Skip to content

In salopeta si cu basca

In buna traditie a romanului de a se caca in legi si a le circoti mereu, niste oameni, absolut numai bine si foarte bine, au pus-o de o asociatie pentru salvarea Castelului Peles. Pericolul la care stimabilii raspund cu pieptul dezvelit, paros si inainte este acela al vinzarii Pelesului de catre Curtea Regala. Pericol mare, lupta pe masura! Ca a existat o retrocedare, ca exista un drept de proprietate, o lege… acestea sint mici si neinsemnate cacatisuri de care nu prea ne pasa in tara asta.

Pericolul este intr-adevar imens si multiplu as zice. Un aspect este acela ca posibilul viitor proprietar l-ar putea trece fraudulos granita ascuns in cur sau intr-o punga de-un leu sa-l duca la frantuji, engleji sau papuasi. Alt rau care s-ar putea intimpla ar fi acela de a avea si pe la noi proprietari de castele. Chiaburi din aia burtosi care sug zilnic la singele boborului! Daca bampirii il inchid publicului?  Ce naiba mai facem noi cei care mergem zilnic sau saptaminal sa-l vedem? Ce dracu’ ar mai fi de facut in Sinaia de vacanta daca se inchide si castelu’? Muci, plictiseala totala pentru turistu’ roman cu copchil la scoala care merge vara o saptamina la Sinaia? Unde-l mai duce “sa vada istoria”? La crama sirbului? Ca in afara de castel, sirb si magazinu’ central, ce ofera Sinaia si salvatorii ei pentru neuronul obosit? Peisagii… Mare pericol…

Vorbesc aici de un principiu, fara a fi regalist sau monarhist. Si ma intreb retoric unde erau asociatii astia, sau parte din ei, atunci cind se intimplau astfel de furataciuni. Unii probabil infierau cu minie proletara. Au protestat in salopeta si cu basca si atunci? Cind oamenii au fost scosi din casele lor ? Cind, din acelasi patrimoniu pe care-l proslavesc acum, au disparut biserici, case si cartiere intregi ? S-au intrebat ce au simtit cei ce au patit o astfel de grozavie ? Retorice intrebari… Pentru atitudini in salopeta si cu basca!

3 thoughts on “In salopeta si cu basca”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.