Skip to content

Câteva aplicaţii pentru Android. Alea din primul ecran

Tentativă de leapşa, zic. #peblog, #pebuda, sau in comentariile de aici.

Pentru că am devenit cam maniac cu telefoanele şi alte jucării cu Android, m-am gândit să povestesc un pic şi despre aplicaţiile pe care le am instalate pe HTC Desire, telefonul meu cel mai utilizat. Şi cum să încep altfel, dacă nu cu aplicaţiile cele mai utilizate? Teoretic astea s-ar afla în primul ecran, deşi la mine e cam discutabilă treaba. Am vreo 3 ecrane din care folosesc cel mai des cam trei sferturi din aplicaţii. Iacătă-le mai jos, în poză, pe cele care-mi populează ecranul “home” în momentul ăsta.

 

Zic în momentul ăsta pentru că schimb des softul telefonului, aşa că nu ştiu dacă ele vor rămâne în formaţia asta foarte mult timp, dar în principiu cam pe astea le aleg mereu pentru primul ecran. Aşadar, avem aşa:

 • TweetDeck, Facebook – sunt maniac cu Twitter-ul, dependent de-a dreptul, deci se justifică alegerea pentru prima iconiţă. E cea mai accesată, nici la telefon nu vorbesc atât de des cât intru pe Twitter. Facebook îi şade alături, mai ales pentru pozele cu gagici.
 • iGo, pentru a naviga mai uşor prin jungla traficului bucureştean. O accesez destul de rar, în general ştiind încotro mă îndrept, dar prefer s-o ţin la îndemână pentru momentele în care am de mers undeva pentru prima oară şi nu ştiu decât adresa.
 • Appmonster – m-am obişnuit cu ea de când aveam HTC Tattoo, în special pentru dezinstalarea de aplicaţii. Şi pentru backup, dacă vreau să păstrez aplicaţiile în starea iniţială, fără datele mele.
 • Dropbox – pentru transferul de fişiere între PC şi telefon sau invers, între telefon şi Galaxy Tab şi viceversa. Foarte utilă, din punctul meu de vedere, mai ales că ţin şi nişte facturi în cloud şi am momente când trebuie să am acces la ele, deşi sunt în deplasare. Apropo, dacă n-ai cont pe dropbox.com şi vrei să-ţi faci, poate foloseşti link-ul ăsta. Căpătăm amândoi câte 250 MB gratis.
 • File manager – asta o folosesc de puţin timp în loc de Astro. Un manager de fişiere simplu şi util, venit cu ROM-ul custom pe care-l folosesc. Nu înţeleg de ce nu vine din fabrică instalată o asemenea aplicaţie pe toate telefoanele cu Android. Samsung Galaxy Tab o are.
 • Applanet – black market, desigur, pentru că Google nu-mi oferă încă posibilitatea de a cumpăra legal şi fără bătăi de cap aplicaţii din Android Market. Ştiu, pot face artificii cu Market Enabler, dar n-am chef. Şi nici bani de dat pe toate prostiile pe care le testez şi le dezinstalez a doua zi.
 • Google Talk – mai un chat cu muierea, mai unul cu prietenii… păcat că n-are încă şi video chat în versiunea pentru Android 2.x.
 • Aplicaţiile originale pentru mesaje şi contacte. Am mai folosit şi altele de-a lungul timpului, dar acum mă mulţumesc cu astea default.
 • AppBrain – un alt market în care pot vedea şi aplicaţiile plătite. Într-o vreme mi se încurcau APN-urile când emulam T-Mobile US sau altceva cu Market Enabler, aşa că am preferat să-l folosesc mai rar şi am ales AppBrain pentru a vedea ce aplicaţii au mai apărut. E nasol că link-urile de download duc tot in Android Market, deci aplicaţiile pe bani tot nu le vezi într-un final. Măcar le poţi sincroniza şi eventual share-ui o listă cu ele.
 • Aplicaţia pentru cameră – tot aia originală. Mai am o grămadă  instalate – Vignette, Camera Zoom FX, Camera 360 etc, dar pe asta clasică o folosesc cel mai des.
 • Jos, pe bară, mai am GMail, Android Market şi browserul default. Pentru că le folosesc, desigur, ca orice posesor de telefon cu Android. Des.

