Când eşti fumător nu-ţi dai seama, în general, de efectul pe care-l are asupra celor din jur faptul că tu fumezi. Am să încerc să aleg, din grămada de motive pentru care ar trebui să te laşi de fumat, doar trei. Le-am ocolit pe-alea clasice şi evidente, cum ar fi cancerul pulmonar sau alte boli pe care fumatul le ajută să se instaleze mai comod.

  1. Puţi ca o scrumieră nespălată. Mai ales după ce-ai terminat ţigara. Sau dimineaţa, după o noapte în care ai ars ţigară după ţigară în faţa PC-ului sau la nu ştiu ce petrecere. Puţi, asta e tot ce trebuie să reţii.
  2. Fumatul dă dependenţă. Eşti la fel de dependent de ţigară ca drogaţii de la colţul blocului de prafurile lor. Drogaţii pe care-i înjuri seara când vii de la serviciu, în timp ce-ţi pipăi portofelul. E la locul lui, dar mai subţire pe zi ce trece. Şi din cauza fumatului.
  3. Toate mâncărurile sau băuturile au alt gust când nu eşti fumător. Mai bun, evident. Până şi cafeaua are un gust mai plăcut şi mai puternic, chiar dacă nu mai are acelaşi farmec ca atunci când o beai în timp ce trăgeai cu sete în piept 2-3-5 ţigări. Chestia asta am observat-o şi eu şi consoarta, amândoi fumători de cursă foarte lungă.

Dacă mai aveţi şi alte motive, le puteţi trece în comentarii. Sau le puteţi combate pe-ale mele, dându-mi eventual şi câteva motive pentru a nu te lăsa de fumat. Să nu-mi veniţi însă cu prostii ca alea de mai jos, vă rog. Am mai mulţi ani de viaţă ca fumător decât ca nefumător.

Categories: aiureli

@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

5 Comments

irina · 24 Ianuarie, 2010 at 13:15

Nu, Nu, primul comentariu, ca-i mai prost decat al lui bOrn.
In fine.. O sa fie urmatoarele mai destepte : de ani de zile ma las. Nu iese. Daca mai am 30 de lei in portofel, cumpar trei pachete. La mancare se renunta, apa,la o adica. vine pe robinet.
Care imi propusesem sa fie end-ul capitolului : cand m-oi indragosti. Am spus ca-i o prostie ? Am spus. Bun !
Argumentul prostiei : trebuie pus in locul lasat liber ceva cel putin la fel de intens.
Urat ! Blonda ! .. [-( ..
.-= Ultima însemnare a lui irina: Pensiona-m-aş ! =-.

klubbingman · 24 Ianuarie, 2010 at 17:34

da’ nu stiu cum naiba sa ma las de fumat :|

claus · 24 Ianuarie, 2010 at 21:23

Eu n-am pus nimic in loc, in afara de vreo 10 kile pe care le-am dat jos intre timp.

claus · 24 Ianuarie, 2010 at 21:24

Eh, acu’ vreo 10 ani as fi zis la fel. Cu varsta, cand incepi sa tusesti mai mult si sa scuipi meduze din ce in ce mai gretoase dimineata, o sa inveti cum :-)

Mentalismus · 14 Iulie, 2010 at 11:31

Cum dracu să nu știi? Aruncă pachetul!

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail