Skip to content

Pacientul (ne)englez

Il cheama Puiu si-si are salasul in patul 25/3. Nu stie de ce sufera. Nici el si nici doctorii care-l cauta si-n git si-n gaoz, doar, doar or scapa de el. Strict medical, dupa buletine si analize, nea Puiu e sanatos beton. Totusi, ceva il doare, il supara, ii creeaza un disconfort. Zilnic. Si mereu altceva.
Puiu zice ca e diabet. Si are si argumente. Unul ar fi acela ca 25/3, patul pe care-l ocupa e intr-un spital de diabet. Al doilea argument il aduce zilnic doamna Puiu, nevasta-sa. Imediat dupa disparitia doctorilor si asistentelor, pe la prinzu’ al mic cum se spune, apare doamna Puiu, cu ultimele noutati si argumente intr-o mina si cu sarsanale in alealalte trei. Cum o vede, nea Puiu infloreste. Hop-tzop sare juvenil din pat, cochet in pijamaua descheiata la bluza si slit. Isi pune papuceii cu blanita si merge pe unul din cele doua scaune din jurul masutei cu fisele de consultatie. Pina sa ajunga acolo, doamna Puiu s-a si apucat sa intinda masa. Hamesit dupa creatiile dietetice al lui Jamie Oliver de la bucatarie, nea Puiu sare direct pe o jumate de pasare fripta. Posibil gaina atinsa de gigantism. Dupa doua muscaturi zdravene, nea Puiu, plin de grasime la bot isi face si datoria de barbat. Cu o pupatura zgomotoasa depune si pe fata consoartei grasime de la botul propriu. Peste rujul Lureal al acesteia.
Doamna Puiu incepe apoi descusutul. “Da’ ce ti-au facut azi ? I-ai dat si lu’ ala asa cum ti-am spus ? Da’ injectia ti-a facut-o ? Da’ i-ai spus ca te doare si-n dreapta ? E prosti astia, nu vede ca e diabet ?”. In timpul asta, cu ochi de profesionista si miini unsuroase de carnareala, freaca pe toate fetele fisa consortului. Nea Puiu tace si inghite. Ca doar e insurat, hamesit si la regim. Din cind in cind, a incuviintare parca, mai scoate cite-un rigiit.

Nea Puiu a fost baiat cuminte si-a mincat tot. Doamna Puiu, gospodina desavirsita, stringe masa indesind cu sirg resturile in recipientul galben cu deseuri biologice. Nea Puiu a dat deja drumul la radioul mic care prinde doar muzica populara. Gemind usor si basind mai tare se intinde in pat. Inchide ochii visind la sanatatea de odata. In usa, semanind cu un pui de grizzly, doamna Puiu scapa o lacrima. “- Ce sa-ti aduc miine Puiule ?…”


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.