Skip to content

Interviuri aiurea. S01E01.TxTRip-aiuRea. Azi: Blogatu

Dragi tovarăși și pretini, Marius Ovidiu Călugăru, supranumit Blogatu, zis și Teh Tagfather, Spaima SEO-ului, Banul Craiovei sau cum mai vreți voi, a acceptat să deschidă seria interviurilor aiurea care se difuzează începând de azi la aiurea Live TxT (că Live TV are el).

Vă invit să apreciați întrebările de mai jos, că răspunsurile-s cam serioase, adică exact cum îi șade bine unui  C-list Blogger (C de la Craiova, nu vă gândiți la Divizia C a blogosferei).

1. EÈ™ti gay? (am promis pe Twitter că încep cu asta, aÈ™a că…)
Răspunsul meu la această întrebare poate fi aflat la finalul interviului. Prefer să las ce-i mai bun exact la sfârșit.

2. Ești mai bun ca medic decât ca blogger? Faci SEO și la serviciu, pentru a fi găsit mai ușor de pacienții cu plicuri grase?
Sunt medic rezident pe fizioterapie, balneo-terapie și recuperare medicală. Anterior, am fost medic de medicină generală, apoi medic rezident pe medicină de familie, apoi medic rezident pe farmacologie. Sunt interesat să deschid o afacere privată, așa că SEO la serviciu nu practic. În primul rând pentru că e împotrivă principiilor mele, în al doilea rând pentru că pacienții nu dau plicuri grase medicilor rezidenți. Da, nu am cerut și nu am primit niciodată nimic de la vreun pacient, deși poate părea surprinzător.

3. Cine e Cecilia și ce caută poponeața ei în pagina ta cu echipa?
E colega mea de partid și de blog. Scrie despre sex, însă o face din ce în ce mai rar în ultima vreme. Sper să se pună serios pe treabă cât mai repede. Cât despre fotografie, e pusă acolo că să atragă atenția. Nu-i așa că ai remarcat-o? (n.aiurea: DA!)

4. Ți s-a întâmplat să te simți penibil, măcar pentru o secundă, în timpul emisiunilor Blogatu Live TV?
Da, pentru mai multe secunde. Dar asta nu contează. E bine că nu-s nesimțit.

5. Dacă n-ar exista zoso, l-ai inventa sau ai zice merci și te-ai înscăuna Blogfather în locul lui?

Nu mă interesează ce fac sau scriu alți bloggeri. Eu sunt unic! Eu nu sunt Blogfather, sunt Blogatu!

6. Ai fost un exemplu pentru mulÈ›i bloggeri începători. Majoritatea spammeri, dar unii au ajuns să fie catalogaÈ›i drept viitori probloggeri. EÈ™ti mândru de ei? Te strigă “tati” sau au uitat cui îi datorează îndemânarea la ales taguri È™i bolduit cuvinte cheie?
Unii dintre ei mă fac să mă simt mândru, alții îmi provoacă repulsie. Cel mai rău e cu cei care mă lasă indiferent. Cât despre SEO Spam, trebuie să menționez că eu consider că nu am practicat această artă. Și nici nu practic. Ci numai scriu despre ce mi se pare mie mai important.

7. Dacă locuiai în București, ratai vreo cumetrie blogosferică? Sau inventai unele noi, numai pentru a participa la cât mai multe?
Nu ratam și inventam multe noi. În Craiova e mai greu, dar nu imposibil. Întâlnirile bloggerilor din Craiova vor fi tot mai dese în viitorul apropiat.

8. Dacă te-ai întâlni la o bere cu de-ăștia ca mine (sau ca mai tânărul și mai aprigul Makavelis), care te mai înțeapă, le-ai pune șoricioaică-n pahar sau le-ai strânge mâna (în ușă)?
Le-aș mulțumi, pentru că numai datorită lor am înțeles cât de important e să fiu original.

9. Câți bani ai făcut în 2009 din blogging? Gipanul ăla care dă pe spate toți craiovenii când îl scoți prin centru e cumpărat din AdSense?
Nu am făcut prea mulți bani. Criza și-a spus cuvântul anul trecut în blogging. Anul ăsta sper că bugetul alocat de advertiseri va fi mai mare și voi obține măcar 4000-5000 de Euro din Blogatu.ro. Gipanul ăla e un SUV, Hyundai Santa Fe și nu e cumpărat din banii mei. Îmi place însă foarte mult și aș vrea să-mi cumpăr anul asta un Jeep. Marca Jeep.

10. Ai declarat că scrii o carte despre blogging, intitulată (genial, de altfel) “Blogging”. Va vedea lumina tiparului sau o scrii în exclusivitate pentru poluarea mediului online? Dacă va fi tipărită, hârtia va fi moale?
Va face poluții în mediul online, vei vedea. Probabil că va fi și tipărită și predată la școală! Materia se va numi, evident, Blogging, și va fi inventată de mine.

11. În încheiere, aș avea un singur îndemn: pune-mi-o! Întrebarea aia pe care nu ți-am pus-o eu. Și dă și răspuns la ea.

Îți plac femeile? Da! Deci, nu!

12 thoughts on “Interviuri aiurea. S01E01.TxTRip-aiuRea. Azi: Blogatu”

  1. Mie mi-a fost frica sa nu ma invite Blogatu sa turnam un clip porno amandoi, din cauza primei intrebari. Am stat cu emotii pana la sfarsit :))

  2. Intervievatul fiind de mare angajament, nu avea cum sa iasa altfel interviul. :D

    E vechi, dar i-am schimbat link-ul mai devreme cand i-am dat retweet (i-a luat cineva un interviu proaspat si serios). O veche practica @aiurea.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.