Skip to content

Amor turbat între @aiurea şi telefoanele mobile

Mi-au plăcut jucăriile astea numite (cam impropriu în ziua de azi, deja sunt computere în toată regula) telefoane mobile dintotdeauna, dar în ultimul an parcă am luat-o razna. Am trecut de la Sony Ericsson K800i (pe-ăla l-am ţinut vreo 2 ani, fiind succesorul de drept la unui K750i) la LG KU990i, după care la HTC Tattoo, HTC Desire şi, mai nou, la iPhone. Mă rog, la HTC Desire şi iPhone, că folosesc 2 telefoane. Prilej de comparaţii, cârcoteli sau admiraţie pentru unul sau celălalt.

iPhone-ul 3 GS are o poveste oarecum interesantă: săptămâna trecută, în noaptea în care s-a lansat iPhone 4 la Orange România, eram cu ochii pe magazinul lor online. Nu intenţionam să cumpăr nimic, dar eram curios de preţuri, atât la iPhone 4 cât şi la iPhone 3 GS, care eram convins că o să ajungă la un preţ rezonabil. Şi a ajuns, probabil din greşeală. 295 lei cu abonamentul cel mai ieftin, de 4,17 euro pe lună, iPhone 3GS 8 GB. Fără opţiune de internet mobil, fără abonament scump şi special pentru iPhone.

BineînÅ£eles, am comandat imediat unul, cu gândul pervers de a-l pune la vânzare ÅŸi de a câştiga bani de o ciungă-două. Când a venit însă, după doar 2 zile, nu m-am putut abÅ£ine să nu-l desfac ÅŸi să-l butonez până-i dă sângele pe nara stângă. Åži cam asta fac de sâmbăta trecută – butonez, compar, mormăi, critic, admir, upgradez din prostie la iOS 4.1 (a venit cu 4.0), încercări nereuÅŸite de jailbreak, instalări de aplicaÅ£ii ÅŸi alte asemenea. Testez ÅŸi compar, pe scurt. Ca să fiu sigur că rămân fan Android.

Acum, n-o fi eu marele tester de gadgeturi ÅŸi nici iPhone 3 GS sau HTC Desire scule noi, dar probabil că n-o să mă abÅ£in ÅŸi o să public pe-aici oareÅŸce păreri despre unul, despre celălalt ÅŸi despre amândouă la un loc. Că niciunul nu-i perfect ÅŸi eu, ca orice posesor de blog, Å£in neapărat să-mi exprim părerile în legătură cu telefoanele astea. Că aÅŸa e blogărul, tre’ să se exprime în legătură cu orice miÅŸcă-n lumea asta, că doar de-aia are blog.

Pân-atunci, prima impresie despre iPhone (şi mai ales despre iOS 4.1, că asta e nou) e că merge ceas. Adică-l porneşti, instalezi ce ai nevoie pe el şi nu te mai doare capul. Nu poţi să-i pui diferite ROM-uri ca la androizi, dar aşa cum e merge bine.  Dac-ar fi să aleg între Desire şi iPhone, mai mult ca sigur aş alege androidul dacă aş vrea să mă joc cu el toată ziua (şi cam asta vreau) şi iPhone-ul doar dac-aş vrea să nu mă doară capul. Dac-ar fi iPhone 4 însă, poate s-ar schimba treaba şi nici n-aş mai lua în calcul HTC-ul. Numai dac-aş putea pune Android pe el, însă. :-)

Probabil că o să revin cu păreri ceva mai detaliate când o să mi le formez. Deocamdată prefer tot Androidul, dar mi-am propus să butonez vreo 2 săptămâni numai iPhone-ul, ca să descopăr cât mai  multe din ce ştie să facă. După care o să iau decizia pe care credeam că am luat-o când l-am achiziţionat, şi-anume dacă să-l vând sau nu. La cât am dat pe el parcă merită ţinut, totuşi.

În altă ordine de idei, căutând motivaţie şi chef de scris pe blog, m-am apucat să schimb tema. E OK asta sau era mai bine în chiloţii vechi? :-)

11 thoughts on “Amor turbat între @aiurea ÅŸi telefoanele mobile”

  1. Nu se cearta deloc, sa stii. Ba chiar se completeaza foarte bine. iPhone-ul pare ceva mai zdravan la baterie, de-aia mai twitteresc de pe el noaptea, cand Desire e deja secatuit de vlaga :-)

  2. @Luchian Bre, lasati Androizii pentru urmasii urmasilor nostri.
    Acum este si o sa fie era iPhone! ;)

  3. Din contra, eu zic ca era iPhone a cam trecut. E un telefon misto, fara indoiala, dar iOS e depasit lejer de Android. Parerea mea :-)

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.