Skip to content

Cum vezi pe ce site te afli

Întrucât sunt foarte mulţi internauţi care nu numai că nu ştiu pe ce lume se află şi cum se ajunge pe un site, dar habar n-au nici pe ce site sunt atunci când, cu chiu, cu vai, au ajuns pe el tastând adresa în căsuţa de căutare de pe google.ro, m-am decis să scriu un tutorial foarte scurt care să le lumineze calea internautică.

Aşadar, în acest articol veţi afla despre cum afli (!) pe ce site eşti atunci când, purtat de clicurile mausiene, ai ajuns pe el. E relativ simplu: te uiţi în bara de adrese (address bar, pentru francofoni)!!! Această bară de adrese, un secret pentru mulţi internauţi, se află în partea de sus a browserului (programul ăla cu care te dai pe net), pe lângă butoanele alea frumos colorate, cu sageţi, rotocoale şi casuţe de vacanţă.

Exemplificare (click pe poză ca să înţelegi ceva):

Aşadar, în momentul în care te afli pe un site, dar habar n-ai cum îi zice şi ce cauţi pe-acolo, te poţi uita în bara de adrese ca să elucidezi misterul. Ce urmează după haştetepedoopunctedoosleşuri (http://) e adresa site-ului. Ce urmează după ea (un sleş, eventual un an, o lună, alte sleşuri, titlul articolului – gen /2009/10/comunicat-noua-adresa-de-e-mail-a-presedintelui-tasescu.html) nu contează în cazul nostru. Important e să identifici în primul rând site-ul.

Exemplu concret: să zicem că ai căutat pe Google adresa de mail a Preşedintelui Băsescu şi ai ajuns pe un site a cărui adresă e aiurea.eu. Ce faci, crezi că aia e într-adevăr adresa de mail a Preşedintelui şi te-apuci să-i scrii epistole sau, ţinând cont de faptul că domeniul este AIUREA.eu, râzi un pic (sau înjuri, după caz) şi-ţi vezi mai departe de căutări?

Cine alege prima varianta e rugat să închidă PC-ul. ACUM! Cine ştie ce comunicate oficiale mai găseşte citind, să zicem, trombon.ro.


Citeste si...

5 thoughts on “Cum vezi pe ce site te afli”

  1. :) E ceva deosebit partea cu adress bar. Are subiectiv un articol despre ceva firma care a dat niste carduri si acum incearca sa-i faca p-aia de le-au luat sa plateasca de 10 ori cat au imprumutat.

    A ajuns pe la 1700 de comentarii. Aia chiar se cred pe un forum acolo, chiar asa il denumesc.

  2. Mentionez că pentru browserele Google Chrome şi Opera versiune mai nouă se elimină partea cu haştetepedoopunctedoosleşuri! În Opera apare la click pe adresă, dacă e nevoie de ea.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.