Skip to content

Gripa nouă faţă cu România

Aveam o ciornă de articolaş prin Windows Live Writer încă de pe la începuturile periplului gripei noi în România, dar am considerat că s-au bătut destui câmpi pe tema asta ca să mai aiurez şi eu despre viruşi, vaccinuri şi conspiraţii mondiale. Faptul că toţi analfabeţii emit păreri despre ce e şi ce nu e gripa asta m-a convins totuşi să scriu câteva rânduri pe subiect.

În primul rând, sunt absolut convins că mai durează ceva până va fi atins vârful epidemiei în România, aşa cum zic şi marii dregători de la Sănătate. Avem prea puţini morţi faţă de cât de imbecili suntem când vine vorba de respectat nişte reguli elementare. Strănutăm sau tuşim fără să ducem măcar mâna la gură, dar ne înghesuim la cozi ceauşiste ca să ne vaccinăm. Ne spălăm pe mâini de două ori pe săptămână, că doar săpunul FA nu creşte în bonsaiul din balcon şi pe timp de criză trebuie să facem economie. Dăm sau pupăm mâna în continuare când ne salutăm, deşi nu suntem convinşi că beneficiarul gestului respectiv s-a spălat pe mâini în ultimele 30 de zile. Mor oameni cunoscuţi, dar în prostia noastră considerăm că Guvernul e de vină pentru asta, nu nenorocita de gripă cu complicaţiile ei cu tot.

În al doilea rând, sunt chiar mai convins de faptul că gripa asta a venit ca un colac de salvare pentru industria farmaceutică şi beneficiarii şpăgilor provenite din buzunarele ei, dar asta nu înseamnă că pericolul nu există. Gigeii şi Doreii care au citit 2-3 rânduri în engleză, traduse cu Google Translate în cunoscutul stil aiuristic al acestuia, au înţeles doar că unii fac bani grei de pe urma gripei şi au tras de-aici concluzia că pandemia asta e o invenţie.

Dacă pe undeva pot fi de acord cu faptul că s-a exagerat când s-a decretat pandemie şi că gripa asta omoară mai puţini oameni decât aia sezonieră, pentru România e mai bine să declarăm pisica moartă chiar dacă ea mai mişcă. Suntem idioţi şi nu respectăm alea trei rânduri cu care ne tot freacă la cap televiziunile în pauzele publicitare, dar cozile din ultimele zile au demonstrat că măcar suntem conştienţi de pericol. Că nu facem ce ar trebui ca să ne ţinem departe de el şi preferăm să băgăm în noi un vaccin insuficient testat  şi despre care nu se ştiu prea multe, e altă treabă, dar măcar lăsăm naibii conspiraţiile deoparte şi acţionăm într-un fel.

Cât despre mine, momentan prefer să mă feresc cât pot în loc să mă vaccinez. Aşa că nu insistaţi să dăm noroc  sau să ne pupăm dacă ne întâlnim, nu vă miraţi dacă  păstrez distanţa când stăm de vorbă şi nu vă speriaţi dacă vă întorc spatele şi plec când strănutaţi fără a avea o batistă la nas şi gură. Poate aşa înţelegeţi că ne vaccinăm degeaba dacă scuipăm în continuare pe stradă şi ne spălăm doar când plouă.


Citeste si...

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail