Skip to content

Martie 2010

GhiciÅ£i Å£ara în care…

… un mare comersant (da’ mare rău, Metro îi zice) vinde produse pentru care nu există service în momentul de faţă. Dacă achiziÅ£ionezi de la ei un stepper Active, de exemplu, te trezeÅŸti peste câţiva aniÅŸori (nu mulÅ£i, deci ai mai putea folosi aparatul) că te uiÅ£i la el ca… Read More »GhiciÅ£i Å£ara în care…

Plictiseala naÅŸte glume idioate

Dimineaţa devreme. Poate chiar prea devreme, având în vedere că dormeai de 3 ore. Deodată, sună telefonul. Te întinzi cu greu după el, că e pus la încărcat şi ăia de la HTC fac nişte cabluri scurte cât puţulicile lor. Număr ascuns. Răspunzi totuşi.

– Auzi, bă, idiotule, futu-Å£i curul ăla de imbecil trădător! Bă, nu meriÅ£i, având în vedere că m-ai părăsit ca pe ultima curvă, deÅŸi te iubeam ca proasta, da’ uite ce idee mi-a venit mie la ora asta: bă, vreau un copil, idiotule, că m-am săturat de singurătate! Åži pentru că tu ai rămas cea mai mare iubire a vieÅ£ii mele până-n momentul ăsta, cu tine-l vreau, bă! Te sun mai încolo să-Å£i zic ce ÅŸi cum, până atunci gândeÅŸte-te bine. Åži-l vreau natural, da? Nu să-mi dai sămânÅ£a la borcan, fi-Å£i-ar sămânÅ£a a dracului.

Åži închide. Åži somnul tău fuge cu fiecare secundă care se scurge. ÃŽntr-un timp extrem de scurt, se duce dracu’ de tot. Te ridici în cur, te freci la ochi, te scarpini unde te mănâncă de nervi ÅŸi te pui pe gândit. Să fie oare…? Nu, n-ar avea tupeu ÅŸi parcă nu semăna nici la voce. Atunci poate…?! Neah, asta ar avea tupeu, da’ e prea mult timp de-atunci. ÃŽn plus, vocea de la telefon părea mai tinerică ÅŸi mai blondă.

Trece o oră, creierii tăi sunt puşi bine de tot pe moaţe. Nu reuşeşti să-ţi dai seama cine-ar putea fi, dar după ce-ai întors situaţia pe toate părţile aproape că nici nu mai contează. Ce faci? Asta e întrebarea. Accepţi propunerea sau o bagi în pizda mă-sii (ca atunci când ai părăsit-o, aparent) şi uiţi episodul?

Hmm, parcă te-ar tenta un pic. În fond, n-ai niciun moştenitor şi în anumite momente regreţi. În momentele-alea în care te vezi bătrân, imobilizat la pat şi singur. În momentele în care te vezi târându-te de-a buşilea până la chiuvetă, după un pahar cu apă. Bine, OK, te-ar tenta, dar nevasta? Nu e normal să faci un copil cu ea, dacă tot te-a apucat frica de bătrâneţe?

Te învârÅ£i prin casă ÅŸi te gândeÅŸti în continuare. Băi, parcă te-ar tenta ÅŸi din alt motiv: sună telenovelistic, aÅŸa. Marghioala, iubirea ta din tinereÅ£e, te sună ÅŸi-Å£i propune să-i faci un copil. Foarte tare, scenariu de Acasă TV! Sau de reclamă la Vodafone ÅŸi Facebook: cum stăteam eu în pat ÅŸi mă scărpinam la ouă, în timp ce dormeam dus, cine mă sună? Veta, iubirea mea din liceu. Băi, ÅŸi fără să mă întrebe ce mai fac, cum o mai duc, îmi propune să facem un  copil! Eu mă gândesc bine ÅŸi accept până la urmă, după care ne împrietenim ÅŸi pe Facebook, căutăm grădiniÅ£e pe net… o nebunie!

