Skip to content

“Eu am întotdeauna dreptate!”

  • by

O chestie care mă enervează suficient de tare încât să aberez câteva rânduri despre ea este aşa-zisa (de  către mine, acum, pentru “fanii” expresiei) “dreptate din oficiu” a bloggerilor. “Pe blogul meu eu am întotdeauna dreptate!” – proclamă mai toată lumea prin regulile comentatului pe bloguri.

Până la un punct pot fi de acord cu chestiunea, şi mie mi se întâmplă câteodată să cred că sunt genial şi în momentele alea nu suport să mă contrazică nimeni. Până la un punct, zic, pentru că există şi posibilitatea ca eu să fi fost prost informat sau insuficient documentat şi să fi scris tâmpenii în articolul pe care îl apăr cu îndârjire, considerând că la mine acasă nu se poate căca nimeni în mijlocul sufrageriei. Un articol care se vrea serios şi promovat de către comunitate pe diversele reţele sociale sau agregatoare trebuie să fie, însă, foarte bine documentat, altfel înseamnă că te-ai căcat chiar tu în mijlocul sufrageriei şi te faci de baftă în faţa musafirilor.

Nu te poţi apuca, în opinia mea, să faci review-uri la diverse chestii pe care nu le-ai ţinut în mână niciodată, darămite să le fi şi butonat suficient de mult încât să poţi emite opinii şi critici la adresa lor. Nu poţi scrie, de exemplu, despre o platformă de blogging că e de rahat în comparaţie cu alta, dacă n-ai în spate măcar câteva ore bune de întors pe toate părţile ambele platforme. Ore în care ar trebui să observi cam toate diferenţele, dezavantajele şi avantajele uneia sau alteia dintre platforme, după care poţi să scrii articolul. Nu înainte. Nu-mi poţi povesti şi critica sau lăuda un film pe care nu l-ai văzut încă, dar despre care ai citit/auzit că e bun. Şi exemplele pot continua.

Din păcate, mai toţi facem exact pe dos, adică ne dăm cu părerea despre diverse chestii fără să le studiem în amănunt. Aşa apar articole pe care vin şi le corectează comentatorii, articole susţinute, însă, de cele mai multe ori, până-n pânzele albe de către autorii lor. Pentru că fiecare, pe blogul lui, are întotdeauna dreptate.

Schimbăm şi noi chestia asta în 2010? Las’ să mai aibă şi alţii dreptate, iar noi, ăştia de aberăm pe blocnotesurile virtuale, să băgăm la cap ce au zis şi să nu mai greşim data viitoare, în loc să ne susţinem aberaţiile la infinit.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail