Skip to content

Atac electronic asupra inboxului meu

Începând de luna asta am renunţat la factura tipărită de la Vodafone, alegând-o în schimb pe-aia electronică. Primeam jde’ pagini din care nu păstram decât una, şi aia pentru că am abonamentul respectiv pe firmă. Am zis că-i mai comod să intru în MyVodafloci şi să-mi listez ce vreau, aşa că am renunţat la maculatura lor. Am setat şi să primesc notificări prin SMS şi email, ca să nu să păţesc precum la Orange, unde sunt mereu în întârziere cu plata de când am renunţat la factura tipărită (din cauză că nu sunt anunţat la timp că s-a emis factura).

E, ăştia le trimit totuşi la timp. Cu două-trei zile înainte de data scadentă, nu după. Pân-atunci tac chitic preţ de vreo douăşpe zile, după care încep să curgă mailurile. Unul în care mă anunţă că s-a emis factura, unul în care primesc link spre contul MyVodafone, ca să intru şi să văd factura, alt mail care are ataşată factura şi încă unul în care mi se reaminteşte că peste două zile e data scadentă. Înainte de astea, SMS-ul de rigoare. Ăla e decent, într-un  singur exemplar.

Pe undeva e bine să mă piseze cu mailurile, ca să nu uit cumva să le trimit banii, dar de ce tac 12 zile şi mă bombardează pe ultima sută de metri cu mesaje trunchiate? Am patru mailuri primite în ultimele două zile şi, dacă le pun cap la cap, obţin informaţia completă pe care aş fi vrut s-o primesc într-un singur mail când s-a emis factura, eventual retransmis cu două zile înainte de scadenţă: “bă boule, vezi că ţi-am emis factura în valoare de atâţia lei. O găseşti aici, pune mâna şi descarc-o, după care fă plata.” Nu, ei lucrează în sistem puzzle, trimit bucăţi de mailuri pe care le asamblezi şi afli tot ce te interesează.

Era cât p-aci să mă şifonez şi din cauză că ultimul mail a venit cam la o zi după ce plătisem deja factura, dar am citit rândul ăsta şi m-am liniştit:

Te rugam sa nu iei in considerare acest mesaj daca ai platit deja factura.


Citeste si...

2 thoughts on “Atac electronic asupra inboxului meu”

  1. Eiii… si tu! Iti testeaza perspicacitatea! Sa-ti folosesti neuronii! Sa nu moara neuzitati… Pana mea.. asa le place unora sa o ia pe rute ocolitoare. Pentru ca gandesc intortocheat! Se pare ca e mult mai greu sa gaseasca solutii simple la probleme…

  2. In locul dumitale, la asemenea mail eu as raspunde ca “BINEINTELES ca firma – EXACT cum e precizat in contract – imi lasa la dispozitie 15 zile calendaristice DE LA DATA INSTIINTARII” (considerand EVIDENT ca eu sunt instiintat IMEDIAT ce e emisa factura – in caz contrar sa-si traga la raspundere functionarii lor, cei vinovati de intarzierea instiintarii, NU nevinovatii (!) lor clienti care doar beneficiaza de cele 15 zile prevazute in contract)!
    CUM adica esti DUMNEATA in intarziere? N-ai achitat factura in interiorul intervalului de 15 zile calendaristice de cand ai fost instiintat de emiterea facturii? Eventual sunt FUNCTIONARII LOR in intarziere cu instiintarea… (Sau in contractul de factura electronica NU E precizat faptul ca ei se obliga sa te instiinteze de emiterea facturii? Daca asa stau lucrurile, imi pare rau pt dumneata: DE CE ai semnat un contract atat de oneros – cu atat mai mult cu cat STIAI ca esti uituc, zpacit si imprastiat (EVIDENT ca ASA esti – altfel n-ai uita de factura!)
    Iar daca INTR-ADEVAR te deranjeaza aceasta problema, n-ai decat la o banca sa-ti deschizi un cont “plati directe catre furnizori” si sa-l aprovizionezi ritmic cu suma necesara – sau cu mai mult.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.