Skip to content

M-aţi înjurat, renunţ la blog!

  • by

Am citit în ultima vreme două articole, pe două bloguri diferite, în care autorii-şi anunţau cititorii că urmează să închidă blogul. Temporar sau permanent. Trecând peste faptul că nu înţeleg de ce e trebuie ca, atunci când te-ai săturat de blog, să scrii un articol lacrimogen, în care să anunţi cititorii că renunţi la el, iar ei să se milogească de tine să nu faci aşa ceva, că rămân fără lectură la cafea (ca şi cum cititul a două pagini dintr-o carte în timp ce-ţi bei cafeaua te-ar face s-o înghiţi cu noduri), o să mă refer la motivul uneia dintre posesoare (ciudat, ambele erau femei): comentariile răutăcioase.

Ştiu, sunt enervante, dar în momentul în care ai coborât din palatul tău de cleştar şi ai început să povesteşti mulţimii diverse întâmplări din viaţa ta, îţi asumi şi riscul de a fi făcut în fel şi chip, nu numai plăcerea de a fi adulat de mulţime şi aprobat orice rahat ai scrie. E ca atunci când o persoană publică – din şoubiz, să zicem – se supără pentru că e urmărită de paparazzi şi prinsă cu mâţa-n sac când o arde prost, dar nu e deranjată deloc atunci când e pupată-n dos şi premiată pe la diverse festivaluri, deşi, în adâncul intelectului ei precar, e conştientă că nu merită premiul.

Ai ieşit în faţă, ai făcut băi de mulţime şi te-ai excitat în spatele monitorului când ţi-au dat dreptate comentatorii, eu zic că e frumos să-ţi asumi şi criticile. Dacă sar calul, recurgând la injurii sau alte măgării, evident că respectivii trebuie să-şi piardă dreptul de a-şi mai da cu părerea pe blogul tău, dar nu mai face pe mironosiţa, udând fleaşcă trei batiste în timp ce ne povesteşti cum renunţi la blog pentru că te-au dărâmat psihic trei imbecili care n-aveau ce face într-o noapte şi te-au luat la mişto. Şi, mai ales, nu mă mai anunţa când te gândeşti să-ţi bagi picioarele-n el de blog. Şterge-l şi vezi-ţi de viaţă, şi noi o să facem la fel.

Acum mă scuzaţi, mă duc pe căcăstoare să mă gândesc dacă e cazul să închid blogul ăsta sau nu. Mă puteţi ruga frumos până atunci să-l mai las, o să-mi prindă bine la întoarcere cuvintele voastre frumoase.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail