Skip to content

Trei motive pentru a te lăsa de fumat

  • by

Când eşti fumător nu-ţi dai seama, în general, de efectul pe care-l are asupra celor din jur faptul că tu fumezi. Am să încerc să aleg, din grămada de motive pentru care ar trebui să te laşi de fumat, doar trei. Le-am ocolit pe-alea clasice şi evidente, cum ar fi cancerul pulmonar sau alte boli pe care fumatul le ajută să se instaleze mai comod.

  1. Puţi ca o scrumieră nespălată. Mai ales după ce-ai terminat ţigara. Sau dimineaţa, după o noapte în care ai ars ţigară după ţigară în faţa PC-ului sau la nu ştiu ce petrecere. Puţi, asta e tot ce trebuie să reţii.
  2. Fumatul dă dependenţă. Eşti la fel de dependent de ţigară ca drogaţii de la colţul blocului de prafurile lor. Drogaţii pe care-i înjuri seara când vii de la serviciu, în timp ce-ţi pipăi portofelul. E la locul lui, dar mai subţire pe zi ce trece. Şi din cauza fumatului.
  3. Toate mâncărurile sau băuturile au alt gust când nu eşti fumător. Mai bun, evident. Până şi cafeaua are un gust mai plăcut şi mai puternic, chiar dacă nu mai are acelaşi farmec ca atunci când o beai în timp ce trăgeai cu sete în piept 2-3-5 ţigări. Chestia asta am observat-o şi eu şi consoarta, amândoi fumători de cursă foarte lungă.

Dacă mai aveţi şi alte motive, le puteţi trece în comentarii. Sau le puteţi combate pe-ale mele, dându-mi eventual şi câteva motive pentru a nu te lăsa de fumat. Să nu-mi veniţi însă cu prostii ca alea de mai jos, vă rog. Am mai mulţi ani de viaţă ca fumător decât ca nefumător.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail