Pentru că sunt flexibile. Se mulează pe nevoile clientului, nu sunt tributare unei politici comuniste de tip “aÅŸa scrie la regulament, aÅŸa fac”. Pentru că îţi rezolvă rapid orice problemă, în cel mai simplu mod.
Exemplu concret: vreau să închid un card de credit pe care-l am la o bancă de renume interplanetar. Depun suma necesară închiderii, respectiv plafonul maxim de credit acordat (cardul era gol). Mă iau cu alte treburi ÅŸi n-apuc să mă duc în zilele următoare la bancă, să rezolv formalităţile necesare renunţării la un produs al lor. ÃŽncepe o altă lună calendaristică…
Sun pentru a vedea câţi bani am în cont ÅŸi ce trebuie să fac ca să-l închid. E una din băncile alea deÅŸtepte la care nu poÅ£i vedea soldul introducând cardul în bancomat, trebuie să suni la un număr special alocat pentru asta. Cum ziceam, sun. Mă lămureÅŸte o tanti despre câţi bani am în cont ÅŸi constatăm cu plăcere împreună (întotdeauna e o plăcere să… constaÅ£i simultan ÅŸi împreună cu o domniÅŸoară) că am depus mai mulÅ£i bani decât trebuia. Mai aveam, se pare vreo 60 de lei în cont ÅŸi eu credeam că am păpat toÅ£i banii.
În regulă, zic, mă duc să-i scot de la bancomat şi vin să închid cardul. Păi nu, zice duduia, dacă-i scoateţi se consideră că aţi avut activitate şi luna asta şi vi se va închide contul de card începând abia cu 1 mai. Soluţia ar fi ca, în momentul în care faceţi cererea pentru închiderea cardului de credit, dumneavoastră să mai faceţi o cerere pentru deschiderea unui cont curent şi o cerere ca banii depuşi în plus pe card să vi se vireze în acel cont. Bun, zic, deci mai deschid un cont pe care va trebui să-l închid după ce am scos banii din el, bani care mi s-au virat ca să mi se poată închide cardul, nu? Da, zice duduia, asta e procedura.
Flexibili, cum ziceam. Trebuie să deschid un cont ca să închid altul. Cont pe care-l închid după ce l-am deschis ca să-l închid. De-aia iubesc băncile. Printre altele.
Şi eu le iubesc! Pe toate, în gură.
Comments are closed.