Skip to content

Vreau Red Bull pe reţetă!

Citeam pe spuse.ro un articol despre democraţia prost înţeleasă şi m-am oprit la punctul despre Algocalmin. E un medicament care conţine o substanţă controversată şi care e chiar interzis în unele ţări, mi se pare absolut normal să nu poată fi cumpărat de la colţul străzii fără recomandarea medicului.

Trec peste faptul că la noi medicii de familie sunt praf şi iau o situaţie ideală, în care medicul de care aparţii îţi cunoaşte istoricul, bolile de care suferi, la ce eşti alergic şi cam ce-ar putea să te dea cu cracii-n sus. Nu e mai bine să fii nevoit să te duci la el pentru o reţetă de algocalmin decât să-l cumperi de la farmacie şi să-l iei cu pumnul pentru o durere de măsea? Poate medicul îţi recomandă altceva, poate-ţi spune că-ţi crapă ceva în tine dacă mai bagi multe calmante, poate-ţi dă prin cap să te duci la stomatolog, dacă tot nu poţi cumpăra medicamentul minune fără un drum la medic.

Băgăm prea uşor prea multe porcării în noi. La cea mai mică răceală dăm fuga după antibiotice, care în caz de gripă ne pot trimite chiar la 2 metri sub pământ, să stăm la taclale cu strămoşii deja mâncaţi de viermi. E de ajuns că injectează ăştia carnea cu tot felul de porcării, de miroase puiul a Ampicilină când îl scoţi din cuptor, zic că n-ar fi rău să mai punem frână la îngurgitat toate chimicalele fără recomandarea medicului.

Eu aş merge mai departe şi aş vinde băuturile energizante pe reţetă sau pe semnătură. Vrei să bagi Red Bull cu whisky până-ţi pocneşte aorta? Ia colea de semnează şi-ţi dau să bagi liniştit. Am auzit de prea mulţi tineri care au crăpat la vârste fragede şi-s absolut convins că energizantele şi alte porcării, luate eventual pentru a se umfla muşchii pe ei, le-au venit de hac multora.

Poate sună comunist, dar eu am senzaÅ£ia că democraÅ£ie prost înÅ£eleasă e atunci când avem acces uÅŸor la toate porcăriile care ne pot înrăutăţi sau scurta viaÅ£a ÅŸi profităm de el fără să mai filtrăm prin materia cenuÅŸie. “Frate, am băut 3 cafele tari astăzi, am muncit 12 ore, mai am nevoie ÅŸi de Red Bull cu whisky? Dap, am avut o zi grea, merit!” Åži meriÅ£i, nu zic nu, meriÅ£i chiar ÅŸi infarctul făcut pe neaÅŸteptate la 25 de ani.

Bine, ălora care bagă-n ei prafuri pentru spălat la fofoloancă pentru a-l vedea pe Iisus în capacul de Cola ar trebui să li se dea voie să cumpere orice. Selecţia naturală trebuie să lucreze în continuare.

13 thoughts on “Vreau Red Bull pe reÅ£etă!”

 1. Si pasta de dinti sa se dea pe reteta, pentru ca fluorura este de 50 de ori mai toxica decat dioxidul de sulf.
  Si parfumurile sa se dea pe reteta, pentru ca au in componenta ftalat de dietil.
  Inainte sa iesim din casa, ne trebuie reteta, pentru ca razele UV sunt cancerigene.
  La fel Coca-Cola si Pepsi, pentru ca au in ele un colorant care este toxic.

  Inainte sa ne basim, cred ca avem nevoie de o reteta in functie de ce am mancat inainte.

  Da-le-n ma-sa de programe educative, mai bine le inlocuim cu retete.

  “Iubesc” noua democratia.

 2. Acum cateva zile, cu ochii sparti de somn, mergeam spre metrou, pe la sapte dimineata. Dintr-o alta scara, o corporatista iesea teapana si in uniforma, cu un Red Bull desfacut in mana. Red Bull la ora sapte dimineata, probabil pe stomacul gol si intre cafeluta de la serviciu si trei tigari.

