Skip to content

Acaru’ Paun si acaru’ Shogun

Domnii Paun si Shogun au multe lucruri in comun. In primul rind, amindoi sint fiinte rationale si traiesc pe planeta-mama, Pamint. Domnu’ Paun in secolu’ trecut iar domnu’ Shogun in cel viitor. Domnii Paun si Shogun au fiecare 58 de ani si aceeasi meserie, acar.

Domnu’ Paun e acar la chefere. Domnu’ Shogun e tot acar. Dar la chefeje. Domnu’ Shogun freaca toata ziua un laptop, vorbeste la mobil si manevreaza panouri cu beculete colorate si multa electronica. Toate, evident, japoneze. Domnu’ Paun freaca toata ziua menta, papadia si brusturele crescute printre si pe linga sine. Toate, evident, romanesti. Domnu’ Shogun considera ca datoareaza chefeje-ului totul, chiar si viata. Domnu’ Paun considera ca chefere-ul ii datoreaza plusul de fier vechi, de buloane, nituri si stifturi. Si ca sa evite un colaps al datoriilor, domnu’ Paun ia acest surplus de fier vechi, buloane, nituri si stifturi ori de cite ori are ocazia.

Domnu’ Shogun, la 7 fix e deja in scaunul de la birou gata de frecat taste. Domnu’ Paun, pe la sapte, sapte si un sfert duce vaca la cimp. Ca el e mai gospodar decit domnu’ Shogun si are si animale. Daca a avut cumva si o cumetrie in seara precedenta sau a fost meci de liga, domnu’ Paun e mai elastic. Duce vaca la cimp pe la 9 jumate, zece.

Pe domnu’ Shogun il fute grija de calatori. Domnu’ Paun ii fute el pe calatori. De cite ori e un pic ciupit si trece personalu’ cu navetistele de la ferma de pasari mici si outoare.

Ambilor domni le plac mult florile. Domnu’ Shogun e terminat dupa ciresii infloriti. Domnu’ Paun e terminat de cind s-a rupt cu el scara la cules de flori de tei in parcul orasului. “- E bune de ceai !”.

Ambii domni de care va spun sint si mari ecologisti. Domnu’ Shogun merge la munca cu metroul ca sa nu polueze suplimentar. Domnu’ Paun, cu caruta si fara lumini; pe drum national, de obicei.

Si odraslele celor doi domni au multe in comun. Shogun-cel-si-mai-mic invata bushido la scoala unui maestru mic. Paun-cel-mic deprinde arta busitului si a manelei tot la scoala unui maestru mic. Mic si minunat.

Ambii domni sint afectati de criza asta mondiala si incearca sa reactioneze la ea. Zilele astea, domnu’ Paun se pregateste de greva. « – Tu-le muma-n cur de hoti, sa ne dubleze salaru’ ! Ei la vinatoare si noi murim de foame ! ». Domnu’ Bushido se pregateste si el. Ia niste vitamine sa nu moara de atita munca, macar anul asta, in plina criza.

Sefii domnului Bushido au publicat statisticile pentru anul incheiat. Un total de 3 minute intirziere cumulata intr-un an la toate trenurile chefeje-ului. Si sefii domnului Paun au publicat aceste date. Un total de 600 de zile cumulate de intirziere intr-un an. La chefere. Dupa asta, domnu’ Bushido s-a dus acasa si si-a cerut scuze vecinilor, c-asa a simtit el ca salariat al chefeje-ului.. Si domnu’ Paun a mers acasa dupa asta. Si-atit.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail