Skip to content

“Eu am întotdeauna dreptate!”

O chestie care mă enervează suficient de tare încât să aberez câteva rânduri despre ea este aşa-zisa (de  către mine, acum, pentru “fanii” expresiei) “dreptate din oficiu” a bloggerilor. “Pe blogul meu eu am întotdeauna dreptate!” – proclamă mai toată lumea prin regulile comentatului pe bloguri.

Până la un punct pot fi de acord cu chestiunea, şi mie mi se întâmplă câteodată să cred că sunt genial şi în momentele alea nu suport să mă contrazică nimeni. Până la un punct, zic, pentru că există şi posibilitatea ca eu să fi fost prost informat sau insuficient documentat şi să fi scris tâmpenii în articolul pe care îl apăr cu îndârjire, considerând că la mine acasă nu se poate căca nimeni în mijlocul sufrageriei. Un articol care se vrea serios şi promovat de către comunitate pe diversele reţele sociale sau agregatoare trebuie să fie, însă, foarte bine documentat, altfel înseamnă că te-ai căcat chiar tu în mijlocul sufrageriei şi te faci de baftă în faţa musafirilor.

Nu te poţi apuca, în opinia mea, să faci review-uri la diverse chestii pe care nu le-ai ţinut în mână niciodată, darămite să le fi şi butonat suficient de mult încât să poţi emite opinii şi critici la adresa lor. Nu poţi scrie, de exemplu, despre o platformă de blogging că e de rahat în comparaţie cu alta, dacă n-ai în spate măcar câteva ore bune de întors pe toate părţile ambele platforme. Ore în care ar trebui să observi cam toate diferenţele, dezavantajele şi avantajele uneia sau alteia dintre platforme, după care poţi să scrii articolul. Nu înainte. Nu-mi poţi povesti şi critica sau lăuda un film pe care nu l-ai văzut încă, dar despre care ai citit/auzit că e bun. Şi exemplele pot continua.

Din păcate, mai toţi facem exact pe dos, adică ne dăm cu părerea despre diverse chestii fără să le studiem în amănunt. Aşa apar articole pe care vin şi le corectează comentatorii, articole susţinute, însă, de cele mai multe ori, până-n pânzele albe de către autorii lor. Pentru că fiecare, pe blogul lui, are întotdeauna dreptate.

Schimbăm şi noi chestia asta în 2010? Las’ să mai aibă şi alţii dreptate, iar noi, ăştia de aberăm pe blocnotesurile virtuale, să băgăm la cap ce au zis şi să nu mai greşim data viitoare, în loc să ne susţinem aberaţiile la infinit.


Citeste si...

15 thoughts on ““Eu am întotdeauna dreptate!””

 1. ce penitenta neicule! e un fel de scuzati, pardon, ati avut dreptate!? in fine… tre sa marturisesc ca ai dreptate aici! sunt multi care presupun ca scamele din buricul personal nu sunt folositoare. Dar sa stii ca eu as merge mai departe si as da dreptate si celor care nu au, doar pentru dreptul de a se face de handel. Hai sa fim mai buni in 2010, sa le facem pe plac, sa aplaudam aberatiile lor, sa-i sustinem … nu asta zici? :D
  .-= Ultima însemnare a lui cb: cap de presedinte =-.

 2. pai asta cu urmaritu’ e de tuiter nu? :))) pricep greu dar ai dreptate
  .-= Ultima însemnare a lui cB: cap de presedinte =-.

 3. Pfui, dar insasi notiunea de blog imi pare bazata pe ideea asta :) Adica-n principiu scrii ce crezi si, normal, esti convins ca ai dreptate.

  Ca apoi esti batut in cap si nu cedezi in fata evidentei e alt nivel…

  Sa luptam pentru o blogogosfera mai buna! :P
  .-= Ultima însemnare a lui Luana: 10 x De ce îmi doresc să fi avut 20 de ani în anii ‘60 =-.

 4. Au si altii dreptate… dar cand ii vezi ca abereaza majoritatea:))
  .-= Ultima însemnare a lui Dexter: Radiobox si Checkbox custom =-.

 5. Sunt oameni care pur si simplu nu vor sa se informeze, daca 1-2 persoane spun despre masina x ca e proasta gata asa e, dar nu a mers nici macar o data cu ea sa stie despre ce e vorba, apoi conditiile de intretinere si utilizare pot face diferenta intre bun si prost, acelasi lucru se intampla in mai toate domeniile din pacate….si cand te gandesti ca informatia e la un click distanta….

 6. Ba uite ca eu nu cred ca am dreptate. Imi dau cu parerea si astept ca cei care ma citesc sa ma contrazica. Nimeni nu le stie pe toate si, abia ASTA e sensul blogului, zic eu: sa devenim mai buni, toti.
  .-= Ultima însemnare a lui Neamtu’: Cu spatele catre viitor =-.

 7. Clausee..dacă în f-o dispută nu răzbeşti cu vorba bună, cheamă-ne ! :o) le arătăm noi lor !

  ontopic..da, domne, de acord să-ţi faci lecţiile când susţii ceva, dar, ce naiba să-i faci ?, ăştia suntem : diletanţi şi cu pliscu’ mare.
  .-= Ultima însemnare a lui irina: She =-.

 8. Pai dak e si sustinuta cauza poate sa aibe dreptate fiecare pe blogul lui.. dak nu sustinuta nu trebuie sa aibe dreptate chiar dak e pe blogul lui..
  .-= Ultima însemnare a lui Poli Tmisoara: Taborda rămîne la Poli =-.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.