Pe bune, m-aş angaja în domeniul ăsta atât de la modă. Dar nu vreun manager sau expert, că sunt la început şi nu mă pricep. Şi nici vreun junior intern plm nuşcum, că am o vârstă, e aiurea să mă mai cred junior. Ceva asistent ca la TV, am văzut că ajung departe ăştia. Sau femeie de serviciu, că doar nu mi-o fi ruşine să-mi trag un halat pe mine şi să dau niţel cu mopul prin birou.

Apropo, social media managerii au biroul lor sau stau într-un cubical de-ăla, cum am văzut prin filme? Şi când vor să comunice cu vreun coleg, ceva, strigă din cubuleţul ăla sau îi dau mail/tweet/mesaj pe facebook/buzz pe messenger?

E clar, nu ştiu nimic despre domeniul ăsta, trebuie să mă mai documentez şi dup-aia să-mi caut job. Există facultatea de social media?

***

Aiurelile de mai sus sunt înşirate în urma lecturării a numeroase articole despre cum să te comporţi în reţelele sociale, cum să dai un tweet, când să-l dai, cu cine să te bagi în seamă, cum să faci rost de cât mai mulţi urmăritori, cum să-ţi faci pagină de Facebook pentru un blog pe care abia l-ai deschis alaltăieri, cum să-ţi promovezi articolele pe cinşpe reţele sociale simultan, cum să… Urmăresc oameni care trimit automat acelaşi articol pe Twitter, printr-un plugin şi prin feedburner, deci de 2 ori, şi pe Facebook, prin networkeblogs, note şi alte 2-3 metode. După care işi mai dau like la articole şi pe blog.

Pe bune, la câţi experţi sunt şi la cât material scot din ei oamenii ăştia, ar trebui să se deschidă o facultate de social media. Pentru că, nu-i aşa, nu se mai face nimic pentru distracţie sau pentru socializare pur şi simplu, din fiecare cuvânt scris pe internet trebuie să iasă ceva. Bani, awareness, reach, peach, mici şi bere moca. Şi pentru asta trebuie studii.

Cum spuneam, caut job în social media şi nu găsesc. Nu ezitaţi să mă contactaţi dacă aveţi nevoie să vă şteargă cineva transpiraţia de pe frunţile încinse de atâta muncă în social media. Sau impresiile de mari manageri din cap. Lucrez ieftin.

 


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

10 Comments

Ana · 18 Aprilie, 2011 at 18:01

dar de caut job, punct, si nu gasesc, ai auzit :) ? E criza, nimeni nicaieri nu angajeaza, si mor de ciuda

claus · 18 Aprilie, 2011 at 18:02

Ce stii sa faci?

Alecs · 19 Aprilie, 2011 at 00:42

Te angajez eu sa-mi dai RT-uri?

criserb · 19 Aprilie, 2011 at 01:24

Chiar cauti aiuritule?

Darael · 19 Aprilie, 2011 at 10:43

Pai asa vrei sa te angajezi ? Scrie tu un cv cat mai pompos cu arial 14 (bolduit !!!), fa o cerere in 12 mii de exemplare si depune la registratura…. cum ziceai ?

Da, la registratura firmei de social media :D Cum se poate sa nu urmezi calea traditionala cand vrei sa te angajezi ?

claus · 19 Aprilie, 2011 at 10:45

Platesti bine?

claus · 19 Aprilie, 2011 at 10:45

Caut, sefu’, ca n-am stofa de blogger, tre’ sa muncesc :))

claus · 19 Aprilie, 2011 at 10:46

Avem bloguri, nu ne mai trebuie CV-uri. Totul se scrie pe blog.

Darael · 19 Aprilie, 2011 at 10:50

Neeeee, nu se scapa asa usor. Trebuie sa simtim hartia in mana, sa facem un dosar, sa te avem la mana cu ceva :D

Bijoux · 19 Aprilie, 2011 at 18:45

Si cand iti gasesti job-ul ala in social media, sper ca o sa ai nevoie de o… asistenta! Pina atunci- poate-mi pun si silicoane! :D

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail