Liftiera de spital … Mereu crosetind “botosei si plovarase” pentru nepot sau doamnele asistente, mereu cu halatul visiniu pe umeri “ca trage aici in putz”, mereu cu ultimul numar din “Asul verde” sau “Integrame complete” …
O cheama Nuti. Sau Geta. Toate cu aceeasi cautatura apriga, nervoasa, de om trecut prin multe si care mai trebuie sa te inghita si pe tine, bou-bolnav, care vrei cu liftu’. Patrunse de complexitatea, periculozitatea si importanta sociala a vocatiei apasarii pe butoane, doamnele liftiere de spital sint adevarati vectori de selectie naturale. “- Unde te mai bagi tataie ? Nu vezi ca e plin ? …” Tataie, cu cadru de mers si ochelari legati cu sfoara, n-a vazut. Umil si tremurind in pijamaua veche si botita se retrage din usa. O sa astepte in continuare liftul si pe zina lui, doamna liftiera de spital de o suta douzeci de kile. In urma mosuletului, doamna liftiera de spital, bugetara si matahala in timpul liber bodogane gros. “- Nici nu mai cobor aici ca iar mi se pise-n lift …”


Citeste si...


musafir aiurea

Articole publicate folosind formularul de aici. Oricine poate publica un articol pe aiurea.eu, dacă respectă nişte minime limite ale decenţei.

Ion · 4 Martie, 2010 at 15:33

Sunt mai multe nume pentru liftiere de sptial: Vetuta, Ancuta, Ghita

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail