Skip to content

3,14×2 condiţionat

Se făcea că nişte băieţi veseli, lucrători (cu normă întreagă după salariu, dar cu vreo două treimi de normă după cantitatea de muncă prestată efectiv) într-un depozit dotat şi cu un mic birou, aveau un aparat de aer condiţionat care le răcea fizicul în pauzele lungi şi dese pe care le luau după alea mai mici dar tot dese. Vara e nevoie de un fizic păstrat la o temperatură decentă, ca să nu fie prea multe grade diferenţă între el şi berea pe care o dăm pe gâtlej, deci nu se putea fără aer condiţionat.

Aşa… deci băieţii ăştia aveau aparatul respectiv în birou, unde poposeau din  când în când (cam 5-6 ore din 8 lucrătoare, nu mai mult, că doar treaba lor era să încarce/descarce diverse chestii prin depozit) ca să-şi răcorească instalaţia. La un moment dat, depozitul respectiv respectiv se mută, cu tot cu birou, unde-a înţărcat Dracu’ Bălaia, undeva afară din Bucureşti, şi racitorul  de meltenaşi urma să ajungă la sediul central, într-un birou de duduiţe şefuţe. Vânjoşii încărcători-descărcători, supăraţi că li se ia jucăria, deşi în momentul ăla nu mai aveau nevoie de ea, fiind în mutări, îşi descarcă, dacă mă înţelegeţi, berile băute în timpul programului drept în aparat. În partea care stă la interior, pe unde suflă vânturile siberiene când îi dai drumul la lighioană. Şi să fi tot descarcat ei vreo 23654 de navete de bere, până a intrat o duhoare de neimaginat în scula cu pricina. Duhoare care se simţea, evident, numai când era pusă în funcţiune, deci când trebuia să răcească fofoloancele demoazelelor din biroul unde ajunsese.

E deja a doua vară de funcţionare a aparatului de aer condiţionat în biroul respectiv şi duhoarea tot n-a ieşit. S-au schimbat filtre, s-a curăţat agregatu’, s-a parfumat pe ici pe colo…. degeaba. Singura soluţíe care a dat cât de cât roade a fost deschiderea capacului aparatului în timpul funcţionării, fapt care mai estompează duhoarea, dar şi împrăştie aerul în toate direcţiile.

Acum, îmi pun şi eu o întrebare, pe care cred că şi-ar pune-o orice om normal: dacă toată lumea ştie cum a intrat duhoarea aia în agregat şi mai ales cine a produs-o, de ce mai găsim băieţii respectivi pe aceleaşi posturi, frecând măciuca la fel de mult ca înainte de episod? Eu le explicam încă de când s-a aflat treaba că se pot pişa liniştiţi în ventilatoarele de acasă, eventual încasând ajutor de şomaj de la stat, nu salarii bunuţe de la ăia care le miros pişatul zilnic.


Citeste si...

2 thoughts on “3,14×2 condiţionat”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.