Skip to content

Micşora-ţi-aş pensia, să-şi termine altu’ vila

Apropo de micşorarea pensiilor – bunică-mea, care a muncit cam câţi ani are Boc de viaţă, s-ar fi bucurat nespus dac-ar fi aflat că de la aproximativ 600 de lei pensie se va duce cu ea undeva spre 500 de lei. Dac-ar fi aflat, zic, pentru că are o boală care nu-i permite să mai ţină minte nici ce-a mâncat acum 5 minute.

De ce s-ar fi bucurat? Păi, în primul rând, ca orice bunică, iubeşte tineretul. Ca mine, ca sor-mea (nepoţii ei, deh) sau ca Gogu, de exemplu (nume fals, personaj real), director de resurse umane printr-o agenţie guvernamentală. Agenţia de-aia care nu produce nimic dar cheltuie bani grei de la bugetul de stat, ştiţi voi. E, Gogu ăsta are salariul (lunar, nu anual) cam 30000 (treizeci de mii) de lei. Înainte de criză câştiga vreo 20000, dar de când cu reducerile astea de personal a fost restructurat 2 agenţii mai încolo şi câştigă mai bine.

Aşa, deci aia bătrână, precum ziceam, se va bucura că-l va ajuta pe Gogu să-şi păstreze salariul, dacă nu cumva să şi-l mărească un pic. Pentru că, nu-i aşa, ăştia tineri au cheltuieli, au copii de crescut, merită un sacrificiu ca să-i ajuţi să treacă şi ei prin viaţă. Dă-le-ncolo de medicamente, şi-aşa e scumpe, maică, las’ să-şi termine şi Gogu terasa aia, că de când stă cu vila încurcată! În plus, mai puţine medicamente înseamnă mai puţine zile de trăit, deci eternitatea, raiul cu verdeaţă şi lipsa grijilor ceva mai aproape.

Tare rău îmi pare că nu realizează ce-i zic, s-ar fi bucurat şi ea, săraca, de inteligenţa guvernanţilor noştri…

PS: Facem pariu că Gogu se va alege eventual cu 25% în plus la salariu, nu în minus cum se lăuda Băsescu?


Citeste si...

4 thoughts on “Micşora-ţi-aş pensia, să-şi termine altu’ vila”

  1. daca ar fi asta tot….dar tare ma tem ca in toamna o sa avem si tva crescut, iar atunci chiar ca se termina tot, guvernantii nu au facut nimic util cu banii imprumutati, in agricultura nu au bagat, in firme nu….

  2. Asta e trista realiatate pe care o traim..bunicuta saraca ar face orice sa ne fie noua bine..nu oamenilor gen Gogu

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.