Skip to content

Mica Românie din blocul meu

Datorii mari la RADET, Apa Quiara, MARAFET, RAGET şi tot felul de regii sau societăţi de-astea care ne asigură apa, căldura, gazele, lumina şi altele asemenea. Evidenţă contabilă praf, calcule ciudate când vine vorba de penalităţi şi multe -da’ multe- alte nereguli. Plus ciufuţenie maximă, urlete şi alte nesimţiri de-astea când o tragi la răspundere. Cam asta ar fi o foarte scurtă caracterizare a activităţii administratorului blocului meu. Muiere de felul ei (deşi nu-s convins), contabilă de meserie, nu prelucrătoare prin aşchiere, deci ştie cum să fure cu acte-n regulă.

E, din motivele enumerate mai sus, locuitorii blocului în care din nefericire m-am mutat şi eu cu ceva ani în urmă vor să schimbe scorpia. Au încercat în zadar s-o îmblânzească, acu’ vor s-o schimbe de-a dreptul. La nivel declarativ, zic, că altfel nu mişcă nimeni niciun deget. “Vecine, asta ne fură, vecine, hai s-o dăm jos!” “O dăm, frate, hai să punem problema la următoarea şedinţă. Facem o listă cu toţi nemulţumiţii şi mergem peste ea să cerem audit.” “A, păi eu n-am timp, vecine, plus că nu vreau să mă iau în gură cu ea, dacă nu reuşim s-o schimbăm nu vreau să am probleme.”

O mică Românie la mine-n bloc, că doar români suntem toţi. Ne văităm toată ziua – ba de impozit minim băgat pe gât, ba de majorări de TVA şi alte impozite, ba că ăla e incompetent, ba că Boc e prost făcut grămadă şi ar trebui schimbat. Face vreunul ceva concret ca să scăpăm de imbecilii care ne îngroapă-n datorii şi ne scot la pensie după ce ni s-a făcut şi parastasul de şapte ani?

Nu, vecine, că nu vrem să avem probleme.


Citeste si...

5 thoughts on “Mica Românie din blocul meu”

  1. Si ce poate sa-i faca administratorul? Ii lipste superglue pe gaura cheii? Ii arunca apa pe sub usa? Il apostrofeaza cand intra in scara blocului?

    Eu nu am inteles asta niciodata, soro. Frica fata de administratorul blocului! :-)

  2. Are asta o gura de-ti sparge geamurile cand se pune pe urlat… Bine (fara sa ma laud), eu o acopar daca e nevoie, dar unii-s mai speriosi.

  3. Eu am acelasi lider de sindicat de 20 de ani. Se fac alegeri din 2 in 2 ani, nimeni n-are curajul sa-l schimbe, toti il injura, dar nu cand este el de fata. Are ca masina de serviciu un Audi A6, in urma cu 20 de ani avea o amarata de Dacia. De la garsoniera a ajuns sa aiba 2 vile superbe si actiuni la doua firme de turism, exact cele de la care noi avem voie sa ne luam biletele.

    Uita-te la liderii de sindicat. Hossu, Dumitru Costin, Ion Radoi, Liviu Luca, Marin Condescu si restul, sunt aceiasi de la revolutie, inca putin si vor sta la conducere mai mult decat a stat Ceausescu.
    N-are nimeni curaj sa-i schimbe sau sa se ia de ei. Si, teoretic, un lider de sindicat ar trebui sa fie cel mai usor de schimbat, dar nu in Romania.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.