Skip to content

Sănătate şi virtute! Cum te prinde Guvernul, cum te f*te

Apropo de sănătatea la urgenţă – acum vreo două săptămâni mi-era cam rău de la maţe şi, fiind un mai vechi adept al metodei respective, cam de pe vremea când nu plăteam asigurări medicale (pe care le-am plătit, însă, cu vârf şi îndesat când mi-am făcut contract), m-am prezentat la cel mai apropiat spital de urgenţă. Am fost preluat destul de repede, am explicat eu ce şi cum, mi s-a luat sânge pentru analize (era sâmbătă, ora 21!), tensiunea, pipăieli, ecografii, alea.

Am pierdut vreo 3 ore pe-acolo, dar m-am ales cu: radiografie abdominală, ecografie abdominală, hemogramă + alte câteva analize de sânge, consult medical la interne şi chirurgie. În contul asigurării medicale pe care o plătesc lunar la CASMB, aş zice, nu gratuit.

Ieri mă duc la medicul de familie, să vadă analizele şi să mă trimită mai departe (câteva au ieşit uşor aiurea). Surprize-surprize, s-a schimbat modificarea! Trebe programare, că aşa a zis Guvernul. Păi, să facem, zic. Aaaa, păi nu merge, că n-avem voie să facem decât 20 de programări pe zi, aşa că am loc abia în iunie. Păi, zic, şi io ce fac? Am fost la spital, mi s-au făcut analize sâmbătă seara la ora 21 şi voi mă programaţi peste o lună?! Nu, dacă plăteşti o taxă de 10 lei te rezolvăm pe loc. Aşa a zis Guvernul, aşa facem.

Am plătit, mi-am luat trimiterea şi acum îmi fac curaj să merg mai departe. Cu portofelul plin, că nu se ştie ce taxe mă mai aşteaptă şi pe-acolo. Păi nu mai bine urlu io din toţi rărunchii, mă ţin de burdihan şi mă duc iar la urgenţă, poate primesc şi tratament?!

10 thoughts on “Sănătate şi virtute! Cum te prinde Guvernul, cum te f*te”

 1. Atentii primeste doctorita, bre… Avea masa plina de pachete de Jacobs, ma simteam ca pe vremea lu’ nea Nicu acolo.

 2. urli si te tii de ce vrei tu la urgente, primesti un rand de analize de sange, niste pipaieli si o ecografie.
  a) poti sa faci comparatie cu cele vechi, ca sa vezi evolutia, sa calculezi un trend…
  b) poti sa le dai la schimb pe o radiografie craniana si un exudat faringian, cu care te duci la medicul de familie in iunie, cand esti programat (sper ca e iunie anu’ asta, da?)
  :D
  p.s. azi am primit fluturasul si m-am uitat iar (mare greseala!) cu cat cotizez la sanatate…

 3. nu trebuie sa te sperii. asta e varianta guvernului boc de a mentine populatia sanatoasa: adopta niste metode atat de absurde, care bineinteles implica niste costuri pentru noi, fraierii, incat o sa ai foarte mare grija sa nu te imbolnavesti.

 4. Banuiesc ca nici metoda cu urgenta n-o sa mai mearga mult, ca o s-o ia aia razna acolo. Si medicul de familie o sa stea cu picioarele pe pereti :-S

 5. urli si te tii de ce vrei tu la urgente, primesti un rand de analize de sange, niste pipaieli si o ecografie.a) poti sa faci comparatie cu cele vechi, ca sa vezi evolutia, sa calculezi un trend…b) poti sa le dai la schimb pe o radiografie craniana si un exudat faringian, cu care te duci la medicul de familie in iunie, cand esti programat (sper ca e iunie anu’ asta, da?):Dp.s. azi am primit fluturasul si m-am uitat iar (mare greseala!) cu cat cotizez la sanatate…
  +1

 6. Ce sa zic, in privinta sumei pe care o cotizez la CASMB sunt oarecum avantajat. Am platit eu din urma pe 2 ani si ceva, dar acum platesc lunar mult mai putin decat daca eram angajat. Macar atat…

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.