Skip to content

41 de minute

6:38 pm
Ma misc incet. O durere de cap imi da tircoale de ceva vreme. Sau de ochi, dracu’ mai stie … Ma misc incet, e clar ca asta e solutia. Incerc un Kraftwerk. Sex simbol. Suna bine si adecvat.

Gagica din spate are ochelari de soare. Cinta sau vorbeste. Ma oboseste cu energia ei. Blonda din stinga, tip Cielo Executive, vorbeste la telefon. Si ride. Nu la mine. Ii aud chitaitul acoperind uneori Sex Simbolul meu. Dau mai tare. Pleaca hlizindu-se in continuare. Nu la mine. Aprind o tigara. Scot mina afara. Ceva ma stropeste. Afara nu ploua. Stropitura e alburie. Porumbel, turturica ?… Ma sterg agale; incet si tacticos pentru ca ma doare capul.

Chit-chitul blond din dreapta a disparut. I-a luat locul un domn in maieu. Domnul are par pe miini. Atit de mare incit daca as intinde mina l-as putea trage strengareste de el. Domnul o are galbena. Si taxi. Asa ca sta cu doua roti pe o banda si cu celelalte pe ailalta banda. Drum propriu. Parul de pe miinile domnului e mare; atit de mare incit imi invadeaza intimitatea. Ascult Kraftwerk. Suna bine. Ciripica din spate a disparut. Cintind sau vorbind singura. A inlocuit-o o Skodita durdulie. Cu un mustacios alaturi. Durdulia ride dind capul pe spate. El tace si zimbeste timp. Asa, de complezenta.

Parosul a disparut si el. L-a inlocuit Duduia Mitsubishi; tinerica. Are un neg mare pe obraz. Si ochelari de soare. Ma priveste, o privesc. Sau poate se uita dupa be-31-sef. Ca sef isi permite un audi. Mare. Nu-l vad prea bine dar pun pariu ca are si slapi. De firma. El este sef si nu trebuie sa faca loc salvarii. Isi aduce aminte de tanti a lui bolnava si, crezind ca ea e in salvare, se ia dupa ea. Dupa salvare. Ramin inghesuit intre neg si Skodita corpolenta. Acum il pipaie pe mustacios. Rizind de mama focului.

Ma doare capul. O fi vremea. Oi fi luat vreo aviara de la porumbel sau turturica … Ma misc incet. Asta e solutia. Cind te doare capul. Apas din nou triunghiul cu virful spre stinga. Sex-simbol. Kraftwerk for ever ! Deocamdata a patra oara. Ma misc incet. Incet, ma misc. O fi fost porumbel sau turturica ?… Negu’ de pe obraz nu mai e … A venit Gore. Sau Gigi. Sau Dorel. Sase Dorei intr-un break. Dacie fara lumini. Sa nu consume bateria. Si cu scara deasupra. Rid. Si fumeaza simultan. Si aia din fata si aia intimi din spate. Soferul scuipa barbateste. El are sapca de soare. Cu berganbir. Prietenii lui stiu de ce. De ce scuipa pe geam. Rid cu totii. De scolarita de alaturi. Cu volanul intre sini. Femeiusca cu trei tzitze. Si cu nasul strivit de geam. I s-a oprit motorul. Si mintea. S-a blocat. Instructorul parca e Gagarin in racheta. Asemanare dupa scaun. El sta pe spate. Acum nu mai sta. A raspuns la telefon. Femeiusca nu stie ce sa faca. Nici cu al treilea sin, nici cu masina. O vaca. Durdulia pipaitoare din spate care claxoneaza. Luuuuung si apasat. Peste creierii mei si peste Kraftwerk. Sex-simbol. Mustaciosul rasufla usurat. Durdulia a descoperit claxonu’ si l-a lasat in pace. Momentan.

Ma doare capul. Ma misc usor. Si, usor, ma misc. Merge a doua. Chiar si a treia …

7:19 pm
Sint cu 41 de minute mai intelept. Cele 41 de minute in care azi am traversat podul Grant.

3 thoughts on “41 de minute”

  1. O, da! Adot traficul in ora de varf, face toti banii! Astea sunt momentele in care ma bucu ATAT de mult ca nu am masina… nici permis… Sunt un pieton fericit!
    .-= Ultima însemnare a lui Neamtu’: Justitia e nebuna =-.

  2. De-aia mi-am cumparat eu scuter. Stau in Drumul Taberei si lucrez langa Selgros-ul din Pantelimon. 20 de kilometri batuti pe muchie. 1h30′ – 1h45′ cu masina (fara sa pun la socoteala nervii pe care mi-i fac in trafic).

    35′ cu scuterul. Si in fiecare zi castig doua ore, timp pe care prefer sa-l petrec cu familia.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.