Read More »Plictiseala naÅŸte glume idioate

Trei pe o bancă

Primăvară. Soare, frumos, lume-n parc. Pe o bancă, o familie tânară – el, ea ÅŸi un copil blond de maxim un an jumate. El povesteÅŸte ceva, ea se dă mai aproape ca să-l audă mai bine. ÃŽntre ei, mic, dar destul de înghesuit, copilul. ÃŽntr-un nor de fum ÅŸi tuÅŸind… Read More »Trei pe o bancă

Google şi românii

AK 47, femei bune, slavi sau nu, Å£igani, albi sau negri, preÅŸedinte care loveÅŸte copii, preÅŸedinte executat. Cam asta cică se caută pe google.com referitor la naÅ£ia noastră. Fi-ne-ar naÅ£ia…

Åži-am să beau, să beau…

… până face mâţa miau, că rimează. Da’ nu vorbim de mâţe acum, ci de băuturile care-mi încânta(u) papilele gustative ÅŸi-mi dezgustau femeia când le consumam în cantităţi prea mari. Nu prea des, da’ cu simÅ£ de răspundere. Åži vorbim despre băuturile astea pentru că junele (cam nebăutor, văd) Makavelis s-a gândit că aÅŸ putea fi suficient de beÅ£iv încât să am tot felul de băuturi preferate, aÅŸa că mi-a pasat o leapşă. Pentru care îi… hâc… mulÅ£umesc.

Aşadar, în ordinea numerelor de pe etichetă, avem:

1. Care este berea ta preferată?

Am cam pierdut contactul cu berea ÅŸi alte licori sucitoare de minÅ£i, da’ în tinereÅ£ele mele zburdalnice am consumat la greu Hopfen Konig. Când a apărut la noi mi se părea licoarea supremă, elixirul tinereÅ£ii, al bătrâneÅ£ii ÅŸi al mersului de-a buÅŸilea după îngurgitarea în cantităţi considerabile. Am consumat-o, aÅŸadar, cu deosebit respect, mai ales vara, timp de câţiva aniÅŸori buni. Până a dispărut, cel puÅ£in din zona mea de interes. Am mai băut la un  moment dat dar nu mai era acelaÅŸi lucru.

2. Care este vinul preferat?

Cam orice vin demisec pe care scrie Sauvignon Blanc. Nu beau roÅŸu că încalec toate găinile din cartier după ÅŸi nu mă cheamă CocoÅŸ. DeÅŸi… dacă mă gândesc niÅ£el la NuÅ£i Udrea… Nu, deci nu-s CocoÅŸ.

3. Care este băutura preferată din categoria spirtoaselor?

Aici aÅŸ putea vorbi de Å£uici, palinci ÅŸi alte spirtoase mioritice, ca să mă dau patriot, dar o să spun doar atât: Jack. La orice oră, în orice poziÅ£ie. Mă rog, dac-aÅŸ mai fi consumator. TotuÅŸi, Jack e Jack. Daniel’s. You can buy me with a Jack.

Read More »Åži-am să beau, să beau…

Gheorghe Ilie

Gheorghe. Ilie Gheorghe. Sofer la Cobalcescu. Ghidul meu din seara asta cind, avind bagaj si masina in revizie, mi-am permis un taxi. Ca-n vest … La bulivar, birjar … si plecam. Omu’ e linistit. Si calm si mai batrin ca mine. Potoleala asta a lui dureaza doar pina pe pasarela… Read More »Gheorghe Ilie

Cea mai sigură modalitate de a face bani

Îmi pare rău dacă te dezamăgesc, dar nu e vorba de făcut bani online. Ştiu, te visezi adesea în Hawaii, blogărind din spatele unei perechi de buci la care salivezi profund, în timp ce scrii un articol despre fineţea nisipului şi gustul divin al cockteilurilor din care sorbi pervers, cu ochii la bucile respective. Aici e vorba însă de o chestiune serioasă. De durată şi care se adresează numai oamenilor profund dedicaţi succesului, dispuşi să-şi vândă părţi din ei pentru a prospera.

Nu uita, oferta e valabilă numai mâine! Shalom.

Read More »Cea mai sigură modalitate de a face bani


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.