2011, 14 ianuarie. Vreau sa citesc o carte de care n-am mai auzit si care sa ma impresioneze. In format electronic. Am cardul in mana, PC-ul in fata, tastatura gata de atac. Cer cateva recomandari pe Twitter si primesc. Aleg una si incep sa caut cartea pe net. In format electronic si in limba romana.
N-am gasit-o, evident. Probabil ca nu e o carte atat de ceruta incat sa prezinte interes pentru cineva s-o realizeze si comercializeze in format electronic, in limba lui Vanghelie. Totusi, avem Kindle, Evobook, Prestigio si alte enshpe device-uri care pot inlocui cu succes cartile tiparite, ce facem cu ele? Citim numai carti de marketing in limba engleza? Sau cartile din programa scolara pentru clasele 5-8? Ca alea se mai gasesc.
Asadar, as eCiti un eBook pe eDevice-ul meu, in anul de gratie 2011 si in limba de circulatie restransa numita romana. Pot? Vad ca nu. Atunci mai revin peste vreo 10 ani, dac-oi mai gasi Kindle la eMag. Acum n-am ce face cu el.
Nu vei găsi mai nimic în limba română pentru că e plin onlainul de antreprenori, piarişti/riste, experţi în soşăl media şi în cum să faci bani pe blog. Aşteptare plăcută, că ăştia nu citesc decât în engleză.
In fond, cred ca eu sunt de vina. Pai ce naiba mai facem cu limba romana? Intraram in UE, o sa trecem si la euro, la un moment dat probabil ca o sa adoptam limba engleza ca limba nationala. Sau rusa, mai stii ce vremuri mai vin?
Du-te la biblioteca si imprumuta cartea… :))
Comments are closed.