Skip to content

Atac electronic asupra inboxului meu

  • by

Începând de luna asta am renunţat la factura tipărită de la Vodafone, alegând-o în schimb pe-aia electronică. Primeam jde’ pagini din care nu păstram decât una, şi aia pentru că am abonamentul respectiv pe firmă. Am zis că-i mai comod să intru în MyVodafloci şi să-mi listez ce vreau, aşa că am renunţat la maculatura lor. Am setat şi să primesc notificări prin SMS şi email, ca să nu să păţesc precum la Orange, unde sunt mereu în întârziere cu plata de când am renunţat la factura tipărită (din cauză că nu sunt anunţat la timp că s-a emis factura).

E, ăştia le trimit totuşi la timp. Cu două-trei zile înainte de data scadentă, nu după. Pân-atunci tac chitic preţ de vreo douăşpe zile, după care încep să curgă mailurile. Unul în care mă anunţă că s-a emis factura, unul în care primesc link spre contul MyVodafone, ca să intru şi să văd factura, alt mail care are ataşată factura şi încă unul în care mi se reaminteşte că peste două zile e data scadentă. Înainte de astea, SMS-ul de rigoare. Ăla e decent, într-un  singur exemplar.

Pe undeva e bine să mă piseze cu mailurile, ca să nu uit cumva să le trimit banii, dar de ce tac 12 zile şi mă bombardează pe ultima sută de metri cu mesaje trunchiate? Am patru mailuri primite în ultimele două zile şi, dacă le pun cap la cap, obţin informaţia completă pe care aş fi vrut s-o primesc într-un singur mail când s-a emis factura, eventual retransmis cu două zile înainte de scadenţă: “bă boule, vezi că ţi-am emis factura în valoare de atâţia lei. O găseşti aici, pune mâna şi descarc-o, după care fă plata.” Nu, ei lucrează în sistem puzzle, trimit bucăţi de mailuri pe care le asamblezi şi afli tot ce te interesează.

Era cât p-aci să mă şifonez şi din cauză că ultimul mail a venit cam la o zi după ce plătisem deja factura, dar am citit rândul ăsta şi m-am liniştit:

Te rugam sa nu iei in considerare acest mesaj daca ai platit deja factura.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail