Skip to content

Scurtul de joi după-amiază

Tot plimbându-mă prin eşaloanele inferioare (dar promiţătoare) ale blogosferei mioritice, am descoperit acum ceva vreme un tip de articol foarte popular: scurtele. Inventate prin epoca de piatră de Blogfather sub numele de scenă “quickies”, scurtele-astea au fost preluate de mulţi bloggeri de-a lungul vremii. Am avut scurte, scurte de joi, scurte de duminică, scurtele de azi, câteva scurte despre, scurte din blogosferă şi alte sortimente de scurte şi scurtuţe.

Nu prea înţelegeam eu ce rost au scurtele-astea, mai ales că bloggerii în general se citesc mai mult unii pe alţii, deci nu plimbă prea mulţi “unici” de colo-colo în felul ăsta, sperând la creşterea vertiginoasă a numărului de clickuri adsensiene. La un moment dat, însă, bântuind prin ZeList ca să pricep mai bine de ce fuge mai nou toată lumea bună de topul respectiv, m-a lovit: scurtele de duminică (astea-s de departe cele mai răspândite) te urcă-n ZeList! Şi dacă te urcă pe tine, inteligentul care-ai scris un  articol atât de fain încât ai intrat în scurtele mele, te simţi dator şi mă salţi şi tu un pic, făcându-mi loc în scurtele tale de joi după miercurea ciuc. Simplu, eficient, cu minim de efort – că doar nu e mare scofală să spui că Gigel a scris un articol despre… şi să-i dai un link.

Am văzut chiar şi scurte introduse-n articol de scurte, dacă te gândeşti că se poate întâmpla să n-ai material interesant de prezentat şi să rămâi în pană de scurte în vreo duminică.

Să exemplificăm printr-o poză cum se obţin linkuri pentru a creşte-n ochii zelistului:

Frumos,  nu? Superb chiar, linkuri peste linkuri venite de pe acelaşi blog, cedându-ţi puncte  peste puncte. Câte-un pic, pic, pic, ajungi gigant din pitic.

De duminica asta m-apuc şi eu de urcat în ZeList. Care faci scurte exchange cu mine?

7 thoughts on “Scurtul de joi după-amiază”

  1. Foarte bine punctat. In afara de faptul ca scurtele se rezuma la linkuri uneori, sunt si foarte subiective, in ideea ca se insista foarte putin pe cuvintele scrise, incercandu-se o inductie subiectiva.
    Totusi, daca ajuta in zelist, sunt o scula buna de-a urca in pod. Metaforically speaking.
    .-= Ultima însemnare a lui Liviu: Pentru cei ce urăsc Avatar =-.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.