Skip to content

Uite mufa, nu e mufa

M-am săturat să mă tot vait de una sau alta, în special de magazinele online mioritice, dar hai să-mi vărs niţel năduful şi de data asta.

La sfârşitul anului trecut, m-am gândit eu că ar fi cazul să-mi schimb PC-ul. Cel vechi decedase (iar) şi mă chinuiam cu un laptop nu prea răsărit, dar suficient pentru lucrul de zi cu zi. Am ajuns însă la concluzia că portabilele sunt pentru cărat după tine, nu pentru chiorât în ele acasă, aşa că am încins netul până am găsit o ofertă convenabilă de componente pentru un desktop PC.

După ce am ales, aşadar, componentele dorite, am dat comanda pe site şi a doua zi am fost contactat. Un nene amabil mi-a povestit că pot veni chiar în ziua următoare să ridic comanda (era într-o vineri), dar cel mai sigur ar fi să mă duc sâmbătă, ca să vină toate componentele de la furnizori. Şi sâmbătă m-am dus, după ce am sunat în prealabil de vreo 35 de ori la telefon, fără să-mi răspundă nimeni. Pe două numere am încercat, ambele disponibile pe site-ul magazinului respectiv. Canci.

Când am ajuns la showroom, mi-am dat seama de ce  nu răspundea nimeni la telefon: era la vreo 10 metri distanţă şi oamenii erau foarte ocupaţi, având în permanenţă clienţi. În fine, asta n-ar fi fost o problemă dacă aveau toate produsele şi le puteam ridica, însă nu erau acolo. Nu ajunsese curierul din cauza zăpezii (sau din altă cauză, nimeni nu ştia). Am plecat cu coada între picioare şi cu rugămintea de a ridica produsele gata montate, sub formă de PC. Mi s-a spus că nu e nicio problemă şi nu costă nimic în plus. Am stabilit să mă sune cineva când e gata.

Luni am revenit tot eu, telefonic, nimeni neavând vreo intenţie să mă contacteze. Probabil că ridicam PC-ul prin februarie anul ăsta, dacă stăteam după ei. Am trecut în revistă produsele, ca să nu mai am vreo surpriză de genul celei de sâmbătă, şi am constatat că nu au carcasa. Am ales alta similară, deşi mai proastă, şi am specificat că mă interesează în mod deosebit să aibă mufe audio pe panoul frontal şi să nu uite să le facă legăturile, pentru că am de gând să folosesc căştile şi microfonul fără să stau să mă bag prin spatele unităţii. Mi s-a promis că se rezolvă fără probleme şi că pot ridica unitatea după ora 17 (era cam 12-13).

M-am dus, mi s-a făcut factura, am întrebat dacă putem face probă şi mi s-a spus că n-are rost, îl pot returna în 24 de ore dacă nu merge ceva, am întrebat dacă-s făcute legăturile audio, mi s-a spus că da. Am marcat banul, am ridicat unitatea şi actele aferente şi m-am dus fericit acasă. Ca să constat, evident, că mufele audio nu-s legate, deci nu pot folosi căştile şi microfonul aşa cum voiam, tot trebuie să umblu la  alea din spate. Sau să desfac tot şi să mi le leg eu, ceea ce probabil o să fac, dacă şi când o să găsesc cheful necesar.

N-o să spun numele magazinului, n-are niciun fel de importanţă. Era înainte de Craciun, oamenii erau foarte solicitaţi, având şi showroom, aşa că pe undeva îi înţeleg. Nu e vina mea, însă. Am dat banii, am cerut ceva, mi s-a promis şi nu mi s-a livrat. Ceea ce mă face să mai tai un magazin online de pe lista potenţialilor mei furnizori, deşi au preţuri bune.

Asta e, mai sunt destule magazine, găsesc eu unul serios până la urmă. Sau n-am nicio şansă?!

10 thoughts on “Uite mufa, nu e mufa”

  1. Claus claus … :D Spam ? Gripa Porcina ? :)) MUHAHA :D
    .-= Ultima însemnare a lui Andrei Pintica: 10 Books Every Entrepreneur Should Read =-.

  2. sa vezi ce bine e sa apelezi la un magazin online de IT si sa primesti raspunsul ca produsul se livreaza in 3 zile si sa nu ajunga nici in 20 zile, cand dupa ziua 3 pana in ziua 15 au fost sunati zilnic…

  3. Poate-s prea solicitati, dar asta nu mi se pare o scuza. Cand te bagi pe o anumita piata, ca-i virtuala, ca-i reala, trebuie sa te gandesti intai daca poti sa faci fata. Din pacate, multi incearca, dar nu se gandesc si la problemele ce pot apare. Mai avem pina sa ajungem la promptitudinea celor din vest.

  4. Am patit-o si eu cu mufele… Le-am zis CLAR de nu stiu cate ori ca vreau conectica frontala ca sa nu fac gimnastica pe sub birou… si evident ca au promis si nimic…
    Ce e culmea e ca un amic care s-a uitat la jucarie mi-a zis ca nu exista modalitate sa am sunet si pe partea din fata, si pe partea din spate… desi la magazin mi-au zis ca se poate… asa ca ma amuz teribil avand sunet pe fata – cu mufa de la boxe bagata in partea frontala… si microfon in..spate… noroc ca am microfon incorporat in web-cam..asa ca am 2 mufe in spate si am scapat.
    .-= Ultima însemnare a lui Andreea: Da, da, dorm… :)) ti-am preluat postarea, Mac :D =-.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.