Skip to content

De ce mai avem mult până departe

 1. Pentru că nu ştim să oferim informaţii utile, deşi avem pretenţia că suntem relevanţi şi buricul Pământului; ne proptim în amănunte de cacao şi nu observăm esenţialul.
 2. Pentru că alţii au un avans de sute de ani lumină în faţa noastră, dar nu datorită celor 7 creiere pe care le deţin, ci pentru că îi interesează în primul rând să informeze; la noi e la modă să faci bani uşor, din scaunul directorial luat cu 160 de lei de la Metro, aruncând trei vorbe-n vânt şi susţinând că ai făcut un review.
 3. Pentru că succesul înseamnă, pentru noi, în general, doar bani. Cât câştig din vânzarea obiectului respectiv, din conţinutul (contentul, pentru romglezii care nu ştiu de ce naiba nu folosesc varianta românească a cuvântului) meu compus în mare parte din advertoriale mascate şi prost scrise, din reclamele trântite în fiecare locşor rămas liber pe site.

Şi-acum să explic un  pic ce m-a apucat de-am scris aiurelile de mai sus. De câteva zile mi s-a pus pata pe un telefon dotat cu Wi-Fi, GPS şi alte marafeturi. Am scormonit netul, am citit caracteristici, am văzut review-uri şi (aproape) am ales. M-am oprit pentru moment la unul din astea două, ghidându-mă şi după principiul meu de bază când e vorba de telefoane, şi-anume “poa’ sa-mi facă şi bot de 3 ori pe zi, mai mult de 1000 de lei nu dau pe UN TELEFON“.

Am găsit şi pe câteva saituri româneşti informaţii deosebit de utile despre telefoanele respective. Cum că încap mişto în palmă, că ştiu să citească fişiere empetrei, aace şi uau (serios, aşa citesc unii .wav), că unul are Android de la Google, deci e cool, că altul are Windows Mobile şi we <3 :X :* Microsoft, deci e culeanu telu’ etc. Informaţii irelevante, zic, care nu arată decât că suntem interesaţi de aspect (ţară de cocalari, telu’ tre’ s-arate bine, să să vază valoarea, mo!) şi de ascultat manele în metrou, fie ele mp3 sau uau.

O observaţie ceva mai relevantă a fost aia care ne informa că display-ul are o rezoluţie slăbuţă, de doar 240×320 pixeli (pentru un ecran de 2,8″ e puţin, într-adevăr). N-am aflat însă ce anume e cu adevărat deranjant la rezoluţia asta slăbuţă, în afară de faptul că nu poţi vedea pe el clipuri HD cu Guţă şi Puradelul Minune.

Principala bubă găsită de comentatorii români care şi-au dat cu părerea pe diversele saituri româneşti pe care am bântuit ar fi tot aia legată de rezoluţie, pentru că “se vede pixelat, nu mă aşteptam la aşa un display de căcat de la HTC!” Sau una mai mişto, legată de aspect: “e urât telu’, nu faci impresie cu el cum faci cu un iPhone”. Aşa informaţii, aşa comentatori, ce să mai zic…

Dacă aveţi răbdare, vă puteţi uita la cele două clipuri de mai jos, după care aştept în comentarii care credeţi că era singura informaţie despre rezoluţia display-ului considerată de mine relevantă şi pe care am găsit-o doar în al doilea clip. Clip made in UK, desigur, nu in Ferentari.

PS: Ştiu că primul clip e făcut de un nene care vinde telefoane, dar cu atât mai mult consider că trebuia să observe şi comunice treaba la care mă refer. Putea vinde, astfel, alt telefon mai scump :-)

PPS: Ca să nu vă stresaţi totuşi cu vizionarea unor clipuri care nu vă interesează, informaţia se află în a doua jumătate a clipului 2.


Citeste si...

8 thoughts on “De ce mai avem mult până departe”

 1. Aia cu imaginea crispy ar fi raspunsul la ce intrebam eu? Daca da, nu la asta ma refeream :-)

  PS: ala cu imagine mai crispy e tot cu Android.

 2. Uite ma, ca a stat cineva sa se uite! Nu stiu pentru tine ce a contat, mie mi-a placut paralela intre telefoane, practic. Si la noi reviewurile se fac, in general, citind d-amboulea caracteristici – ceea ce e ok daca nu pui mana pe telefon, da’ daca tot il ai, e o tampenie sa faci asa ceva.

  Acum – nu am folosit niciunu’ din astea doua, nu stiu ce le poate pielea. DAR taica-miu are HTC Dual Touch cu Windows pe el, de la munca. Si nu numai ca al lui a stat numai prin service-uri (probleme de soft, in mare, de la Windows), dar din cati colegi are cu d-asta, unu’ n-a scapat. Acu’ poate au reparat asta la Touch2, da’ merita stiut :)

 3. Hm, hai ca-s in pana de inspiratie. Faza cu displayu’ rezistiv, ca sunt o groaza de producatori de aplicatii care nu specifica faptu’ ca merg si pe Tattoo, si nu apar in search?

 4. Bai, nu stiu restu’, da’ pe mine m-ai facut curios. daca nu raspunzi da-mi un mail sau un dm mie :))

 5. OK, ideea era ca din cauza rezolutiei e posibil ca pentru HTC Tattoo sa nu fie disponibile toate aplicatiile din Android Market. Ceea ce pe mine unul ma intereseaza mai mult decat calitatea imaginii pe display (care nu e chiar de cacao, oricum).

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail