Succesurile Guvernului Boc

Continuă seria succesurilor înregistrate de Guvernul Boc (3, 4… 7? al câtelea e ăsta?). Vestita economisire a banului public, care urmează a fi făcută prin disponibilizarea nuştiucâtor angajaţi din sectorul de stat, se va dovedi un mare fâs. Ca şi impozitul minim, care a pus pe butuci peste o sută de mii de firme, văduvind astfel bugetul de nişte venituri. Marea disponibilizare e de fapt o rotire a cadrelor, ca pe timpurile odioase şi, credeam noi, demult apuse. Funcţionarul public nu moare, funcţionarul public se transformă!

Modul in care au inteles functionarii publici sa faca economie la buget este unul original. Spre exemplu, in judetul Tulcea, in urma reorganizarii a trei institute de cercetare din domeniul mediului, Institutul National de Cercetare pentru Protectia Mediului (INCPM) Tulcea si-a sporit personalul de patru ori. Fata de 100 de salariati, cati avea acest institut la 23 decembrie 2009, acum are 416 angajati.

Când îmi zicea tata (care lucrează într-un institut de proiectare bugetar) că la ei se fac angajări, în loc de disponibilizări, nu-l credeam…

Economie, zic. Trecem peste criză cât ai clipi, în ritmul ăsta. Cu picioarele înainte.


Citeste si...

Comments

  1. Reply

  2. By Bijoux

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail