Skip to content

Premiile “Proastă eşti, noroc că ai păsărică”, ediţia pilot

N-am nimic cu femeile, nu sunt misogin sau alte de-astea, da’ câteodată mă uimesc la maxim unele purtătoare de păsărică, aşa că m-am hotărât să le premiez. Virtual, evident. Şi umplându-le frigiderele cu carne. Azi, o tanti de cacao, de la o bancă de cacao.

Premiul întâi cu lanţ de veceu la gât îl ia acasă astăzi tanti Maria [Numaştiucum], de la coşmelia Raiffeisen Bank din incinta Selgros [unul dintre ele, nu contează care]. Duduie bine hrănită, pe la f’o optzeci de kile (proaspăt căcată), tanti Maria se ocupă, de obicei (sau poate doar ieri, când am fost eu pe-acolo), cu lipsa de la ghişeu. Sau, mă rog,  de la biroul cu funcţie de ghişeu. Spun asta pentru că am aşteptat cam juma’ de oră până a catadicsit să-şi parcheze fundul de dimensiuni (aproape) colosale pe scaunul confecţionat pentru poponeţe normale, de duduiţe bine alergate şi ceva mai prost hrănite.

Când a venit, în sfârşit, am lăsat-o să se prăbuşească în scăunel, rugându-mă în acelaşi timp ca unda de şoc provocată de respectiva manevră să nu depăşească 8 grade pe scara CM (cururilor mari), după care i-am explicat că am de ridicat nişte bani sosiţi prin Western Union (mdea, Goagăl AdFărăSens). A luat duduia buletinul, l-a tras în poză, m-a întrebat numărul tranzacţiei (sau cum i-o zice) şi alte chestii-socoteli, după care s-a dus la colega ei (care, în paranteză fie spus, mă trimisese mai devreme la plimbare, pe motiv că nu ştiam nr. tranzacţiei şi alte căcaturi, fapt pentru care i-am reproşat că banca respectivă e mai cu moţ decât altele care m-au servit în trecut şi fără datele-alea), a şuşotit ceva cu ea şi a decretat:

– Nu puteţi ridica banii, nu e trecut numele dumneavoastră întreg pe [docomentul pixdii de la WU].

Am încercat să-i explic duduii că am trei prenume, într-adevăr, dar de obicei îl completez doar pe primul, restul neîncăpând în minusculele rubrici ale diverselor formulare care necesită completarea numelui, dar n-a vrut să înţeleagă. Cică să iau legătura cu ăla de-a trimis banii, durează doar cinşpe minute să facă modificarea. Cine, fey, Goagăl??? Păi ăia răspund la un mail din 6439876491236450, şi atunci automat, cum penele mele să-mi modifice aşa repede nişte date mie, un amărât care încasează 2-300 de cocoşei pe an de la ei?!

Bineînţeles, vreo două ore mai încolo, după ce mi-au mai trecut nervii, am încasat respectivii bani fără probleme, folosind buletinul meu dotat cu trei prenume, din care numai unul trecut pe ţidula de la WU. De la altă bancă, evident, BRD pre numele ei. Poate de-aia sunt mai scumpi ăştia, că-s şi ceva mai flexibili decât Sugiffaisen Bank.

Aşadar, duduie Maria, ia d-aicişa premiul “Proastă eşti, noroc că ai păsărică” şi spală-te pe cap cu el. Sau la curul ăla cât Selgrosu’ în care lucrezi.

13 thoughts on “Premiile “Proastă eşti, noroc că ai păsărică”, ediţia pilot”

 1. Pf. Mie mi s-a intamplat exact pe dos. La raiffesen am reusit sa scoatem banii pentru ca ultimul prenume al fetei era Cristiana si nu incapea si ultimul A, desi era clar ca e vb de o fata si nu un baiat. Cred ca depinde doar de functionar cat de flexibil e.

 2. Probabil. Tanti aia, avand dimensiuni deloc de neglijat, numai flexibila nu era.
  Cat despre prenumele care nu incap intregi in docomente… nu intelegeam de ce pnlml unii se incapataneaza sa mai scrie o bucata din ultimul, daca tot nu incape intreg. Al meu e tot Cristian si sunt trecut Cristi pe la ING, de ex. Acu’ am inteles: decat deloc, e buna si o bucata. Pentru proastele ca tanti Maria, zic.

 3. =)) Ce da din nebunu asta! Eu nu am avut probleme de genul, pentru ca lucrez de vreo 4-5 ani numai cu transilvania, atat conturile personale cat si cele de la firma is si au fost acolo. Plus ca gagicutele arata bine, sub 27 si cu corp de model :D si am si numerele personale, in caz ca informatia solicitata la telefon contravine politicii bancii ;) Eu am avut belele la Adsense cu altceva, tampitii astia pe firma nu ofera decat cec si un transfer din pj in pf nu schimba deloc situatia si a trebuit sa inchid contul, apoi, surpriza, cel de la pf nu a mai fost aprobat decat dupa vreo 5-6 luni si cu o mica interventie…

 4. Ce te plangi atata la valoarea ta? Ce-i asa grav ca-i ramas fara cativa lei, poate n-avea chef si ai deranjat-o. N-are nimic, oricum nu-ti lipsesc, nu-i asa?
  Io zic sa te intorci sa-i duci un cadou, un martisor, ceva .. ;)
  .-= Ultima însemnare a lui phonedamnation: Asta-i magistrala! =-.

 5. Acuma ce sa spun, si mandrele posesoare de pasarele au probleme cu alte purtatoare de pasarici de pe la banci! :P Daca te face sa te simti mai bine, sa stii ca ele nu fac nici un fel de discriminare sexuala. Eu mi-s patita!

 6. bai….inteligentule! daca ai fi lucrat macar o ora in viata ta poate ca ai fi gandit altfel.
  cu ce e de vina tanti aia ca ai tu pai’spe prenume?
  poate ca sunt niste reguli si proceduri pe care unii le mai si respecta. intr-adevar din ce in ce mai putini, dar…
  de ce sa puna aia banii de la ea pt unul ca tine?
  mai gandeste si tu inainte sa-ti dai cu parerea pe “bloc” .
  si pt cei cu commenturi de c….t la articolul asta “bestial” , mai cititi si voi o carte decat tampeniile astuia.

 7. Pasarel, am muncit la viata mea probabil mai mult decat tine si mai mult ca sigur de pe vremea cand te incaltai cu fesu’.
  In alta ordine de idei, cum iti explici ca de la alte banci ridic banii fara probleme? Nu exista nici o regula in sensul ala, doar functionari incapatanati sa fie mai catolici decat Papa. kthxbye.

 8. Tu care esti bre pe tuitar de raspunsesi asa prompt? Si nu, nu mi s-a sculat inca, astept sa ma injure ‘telegentu’ (sau ‘telegenta) de mai sus.

 9. Pai zisesem pe tuitar ca mi se scoala ştanga, de-aia m-am simtit.

  Ieniuei, am descoperit apa calda, adica misterul nervisorilor respectivei (fac pariu ca e de sex femelin): a comentat de pe un IP de Raiffeisen :))

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.