Skip to content

O nouă taxă de poluare şi alte poveşti cu gravide

Guvernul României pregăteÅŸte introducerea taxei pe băşinile puturoase. Dacă n-ai chiloÅ£i EURO 5, care să filtreze mirosul de varză clocită sau de fasole bătută proaspăt (ÅŸi defectuos) digerată, plăteÅŸti până-Å£i ies pe gură. Filtrate, dacă mai ai amigdale, dacă nu… înghiÅ£i în sec, le dai cum or fi, scoÅ£i banul ÅŸi plăteÅŸti taxa. Sau le înghiÅ£i, poate data viitoare ies mai bine filtrate.

ÃŽn altă ordine de idei, treaba cu indemnizaÅ£ia pentru creÅŸterea copilului e discutabilă. Să luăm un exemplu: duduiţă cu burta la gură, salariu decent, dar nu exagerat. Să zicem… 1800-2000 de lei. Cu 5-6 luni înainte de a naÅŸte, face o înÅ£elegere cu ÅŸeful întreprinderii la care prestează ÅŸi, având în vedere că se iau în considerare veniturile totale, nu doar salariul, se măzgălesc prin acte câteva sporuri, prime ÅŸi alte de-astea, care să-i ridice olecuţă câştigurile. Ajunge, să zicem, la un venit mediu de vreo 6000 de lei, care-i permite o indemnizaÅ£ie de barosan. Mai mult decât dublul salariului ei, aÅŸa că duduia e aranjată pentru următorii 2 ani. Nu mai vorbesc că în prima perioadă eÅŸti în post-natal, adică iei 85% din media veniturilor brute realizate in ultimile 6 luni, fără plafonul de la indemnizaÅ£ie.

Acum, ce să zic… e foarte greu să creÅŸti un copil în ziua de azi, dar asta nu justifică măgăriile pe care le fac cei ca duduiÅ£a din povestea mea. Åži sunt mulÅ£i, fac pariu. PamperÅŸii pe care-i cumpără cu diferenÅ£a dintre venitul real ÅŸi ăla umflat îi plăteÅŸti tu, contribuabilule, ÅŸi nu cred că-Å£i convine, oricât de nobilă ar fi cauza. Mă rog, nu-Å£i convine până beneficiezi ÅŸi tu, c-aÅŸa-i la români.

Bineînţeles, trăind în România şi având guvernanţii imbecili pe care-i merităm, vor suferi, ca de fiecare dată, tot femeile amărâte, care abia scot bani de-un scutec Marca Nr. 1 de la Carrefour din indemnizaţia de la stat, aşa că de-aia zic că e discutabilă. Ceva ar trebui făcut pentru a stopa furăciunile, dar în primul rând trebuie să aibă cine s-o facă. Haiducii ăştia pe invers, care iau de la săraci şi bagă în buzunarele bogaţilor, nu-s în stare.

9 thoughts on “O nouă taxă de poluare ÅŸi alte poveÅŸti cu gravide”

 1. banui eu ca nu ai idee cat e impozitul la 6000 de lei net…
  stii unde e furaciunea? ca aia care nu munceste SI DECLARA ca nu munceste, primeste alocatia de 8 milioane. aia care munceste, declara ca nu munceste, dar nu are 12 luni consecutive neintrerupte in munca, ia pula. de aia puiesc ciorile.

 2. Am idee, ca nu e greu sa-l calculez. Impozitul n-are insa nici o legatura, smecheria se face in asa fel incat sa nu se plateasca nimic in plus.

 3. oricum platesti, si tu, si angajatorul. nu multi isi permit sa dea 20 de milioane lunar impozit. oricum, daca tu la gravide ai gasit buba din sistem, e bine. de ce nu o gasesti la mamele care nasc gemeni si primesc alocatie pentru unul singur? :)

 4. Fondul de salarii ramane la fel, se redistribuie primele si alte rahaturi. Departe de mine gandul ca asta e buba din sistem, imi exprimam doar parerea ca si prin zona asta se fac destule magarii (asta fiind una dintre ele). Chestia e ca magariile le fac tot aia cu bani si posibilitatea de a le face, nu amaratii.

  Acum cativa ani aveam o colega care a vrut neaparat copil, desi era vaduva si fara vreun gand de (re)maritis. Pe vremea aia se dadeau 800 de lei pe luna pt ingrijire copil. L-a crescut cu banii aia, singura, vai de mama ei, si cand s-a intors la munca si a vrut sa faca si ea o smecherie ca sa plateasca mai putin la gradinita i-a sarit lumea in cap. Ca e frauda, ca nu se poate asa ceva, ca pana mea. Pentru altii insa se poate :)

 5. da, asta e spiritul clasic de haita. cand il vedem pe unul din noi mai slab, sarim sa ii rupem jugulara. mai avansam o treapta

 6. Ce nu rezolva Boc… Tare sunt curios insa cu treaba asta

  Reducerea cu 25% a salariilor, sporurilor şi a altor plăţi de natură salarială pentru toţi salariaţii din sectorul public începând cu 1 iunie 2010

  si cu al 13lea salariu.

  Taica-miu e bugetar si n-a luat niciodata al treispelea salariu, prime de porc sau altele asemenea. De la 1 mai anul asta li s-a comunicat ca vor lua prima de porc, prima de ziua energeticienilor si inca una. Mai mult ca sigur astea pica acum, de cand cu noile masuri, dar fac pariu ca Gogu ala de care ziceam mai jos, cu salariul de 30000, va ajunge acasa tot cu atatia bani ca inainte de maretele reduceri.

 7. pai deja au anuntat ca regiile de stat nu se incadreaza la bugetari. regiile de stat sunt alea unde se iau salarii fabuloase.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.