Apropo de sănătatea la urgenţă – acum vreo două săptămâni mi-era cam rău de la maţe şi, fiind un mai vechi adept al metodei respective, cam de pe vremea când nu plăteam asigurări medicale (pe care le-am plătit, însă, cu vârf şi îndesat când mi-am făcut contract), m-am prezentat la cel mai apropiat spital de urgenţă. Am fost preluat destul de repede, am explicat eu ce şi cum, mi s-a luat sânge pentru analize (era sâmbătă, ora 21!), tensiunea, pipăieli, ecografii, alea.

Am pierdut vreo 3 ore pe-acolo, dar m-am ales cu: radiografie abdominală, ecografie abdominală, hemogramă + alte câteva analize de sânge, consult medical la interne şi chirurgie. În contul asigurării medicale pe care o plătesc lunar la CASMB, aş zice, nu gratuit.

Ieri mă duc la medicul de familie, să vadă analizele şi să mă trimită mai departe (câteva au ieşit uşor aiurea). Surprize-surprize, s-a schimbat modificarea! Trebe programare, că aşa a zis Guvernul. Păi, să facem, zic. Aaaa, păi nu merge, că n-avem voie să facem decât 20 de programări pe zi, aşa că am loc abia în iunie. Păi, zic, şi io ce fac? Am fost la spital, mi s-au făcut analize sâmbătă seara la ora 21 şi voi mă programaţi peste o lună?! Nu, dacă plăteşti o taxă de 10 lei te rezolvăm pe loc. Aşa a zis Guvernul, aşa facem.

Am plătit, mi-am luat trimiterea şi acum îmi fac curaj să merg mai departe. Cu portofelul plin, că nu se ştie ce taxe mă mai aşteaptă şi pe-acolo. Păi nu mai bine urlu io din toţi rărunchii, mă ţin de burdihan şi mă duc iar la urgenţă, poate primesc şi tratament?!


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

10 Comments

Bloghita · 5 Mai, 2010 at 15:46

Sa zici merci daca primesti atentie, tu mai vrei si tratament? :))

claus · 5 Mai, 2010 at 15:48

Atentii primeste doctorita, bre… Avea masa plina de pachete de Jacobs, ma simteam ca pe vremea lu’ nea Nicu acolo.

Bloghita · 5 Mai, 2010 at 15:49

Si tu esti doctor de vrei si atentie si tratament?! :)) Tu faci parte, ca noi toti, din pulime.

claus · 5 Mai, 2010 at 15:51

Pulime platitoare de asigurari de sanatate, te rog frumos. De-aia vreau atentie.

aciddu · 5 Mai, 2010 at 22:39

urli si te tii de ce vrei tu la urgente, primesti un rand de analize de sange, niste pipaieli si o ecografie.
a) poti sa faci comparatie cu cele vechi, ca sa vezi evolutia, sa calculezi un trend…
b) poti sa le dai la schimb pe o radiografie craniana si un exudat faringian, cu care te duci la medicul de familie in iunie, cand esti programat (sper ca e iunie anu’ asta, da?)
:D
p.s. azi am primit fluturasul si m-am uitat iar (mare greseala!) cu cat cotizez la sanatate…

Inca1 · 6 Mai, 2010 at 00:02

nu trebuie sa te sperii. asta e varianta guvernului boc de a mentine populatia sanatoasa: adopta niste metode atat de absurde, care bineinteles implica niste costuri pentru noi, fraierii, incat o sa ai foarte mare grija sa nu te imbolnavesti.

marie jeanne · 6 Mai, 2010 at 08:36

Banuiesc ca nici metoda cu urgenta n-o sa mai mearga mult, ca o s-o ia aia razna acolo. Si medicul de familie o sa stea cu picioarele pe pereti :-S

Carlos · 6 Mai, 2010 at 15:38

urli si te tii de ce vrei tu la urgente, primesti un rand de analize de sange, niste pipaieli si o ecografie.a) poti sa faci comparatie cu cele vechi, ca sa vezi evolutia, sa calculezi un trend…b) poti sa le dai la schimb pe o radiografie craniana si un exudat faringian, cu care te duci la medicul de familie in iunie, cand esti programat (sper ca e iunie anu’ asta, da?):Dp.s. azi am primit fluturasul si m-am uitat iar (mare greseala!) cu cat cotizez la sanatate…
+1

claus · 6 Mai, 2010 at 15:42

Ce sa zic, in privinta sumei pe care o cotizez la CASMB sunt oarecum avantajat. Am platit eu din urma pe 2 ani si ceva, dar acum platesc lunar mult mai putin decat daca eram angajat. Macar atat…

cb · 7 Mai, 2010 at 00:44

;)

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail