Pentru că sunt flexibile. Se mulează pe nevoile clientului, nu sunt tributare unei politici comuniste de tip “aşa scrie la regulament, aşa fac”. Pentru că îţi rezolvă rapid orice problemă, în cel mai simplu mod.

Exemplu concret: vreau să închid un card de credit pe care-l am la o bancă de renume interplanetar. Depun suma necesară închiderii, respectiv plafonul maxim de credit acordat (cardul era gol). Mă iau cu alte treburi şi n-apuc să mă duc în zilele următoare la bancă, să rezolv formalităţile necesare renunţării la un produs al lor. Începe o altă lună calendaristică…

Sun pentru a vedea câţi bani am în cont şi ce trebuie să fac ca să-l închid. E una din băncile alea deştepte la care nu poţi vedea soldul introducând cardul în bancomat, trebuie să suni la un număr special alocat pentru asta. Cum ziceam, sun. Mă lămureşte o tanti despre câţi bani am în cont şi constatăm cu plăcere împreună (întotdeauna e o plăcere să… constaţi simultan şi împreună cu o domnişoară) că am depus mai mulţi bani decât trebuia. Mai aveam, se pare vreo 60 de lei în cont şi eu credeam că am păpat toţi banii.

În regulă, zic, mă duc să-i scot de la bancomat şi vin să închid cardul. Păi nu, zice duduia, dacă-i scoateţi se consideră că aţi avut activitate şi luna asta şi vi se va închide contul de card începând abia cu 1 mai. Soluţia ar fi ca, în momentul în care faceţi cererea pentru închiderea cardului de credit, dumneavoastră să mai faceţi o cerere pentru deschiderea unui cont curent şi o cerere ca banii depuşi în plus pe card să vi se vireze în acel cont. Bun, zic, deci mai deschid un cont pe care va trebui să-l închid după ce am scos banii din el, bani care mi s-au virat ca să mi se poată închide cardul, nu? Da, zice duduia, asta e procedura.

Flexibili, cum ziceam. Trebuie să deschid un cont ca să închid altul. Cont pe care-l închid după ce l-am deschis ca să-l închid. De-aia iubesc băncile. Printre altele.


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

Miştotică · 14 Martie, 2011 at 16:15

Şi eu le iubesc! Pe toate, în gură.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail