Skip to content

Succesurile Guvernului Boc

Continuă seria succesurilor înregistrate de Guvernul Boc (3, 4… 7? al câtelea e ăsta?). Vestita economisire a banului public, care urmează a fi făcută prin disponibilizarea nuÅŸtiucâtor angajaÅ£i din sectorul de stat, se va dovedi un mare fâs. Ca ÅŸi impozitul minim, care a pus pe butuci peste o sută de mii de firme, văduvind astfel bugetul de niÅŸte venituri. Marea disponibilizare e de fapt o rotire a cadrelor, ca pe timpurile odioase ÅŸi, credeam noi, demult apuse. FuncÅ£ionarul public nu moare, funcÅ£ionarul public se transformă!

Modul in care au inteles functionarii publici sa faca economie la buget este unul original. Spre exemplu, in judetul Tulcea, in urma reorganizarii a trei institute de cercetare din domeniul mediului, Institutul National de Cercetare pentru Protectia Mediului (INCPM) Tulcea si-a sporit personalul de patru ori. Fata de 100 de salariati, cati avea acest institut la 23 decembrie 2009, acum are 416 angajati.

Când îmi zicea tata (care lucrează într-un institut de proiectare bugetar) că la ei se fac angajări, în loc de disponibilizări, nu-l credeam…

Economie, zic. Trecem peste criză cât ai clipi, în ritmul ăsta. Cu picioarele înainte.

2 thoughts on “Succesurile Guvernului Boc”

  1. bine ai lovit cu asta:”FuncÅ£ionarul public nu moare, funcÅ£ionarul public se transformă!” . pe mine ma cam depasesc solutiile astea pe timp de criza.

  2. Hai sa fim seriosi! Guvernantii nostri gandesc mai rau decat niste gospodine! Adica, de ce sa facem niste planuri, strategii sa avem mai multe venituri, poate nu acum, in 3 zile, dar peste un an, 2- tot sa fie, mai bine taiem cheltuielile! Pina cand o sa le tot taiem? Era un banc: unul avea un porc si-i zice altuia- la naiba cu porcul asta, cand se obisnuise sa nu manance deloc, a murit! Asa si noi!

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.