Skip to content

Prosteala e mama prosperităţii

Cum te prostesc băncile să pui ipotecă pe casă pentru orice rahat:

Ia un credit pentru renovare, de exemplu, garantează cu casa şi las-o să lucreze pentru tine ei, în timp ce tu dormi între tomberoanele din faţa casei şi banca prosperă.

3 thoughts on “Prosteala e mama prosperităţii”

 1. 1. CUM adica sa iei credit pt renovarea casei – si sa-l mai SI garantezi CU INSASI CASA? Oarece lipsa la mansarda?
  Ori iti poti permite renovarea casei – ceea ce inseamna ca ai deja banii pusi deoparte (daca nu-i ai – DE CE nu-i ai, si CUM poti fi sigur ca-ti poti permite?), ori NU ti-o poti permite – siatunci DE CE nu stai in ea asa cum e? Numai DOBITOC sa fii ca sa pui casa “la bataie” pt renovare ca s-o primeasca cumparatorul de la executarea silita gata-renovata.
  2. Cea mai “misto” faza dupa asa o oferta este sa-ti chemi prieteni care N-AU casa, sa completeze toti mesajul si sa-l trimita TOTI la banca, urmand ca ulterior sa telefoneze la banca TOTI, PE RAND, pt a cere lamuriri referitoare la respectivul program. Dupa primele cateva zeci de asemenea telefoane (cu revenirile de rigoare, pt a cere precizari inutile) functionarul respectiv de la banca SIGUR se lasa pagubas.

 2. FEREASCA Sfantul, da’ eu NICI NU M-AM GANDIT sa sugerez ca dumneata ai fi prezentat un neadevar.
  BINEINTELES ca bancile ofera (si inca foarte staruitor) fel-de-fel de asemenea “oportunitati”.
  Protestul meu fusese legat NU de “capatul” unde acest credit este oferit, ci de cel unde el este acceptat, este luat (de “beneficiar”).
  Si inca SI ASA ar fi cazul sa mai nuantez putin consideratiile (n-o facusem asta-noapte cand am postat comentariul pt ca fusesem RUPT de oboseala, abia mai vedeam tastele): dupa parerea mea, este o greseala ca in acest fel sa renovezi o locuinta IN CARE LOCUIESTI.
  CU TOTUL ALTFEL ar putea sa stea lucrurile daca acel credit e luat pt a renova o locuinta (cu o pozitie buna si cu o alcatuire buna si o suprafata corespunzatoare scopului, dar care fusese lasata sa decada) in scop lucrativ, pt a fi folosita in scop comercial – fie de catre proprietarul sau, fie prin inchiriere – spre ex ca si cabinet (medical, stomatologic, notarial, de avocatura, de arhitectura, etc), sau ca birou, sau butic, etc -, sau chiar pt locuit; eventual in cazul in care urmeaza sa se mute in acea locuinta proprietarul, acesta ar putea fi scutit de a mai plati chirie in alta parte, economisind astfel banii pt rata la banca in timp ce se foloseste de bunul sau, nu de un altul, strain – si in plus, dupa restituirea creditului ramane culocuinta respectiva modernizata.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.