Cam astea ar fi aplicaţiile din primul ecran al telefonului meu. Unele utilizate foarte des, altele aflate acolo pentru că vreau să le am la îndemână când sunt la volan, de exemplu, ca pe iGo. N-am secrete de stat, widget-uri cu SMS-uri de la amante şi alte chestii intime ca alţii, deci îmi poţi cere telefonul să-l butonezi dacă ne vedem. Cuvântul cheie e DACĂ. :D

Mai precizez că în momentul ăsta rulez ROM-ul CyanogenMod 7 cu ADWLauncher, tema Honeycomb şi ADWNotifier. A, şi cu S2E, ca să pot muta aplicaţiile sau dalvik cache pe sd-ext. Widget-ul pentru vreme e Go Weather. Sus, în status bar, mai stă cuminte şi Advanced Task Killer, care mai omoară periodic aplicaţiile pornite de nebune. Unii zic că e util, alţii că nu… eu am peste 100 de aplicaţii şi prefer să-l asmut pe Yahoo! Messenger sau alte dubioşenii care pornesc de 15 ori pe zi, deşi le-ai închis.

Tentativa de leapşă merge la oricine vrea s-o preia. În special via Twitter, că acolo am întrebat dacă ar fi cineva interesat de subiectul ăsta. Propun şi hashtag-ul #aplicatiiandroid, ca să ne găsim mai uşor.

Update: hai să pun şi primul ecran de pe tabletă, mai am acolo câteva aplicaţii care-s mai ascunse pe Desire.

 

 

S-au mai jucat:

http://meceanu.com/2011/aplicatii-android/

http://cenusespune.com/2011/04/15/aplicatiile-din-primul-ecran-si-al-doilea-aplicatiiandroid-leapsa/

http://idante.ro/my-apps-on-android-aplicatiiandroid-leapsa/


Citeste si...

9 thoughts on “Câteva aplicaţii pentru Android. Alea din primul ecran”

 1. cateva sugestii:
  -file manager: ES File Explorer
  -prognoza meteo 24h: Aix Weather
  -jocuri: Angry Birds (toate 3 variantele), Pinball Deluxe
  -muta apps pe sd: App 2 SD
  -poze on/offline: JustPictures
  -video: MoboPlayer
  -calendar: Smooth Calendar, Touch Calendar
  -radio: DI Radio, TuneIn Radio
  -stiri si social: Pulse
  -music video: VEVO
  -Global Texting catre USA, Canada, Mexico Caribbean, Central & South America, free US number: Heywire
  -altele utile: AppAware, DiskUsage, Parkdroid

 2. Unele le am instalate, altele le-am avut, iar pe restul le voi testa. Merci.
  Acum am DI Radio, TuneIn, Angry Birds (desi nu m-au prins), VEVO (doar pe Galaxy Tab).

 3. Recomandari foarte bune, in special team Honeycomb pt ADW. Am instalat-o acum si arata bestial.

  Iata niste aplicatii recomandate pt mine:

  Tweetcaster (cel mai bun client pt twitter, dupa parerea mea)
  Fancy Widget Pro (mai clean decat Go Weather si mai stabil decat Beautiful Widgets)
  Google Maps (daca ai Internet pe Mobile, e peste iGo)
  App2Sd (no comment, must have)
  Root Explorer (peste file manager si Astro)
  Skyfire (browser – necesar pt telefoanele ale caror procesoare nu duc Adobe Flash Player)
  Bump (schimb de fisiere cross-platform)
  Linkedin (pt social media freaks :P)
  Logmein Ignition (cel mai bun tool pt remote pe Android, pe locul 2 fiind TeamViewer)
  Music Box Pro (download mp3-uri in fuga)
  PowerAmp (music player)
  RockPlayer (video player)
  ShopSavvy (barcode scanner)
  Skype (discutii cu colegii de serv.)
  Soccer Livescores (pt pasionatii de fotbal)
  Tripadvisor (in calatorii)
  Tapatalk (pt citit forumuri)
  Webkey (remote pe telefon din browser-ul comp-ului)

 4. Am si eu o tableta samsung galaxy 10.1 si la fel ca si la telefonul htc desire am reusit sa umplu ecranul de pornire cu shortcuturi catre aplicatii pe care nu le folosesc. Un pic de ajutor va rog…cum sterg sau inlocuiesc pictogramele din ecranul de start?

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.