  Crăpău placut, ce sa zic…

 3. Nu cred că am înghiţit antibiotice mai mult de 3 ori în viaţă şi atunci a fost pe bază de medic. Nu, nu de familie, pe atunci nu existau asemenea rebuturi pe market. Am învăţat că ceai de ceapă cu miere vindecă lejer şi rapid durerile de gât+roşul aferent. Algocalmin am luat de vreo câteva ori, dar erau fiole şi pe bază de perfuzii ca să calmeze butoniera aia de vreo 20 cm. În rest am ştiut precis de ce mă doare capul, sau mă junghie măselele. N-am mers la dentist la timp sau am exagerat cu oarece lichide. A doua se rezolvă cu lămâie, zeamă de varză etc. Desigur, eu vin dintr-o lume care apune cătinel.

 4. Oare ne educa cineva ce si cum sa ne tratam de mici boli si in caz ca nu ne simtim mai bine in 2 zile sa fugim la medic? Nu!

  Eu zic ca o chestie de genu ar trebui facuta in generala, la orele de dirigentie, dar nu, ca profii prefera sa faca niste mate sau romana decat sa educe copilul.

 5. Esti norocoasa, eu am luat algocalmin la greu cand am avut probleme cu maselele. Si mergeam la dentist, dar parca nu erau atatea calmante ca acum si algocalminul era sfant. Ii inteleg utilitatea, dar nu cred ca ar trebui sa se dea fara reteta.

 6. Suna frumos, dar numai teoretic. In practica, Algocalminul se scoate de pe piata pentru ca este IEFTIN. Si lumea cumpara Algocalmin in loc sa cumpere Nurofen, Coldrex si altele asemanatoare.

  Din nefericire, totul este numai profit. Toata industria farmaceutica pe asta se bazeaza. Cat despre vindecarea bolilor sau scurtarea duratei de tratament ?

  Alllooooo….. un om vindecat NU mai cumpara !

 7. Inteleg ca se va vinde pe reteta, nu se va scoate de pe piata. Cel putin deocamdata. Normal ca industria farmaceutica se bazeaza pe profit, ca orice industrie. Logic ca medicamentele scumpe trebuie sa se vanda, acolo e castigul mai mare. Pe de alta parte, insa, eu unul n-am de unde sti daca studiile alea sunt manarite sau reale.

  Cand l-or scoate de tot (sau l-or scumpi grav) si s-or gasi numai calmante scumpe o sa cred teoria asta a conspiratiei :-)

 8. Metamizolul – substanta activa din Algocalmin si care provoaca agranulocitoza (distrugerea maduvei osoase) – a devenit o componenta interzisa in analgezice inca de acum cateva decenii, in Marea Britanie (din 1965), Suedia (1974), SUA (1977), Arabia Saudita (1980).

  Atat in state UE (Danemarca, Olanda, Grecia, Irlanda, Lituania), cat si in Japonia, Australia, dar si in tari sarace Ghana, Nepal, Bangladesh, substanta este strict interzisa. In Israel, metamizolul se administreaza doar in spitale, in timp ce in Belgia (unde medicii il claseaza la categoria “otravuri” ) , Germania si Spania se poate cumpara doar cu prescriptie medicala.

  E o conspiratie mondiala, vad.

 9. Am prins o discutie intre niste oameni mari in care spuneau ca “al mare” a.k.a. “sefu” de la Redbull le-a spus sa nu mai consume niciodata lichidul asta magic :)))
  Cica informatie confidentiala :D dar eu am dat mai departe, nu mai consum deloc energizante ★

 10. o doza de Redbull, o cafea si efort fizic la un exament la Scoala de Politie Campina a provocat moartea unui prieten, infarct. A distrus o familie, unicul copil al parintilor si pe logodnica lui.
  Nu mai vrau sa aud niciodata de Redbull

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.