Skip to content

Premiile “Proastă eşti, noroc că ai păsărică”, ediţia pilot

N-am nimic cu femeile, nu sunt misogin sau alte de-astea, da’ câteodată mă uimesc la maxim unele purtătoare de păsărică, aşa că m-am hotărât să le premiez. Virtual, evident. Şi umplându-le frigiderele cu carne. Azi, o tanti de cacao, de la o bancă de cacao.

Premiul întâi cu lanţ de veceu la gât îl ia acasă astăzi tanti Maria [Numaştiucum], de la coşmelia Raiffeisen Bank din incinta Selgros [unul dintre ele, nu contează care]. Duduie bine hrănită, pe la f’o optzeci de kile (proaspăt căcată), tanti Maria se ocupă, de obicei (sau poate doar ieri, când am fost eu pe-acolo), cu lipsa de la ghişeu. Sau, mă rog,  de la biroul cu funcţie de ghişeu. Spun asta pentru că am aşteptat cam juma’ de oră până a catadicsit să-şi parcheze fundul de dimensiuni (aproape) colosale pe scaunul confecţionat pentru poponeţe normale, de duduiţe bine alergate şi ceva mai prost hrănite.

Când a venit, în sfârşit, am lăsat-o să se prăbuşească în scăunel, rugându-mă în acelaşi timp ca unda de şoc provocată de respectiva manevră să nu depăşească 8 grade pe scara CM (cururilor mari), după care i-am explicat că am de ridicat nişte bani sosiţi prin Western Union (mdea, Goagăl AdFărăSens). A luat duduia buletinul, l-a tras în poză, m-a întrebat numărul tranzacţiei (sau cum i-o zice) şi alte chestii-socoteli, după care s-a dus la colega ei (care, în paranteză fie spus, mă trimisese mai devreme la plimbare, pe motiv că nu ştiam nr. tranzacţiei şi alte căcaturi, fapt pentru care i-am reproşat că banca respectivă e mai cu moţ decât altele care m-au servit în trecut şi fără datele-alea), a şuşotit ceva cu ea şi a decretat:

– Nu puteţi ridica banii, nu e trecut numele dumneavoastră întreg pe [docomentul pixdii de la WU].

Am încercat să-i explic duduii că am trei prenume, într-adevăr, dar de obicei îl completez doar pe primul, restul neîncăpând în minusculele rubrici ale diverselor formulare care necesită completarea numelui, dar n-a vrut să înţeleagă. Cică să iau legătura cu ăla de-a trimis banii, durează doar cinşpe minute să facă modificarea. Cine, fey, Goagăl??? Păi ăia răspund la un mail din 6439876491236450, şi atunci automat, cum penele mele să-mi modifice aşa repede nişte date mie, un amărât care încasează 2-300 de cocoşei pe an de la ei?!

Bineînţeles, vreo două ore mai încolo, după ce mi-au mai trecut nervii, am încasat respectivii bani fără probleme, folosind buletinul meu dotat cu trei prenume, din care numai unul trecut pe ţidula de la WU. De la altă bancă, evident, BRD pre numele ei. Poate de-aia sunt mai scumpi ăştia, că-s şi ceva mai flexibili decât Sugiffaisen Bank.

Aşadar, duduie Maria, ia d-aicişa premiul “Proastă eşti, noroc că ai păsărică” şi spală-te pe cap cu el. Sau la curul ăla cât Selgrosu’ în care lucrezi.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail