Skip to content

Cine-a pus hipermarketu-n drum*…

  • by

Urăsc hipermarketurile amplasate în oraş. Le urasc atât de tare încât, dac-aş avea o canistra, ceva pile la o benzinărie şi un alibi perfect, le-aş da foc la (aproape) toate. Le-aş lăsa doar pe-alea construite în afara oraşului, că aşa a văzut ochiul meu chior că-s amplasate alea de-afară, de prin alte ţări civilizate. La noi nu, totul trebuie să fie în oraş, să coboare ţaţa Floarea din bloc direct în Carfur.

De ce urăsc io atât de tare templele astea ale şopingului încât aş fi gata să devin piroman cu acte-n regulă şi dosar penal? Păi, în principal pentru că sunt generatoare de aglomeraţie. Şi gropi. GROPI!!! Cum se deschide un hipermarket de-ăsta pe undeva, cum se bulibăşeşte traficul de tot în zonă. Mai dispare câte-o bandă, deşi în unele cazuri e loc suficient pentru a lărgi şoseaua, dacă-ţi trebuie bandă dedicată pentru intrat/ieşit din măgăoaie. Apar jdemii de gropi, că trebe trase utilităţi de peste drum, plus că ditamai camioanele care participă la construirea şopingăraiei distrug, în alea câteva luni bune de şantiereală, şi rapandula de asfalt existentă. Pe care n-o repară nimeni de obicei, sau o repară prost.

Exemplu concret: Cora morţii-mă-sii-cum-s-o-numi, aia care se deschide zilele-astea pe Văcăreşti, în zona Pieţei Sudului. Asfaltul de pe Văcăreşti, care într-o vreme era destul de bun, e distrus în zona respectivă. Gropi, denivelări, resturi căzute de prin camioane şi alte mizerii. Traficul e deja infernal, în principal din  cauza gropilor care au răsărit de când cu şantierul. Când vor apărea benzile dedicate pentru intreală/ieşeală (muie Vodafone pentru cuvântul ieşeală. pardon, copyright), credeţi că ele vor fi unele confecţionate în plus faţă de alea existente, că tot e loc suficient acolo pentru o autostradă bengoasă? Mă îndoiesc, n-are Cora bani de aşa ceva, că e firmă străineză şi tre’ să care profitul acasă, nu să-l cheltuie p-aici. Şi nici primăria, că nu mai rămân bani de furat dacă-i cheltuie pe chestii utile.

Aşa că, dacă aveţi o canistră, ceva benzină, mult tupeu şi nervi cât cuprinde, vă aştept la deschiderea Cora Berceni. O să mă recunoaşteţi uşor, eu o să fiu ăla complet isterizat şi cu aruncătorul de grenade îndreptat spre magazia nou construită.

*titlul complet ar fi: “Cine-a pus hipermarketu-n drum, să se ducă dracului cu el cu tot”

Edit: Pentru domnul cu oligofrenul: am găsit o chestie ceva mai veche, se pare că nu-s singurul oligofren care crede că magaoaiele-astea nu-şi au locul prin oraş – http://s6y.in/om.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail