eMAG, Revelionul şi promoţiile

Mare campanie mare la eMAG în noaptea de Revelion. Game de produse variate, reduceri de până la 80%, 503 produse disponibile în total… lumea a încins saitul pe 31 decembrie, şi-a ales produsele dorite şi a aşteptat vestita noapte “promo cu ceas”. Care a venit cu un sait mai mult picat şi cu reduceri la 2-3 produse nu foarte atragătoare în fiecare oră. Lichidări de stoc, probabil, sau produse care nu prea se mai vând. Gen monitoare de 19″ fără intrare digitală, când tot geekul (că doar ăla stă pe net şi în noaptea de Revelion) se aruncă deja la 22-24″ şi HDMI, telefoane PDA care numai a PDA nu arată, video playere portabile pentru amatorul de videoclipuri cu manele în faţa grătarului de 1 mai.

În plus, nici preţurile reduse nu mai erau aşa reduse când te apucai să comanzi, după cum se vede în pozele de mai jos, făcute la doar 7 minute de la debutul orei cu reduceri la telefoane PDA, video playere şi internet mobil. N-am riscat să finalizez comanda, dar mă gândesc că, aşa cum apare preţul redus pe sait, trebuia să apară şi în coşul de cumpărături, ca să vezi câţi bani trebuie să dai înainte de a le trimite efectiv comanda. Nici  nu mai avea cum să apară însă, stocul cu preţ redus era deja epuizat la 7 minute de la începerea promoţiei. Câte bucăţi or fi avut, 2-3?!

eMAG FAIL, zic. A big one. Succes în afaceri şi nu uitaţi: nicio firmă nu e prea mare pentru a fi doborâtă de criză.

Edit: încă două poze care demonstrează că ceva e putred cu promoţia asta. 20% din stocul promo vândut şi totuşi în coş apare preţul întreg.

Edit 2: să studiem un pic şi preţurile de la care s-a plecat cu fenomenalele reduceri. Un HDD extern Hitachi de 1TB, de exemplu, costă la eMAG 399,99 lei preţ întreg. La alte magazine concurente e mult mai ieftin, cam cu 25-35 de lei peste preţul redus de la eMAG. Ce-i drept, acolo nu-s pe stoc, dar nici la promoţia minune nu ştim dacă au fost cu adevărat disponibile.

Aşa de mare să fie diferenţa dintre preţurile eMAG şi ale concurenţei?

Edit 3: emag.ro s-a umplut de comentarii ale clienţilor nemulţumiţi, dar şi de oareşce oferte care mie, cel puţin, îmi sugerează că s-ar putea să fi fost vorba şi de ceva “samsari” care să fi lichidat stocurile promo la scurt timp de la începerea fiecărei ore de promoţii, cu scopul de a revinde produsele.

Edit 4: după cum spune şi seniorJAX, se pare că preţurile au cam fost umflate, aşa cum ziceam şi eu mai sus, pentru a da un aer de spectaculozitate mega reducerilor de carton. Mai jos o poză cu preţul actual (şi, probabil, real) al telefonului PDA Samsung I550, respectiv 799 lei. Reamintesc că azi noapte preţul întreg era de 1059,99 lei, iar cel redus de 529,99 lei (vezi prima poză din articol).


Citeste si...

Comments

 1. By Ruben

  Reply

  • By claus

 2. Reply

  • By claus

  • By claus

 3. Reply

 4. Reply

  • By Radu

  • By claus

 5. By irina

  Reply

 6. By seniorJAX

  Reply

  • By claus

 7. By lk

  Reply

 8. By cip

  Reply

 9. By Doro

  Reply

 10. Reply

 11. Reply

 12. By marius

  Reply

 13. By fabryo

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail