Skip to content

Sănătate şi virtute! Cum te prinde Guvernul, cum te f*te

Apropo de sănătatea la urgenţă – acum vreo două săptămâni mi-era cam rău de la maţe şi, fiind un mai vechi adept al metodei respective, cam de pe vremea când nu plăteam asigurări medicale (pe care le-am plătit, însă, cu vârf şi îndesat când mi-am făcut contract), m-am prezentat la cel mai apropiat spital de urgenţă. Am fost preluat destul de repede, am explicat eu ce şi cum, mi s-a luat sânge pentru analize (era sâmbătă, ora 21!), tensiunea, pipăieli, ecografii, alea.

Am pierdut vreo 3 ore pe-acolo, dar m-am ales cu: radiografie abdominală, ecografie abdominală, hemogramă + alte câteva analize de sânge, consult medical la interne şi chirurgie. În contul asigurării medicale pe care o plătesc lunar la CASMB, aş zice, nu gratuit.

Ieri mă duc la medicul de familie, să vadă analizele şi să mă trimită mai departe (câteva au ieşit uşor aiurea). Surprize-surprize, s-a schimbat modificarea! Trebe programare, că aşa a zis Guvernul. Păi, să facem, zic. Aaaa, păi nu merge, că n-avem voie să facem decât 20 de programări pe zi, aşa că am loc abia în iunie. Păi, zic, şi io ce fac? Am fost la spital, mi s-au făcut analize sâmbătă seara la ora 21 şi voi mă programaţi peste o lună?! Nu, dacă plăteşti o taxă de 10 lei te rezolvăm pe loc. Aşa a zis Guvernul, aşa facem.

Am plătit, mi-am luat trimiterea şi acum îmi fac curaj să merg mai departe. Cu portofelul plin, că nu se ştie ce taxe mă mai aşteaptă şi pe-acolo. Păi nu mai bine urlu io din toţi rărunchii, mă ţin de burdihan şi mă duc iar la urgenţă, poate primesc şi tratament?!


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail