e viaÅ£a mea, cum ar declara poetul. Mai ales alea care au cam câţi ani aveam eu când am cunoscut domniÅŸoara de m-a botezat. Ahhh… tinereÅ£e, ţâţe fâşneÅ£e!

Cam asta e povestea poreclei pe care o port prin onlainu’ ăsta. IRL m-a botezat o ţâţoasă, pe net m-am botezat singur pentru ţâţoase. Fără absolut nici cea mai mică legătură cu claus.ro, în afara faptului (faptelor?!) că port acelaÅŸi prenume cu ÅŸeriful de-acolo ÅŸi că sunt, într-o anumită măsură, interesat de acelaÅŸi domeniu – găzduirea web. Habar n-aveam de firma respectivă prin 2004, când am început să mă cred claus pe diverse hub-uri de direct connect (căci pe-acolo am început să mă autointitulez claus, internautic vorbind), ÅŸi sunt absolut convins că nici năşica mea cea ţâţoasă n-auzise de ea prin 1995, când mă striga claus din toÅ£i rărunchii pieptului ei voluminos.

Acestea fiind precizate şi trăind cu speranţa că nu mă va mai asocia nimeni cu Claus Web, vă salut cu respect.

 

Claus Aiurea

CEO aiurea.eu

11 thoughts on “Povestea unui nickname”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.