Skip to content

Magazine serioase sau tarabe online?

  • by

Mi s-a pus pata pe un Samsung P1000 Galaxy Tab (primul model, de 7 inch). Ştiu, e de fapt un  telefon mai mare, nu chiar o tabletă în adevăratul sens al cuvântului propovăduit de iPad, dar mi se pare utilă scula. Poţi frunzări o carte electronică, poţi bântui pe net ceva mai comod decât de pe telefon, ba poţi da chiar şi telefoane sau face videochat erotic. Am văzut Galaxy Tab în acţiune şi mi se pare că ştie să facă suficiente lucruri, nu simt nevoia să aştept HTC Flyer sau să dau o căciulă de bani pe cine ştie ce altceva cu moţ. Pentru că vorbim şi de preţ, care a scăzut cam la jumătate faţă de preţul de la lansare.

E, de-aici încolo incepe dilema. De unde să-l iau, de la un magazin “serios” sau de la unul ceva mai dubios? Magazinele cu renume au preţurile incă destul de sus, cel puţin faţă de alea mai puţin cunoscute. La eMag, de exemplu, e 1.999,90 lei, la PC Garage cu 9 bani mai mult (de parcă-ţi mai dă cineva restul daca plătesti cash) la evoMAG 1.899, la MarketOnline 1.947,97 şi tot aşa. În jur de 2.000 de lei, să zicem, deşi am văzut poeţi care mai ţin preţul peste 2.500.

La magazinele mai puţin cunoscute, dar care declară că produsele-s originale şi că asigură garanţie pentru ele, preţurile se invârt în jurul a 1.500 de lei. O diferenţă substanţială, aş zice, de la 2.000 la 1.500. Întrebarea e ce faci în caz că se strică scula şi apelezi la service-ul lor? Din câte înţeleg, e vorba de service-uri autorizate, dar nu m-am lămurit dacă autorizate de producători sau de magazin. Bănuiala mea e că produsele nu-s aduse chiar pe filiera oficială şi pot apărea probleme în caz de defecţiune, dar e doar o bănuială.

M-am oprit la 3 astfel de magazine mai ieftine: Mobile123, unde tableta e 1.529 lei (ieri era 1.495), Debo, unde preţul este 1.520 lei şi OfficeGSM, unde costă 1.493 lei. Din ce văd pe site, primele 2 au datele de identificare ale firmei trecute pe site, al treilea magazin părând doar unul dintre multele tarabe online cu preţuri bune la telefoane. O problemă cu Debo ar fi nişte episoade mai puţin fericite povestite de unii dintre clienţi şi găsite de mine cu Google, dar sunt şi păreri pozitive, aşa că nu trag o concluzie bazându-mă pe ce găsesc pe forumuri. Bine, o altă problemă ar fi şi faptul că magazinul e din Cluj Napoca şi cine ştie când îmi ajunge produsul în Bucureşti, dar asta rămâne de văzut.

Întrebarile mele ar fi: a cumpărat cineva de la unul dintre magazinele “low cost” de mai sus? Ceva probleme? Care e treaba cu garanţia? Sunt magazinele astea (şi celelalte ca ele, că e plin netul) afaceri serioase sau doar nişte tarabe online? Şi ultima întrebare, piesa de rezistenţă a chestionarului: de unde să iau tableta? :D

sursa foto


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail